problem zprzegrzewaniem sie konsoli

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

problem zprzegrzewaniem sie konsoli

Postprzez mrowa110 » 14.09.2014, 17:12

konsolka dziala znakomicie we wszystkich grach ,mam tylko problem z GTA5 po jakis 3 godzinach grania wyskakuje mi komunikat ze ze uklad rsx ma 85 stopni cpu standardowo nie przekracza 75 .rsx to uklad graficzny ?i raczej nie powiniem miec takich temperatur, postawilem konsole na 4 stojaczkach zeby nie dotykala bezposrednio podlorza i jest lepiej teraz moge grac z 6 godzin bez problemu .jest to ostatni model slim.obilo mi sie gdzies o uszy ze mozna przeczycic wiatraki naciskajac jakies guziki i konsola sie uruchamia z maksymalnymi obrotami wiatrakow .a czy mozna otworzyc konsole samemu i przeczyscic ,chodzi mi czy nie ma problemu z rozkreceniem, czy trzeba na cos uwazac podczas otwierania konsoli.z gory dziekuje za odpowiedzi,a mozecie jeszcze napisac jakie wy macie tempertury
mrowa110
Member
Member

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: problem zprzegrzewaniem sie konsoli

Postprzez budman9 » 14.09.2014, 19:17

RSX to układ graficzny. Jadne, że najlepiej otworzyć, przeczyścić i wymienić pastę. Trzeba zwracać uwagę żeby wszystko robić delikatnie, nie szarpać kabelków na siłę. Tutaj co nieco jak wygląda rozkręcenie konsoli:
poradnik-rozkrecenie-i-wymiana-pasty-w-konsoli-ps3-t6509.html

Co do GTAV to już było kilka postów na forum, że potrafi zestresować konsolę ale jak mówisz, że to ostatni model SLIMki to warto zareagować :wink:
NOR/NAND Downgrade service in Ireland (+353)877166667
budman9
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 366 razy

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych