FW 3.55 co dalej, jakie cfw ?

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

FW 3.55 co dalej, jakie cfw ?

Postprzez zita » 10.11.2014, 16:33

Witam proszę o pomoc jako że dopiero dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem ps3 , a poprzednią moją konsolką była 1 więc jestem zielony. Dowiedziałem się z forum, że żeby przerobić ps3 muszę zrobić downgrade i osiągnąć FW 3.55 . Znalazłem już salon który mi to zrobi, ale nikt nie chce się podjąć wgrania czegoś dalej.

Jakie cfw polecacie i jakie wgrać ?. Napęd mam sprawny, ale chciał bym grać w gry ściągnięte na dysk żeby po prostu wszystko odbywało się za darmo. Zależy mi na tych nowszych grach takich jak GTA 5 CZY FIFA15 :)

Dodatkowo mam jeszcze takie małe pytanie czy jak przerobie konsole, zmienię FW oraz wgram CWF-a i zaloguje się online dostanę bana czy tam zablokują mi konto ?. Czy w ogóle po przerobieniu możliwe jest używania multiplayra ?.Dziękuje z góry za pomoc.
zita
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: FW 3.55 co dalej, jakie cfw ?

Postprzez Szymek251 » 10.11.2014, 20:05

Powiem ci tak Polecam z całego serca użytkownika Spox_2 (nie dla reklamy czy coś takiego proszę tego tak nie traktować) ale naprawdę robią to fachowo i na wysokim poziomie chodzi o downgrade
Co do softu to polecam Rogero 4.55 ewentualnie Rogero 4.50 bądź Habib 4.50 i do tego mM nowego i będzie ci nowe gry latały Ban o to jest dobre pytanie z banem to jest róźnie jedni grają parę miesięcy drugi złapie bana po godz to zależy w co grasz i czy się zabezpieczasz %-) :E
Jeśli pomogłem to możesz podziękować :) ...
Szymek251
Elite
Elite

Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 341 razy
Firmware: OFW REBUG

Re: FW 3.55 co dalej, jakie cfw ?

Postprzez zita » 10.11.2014, 21:11

Tzn jeżeli chodzi o przerobienie to chciałem skorzystać z usług ludzi z forum, ale niestety biorą 160 zł plus kurier ~~200 wychodzi na allegro znalazłem za 90 więc nie ukrywam że skorzystam z usług tańszej firmy o równie dużym doświadczeniu jeżeli chodzi o sam downgrade oczywiście. Problem natomiast stanowi właśnie co dalej wgrać, bo ani jedna ani druga firma tego nie robi :( jako że jestem zupełnie zielony w te klocki nie wiem co dalej. Rozumiem natomiast że najlepiej zastosować cfw :
Rogero 4.55, lub
Habib 4.50

tylko gdyby ktoś jeszcze mógł mi powiedzieć jaka jest różnica między nimi i czym one się różnią od np Kobry , bo dużo widzę na forum użytkowników korzystających właśnie z kobry

-- 10.11.2014, 23:44 --

Ps a czy wgranie tego COBRA 7.00 w CFW Rogero 4.46 v1.00 jest złym rozwiązaniem dla mnie ? wydaje mi się że to najnowszy cfw i chyba dobrze było od razu wgrać coś co na dłużej posłuży żeby później nie bawić się w fixy itp
zita
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc