No wlasnie kuzwa tu jest problem, myslalem ze to wina logiki, i odlaczylem spowrotem wszystko.. PS dalej nie ruszyl, natomiast jak wyciagam dysk to i z logika podlaczona i odlaczona PS sie odpala, tylko ze jest blad o pamieci masowej systemu... Nie mam na chwile obecna jak podlaczyc dysku do kompa zeby go sformatowac.
Co najsmiesniejsze - logika jest prawdopodobnie OK, poniewaz po jej podlaczeniu instalacja firmware przeszla magiczny 99% i mysle ze sie powiodla... PS sie zresetowal, no i wtedy juz ten problem wystapil.
@edit
Resetowalem ustawienia video, nic nie pomoglo. dodam ze plejka jest podlaczona po componencie do starszego TV, nie mam mozliwosci podlaczenia jej pod HDMI nigdzie.
@edit2
Przed instalacja firmware z pendrive (4.46 OFW) konsola odpalala sie, ale krzyczala ze system plikow uszkodzony i chce nowej wersji softu.
-- 08.01.2015, 20:12 --
@edit3
Podpialem dysk pod mojego lapka, ale moglem tylko uruchomic dystrybucje livecd z linuxa ( no bo jak inaczej bez dysku

)
Dysk sformatowany do fat32, zaraz sie biore za wgranie OFW, dla bezpieczenstwa i pewnosci wybralem OFW 2.42 ( czyli takie jak przy fabryce bylo w mojej konsoli) Sprobuje je wrzucic, chociaz opiera sie to tylko na skrzydlach nadziei, i dam znac co dalej...
Dodam ze przy probie "Przywroc system PS3" wyrzuca ze nie moze sie dostac do pamieci masowej systemu...
-- 08.01.2015, 20:45 --
Po formatowaniu dysku przez kompa, Wystapil powazny blad, prosimy o kontakt z centrum Sony (8002f281)...