dominik375 napisał(a):ja sie dolacze do tematu z pytaniem jak moge czy konsola ma prawo dzialac z wylutowanymi kondensotorami tymi zamiast ktorych montuje sie ta plytke z cobra ode ale bez zamontowanej cobry?(raczej nie?) bo wylutowalem je ale na razie nie udalo mi sie wlutowac poniewaz mam za duzy grot i musze kupic lepsza/mniejsza lutownice zlozylem calosc bez nich i konsola nie daje znaku zycia nawet czerwona dioda nie swieci ani nic pytam zeby miec pewnosc ze to przez to czy moze cos uwalilem...?chyba po to one sa bo sa potrzebne wiec wydaje mi sie ze nie mam sie co martwic? a co do tematu montowales cobre z instrukcji z oryginalnej strony cobry? moze wpieles na odwrot te kabelki chude co ida do napedu? i nie jest tak czasem ze na 4.55 trzeba wgrywac jeszcze najnowszy firmware do cobry?
GKa25 napisał(a):Ok, ja jestem świadom tego jak to działa i przygotowałem się na zmiany dysku z oryginalnego na swapa. Problemem natomiast jest to że konsola nie czyta BR płyt. Wszystko jest podłączone i wlutowane jak należy, diody cobry się świecą itd.
Ale za nic nie wczyta żadnej gry. Płyta po włożeniu się poprostu kręci, na płycie widać niebieskie światełko z lasera.
To jest problem, dlaczego po włożeniu płyty nic a nic się nie ładuje...

maniek1986 napisał(a):Witam. Odświeżam temacik, u mnie identycznie po montażu cobry ode z tym że to jest 4.20 QSV nie działa napęd. Gdy wciskam przycisk blokady (konsola rozebrana) płyta zaczyna się kręcic laser świeci ale nic się nie dzieje, nic się nie ładuje.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości