Witam, chciałem zakupić dysk przenośny i ruszać z niego gierki. Jednak w necie się doczytałem że można podpiąć 2.5 calowe dyski hdd SATA z laptopa. Jako że mam rozwalonego lapka z działającym owym dyskiem (dysk 500gb samsunga model HM500JI, też bym prosił o info czy pasuje) postanowiłem że po co wydawać hajs skoro jest pod ręką dysk. Tylko teraz tak potrzebuję wszelkich informacji jak sformatować ten dysk do czysta i przerobić na FAT32 i wgl jak go wymienić itd. Druga rzecz jest taka że posiadam przerabianego fata 60GB zakupionego na allegro TEN:
http://allegro.pl/playstation-3-60gb-li ... 73121.html i też moje pytanie. Jak zrobić kopię zapasową na np. pendriva żebym mógł tą całą przeróbkę wrzucić na nowy dysk (słyszałem że ponoć nawet po wymianie dysku ta cała przeróbka sama się instaluje, prawda?)
Czyli:
1. Jak sformatować dysk, przerobić go na FAT32 i wymienić go (czy to wgl możeliwe z tym dyskiem)
2. Jak zrobić abym wciąż na nowym dysku mial ten cały program i Mm
Nie wiem, może zamieszałem, pewnie sporo osób napiszę że temat rzeka pełno odpowiedzi w necie ale nigdzie nie dostałem odpowiedzi na wszystkie te pytania razem. Każdy miał problem z osobna. Z góry dziękuję za pomoc