Witam! Mam problem, kupiłem ps3 2 sztuki za śmieszne pieniądze. Jeden miał wszystko sprawne oprócz płyty która miała ylod, druga zaś miała dobrą płytę lecz się grzała strasznie, napęd się zacinał i obudowa była w opłakanym stanie. Złożyłem z 2 jedną, okazało się że muszę wymienić pastę pod ihs, zrobiłem to i złożyłem. Wszystko gra oprócz napędu. Przed rozebraniem tego sprawnego napęd czytał płyty, ale był baardzo głośny. W drugim nie wiem jak z napędem bo nie działała. Po złożeniu ani jeden ani drugi nie czyta płyt, wciągają płytę, świeci się dioda lecz nie czyta jej wcale. Nie ma żadnego obrazka obracającej się płyty, ani nic w tym stylu. Jedyne co robi to wciąga płyte i słychać trzy ciche tyknięcia jak już jest w środku. Możliwe że jest uszkodzona taśma łącząca płytę z napędem? Pytam bo nie chcę mi się wierzyć, że nagle się spalił laser. Dzięki z góry za pomoc.
-- 13.08.2014, 00:13 --
Dowiedziałem się że trzeba sparować napęd z płytą żeby ruszył, dlatego bym prosił o jakiś soft, który ominie napęd i pozwoli na uruchomienie homebrew, aktualnie mam wgranego COBRA 7.00 (Mixed w/Rogero 4.46 v1.00), niestety nie da rady nic zrobić, multiman i inne apki po włączeniu mają czarny ekran :/, próbowałem ogarnąć napęd podłączając płytkę ze starego ale to na nic :/ Potrzebuje waszej pomocy, może coś poradzicie