PS3 Slim cech-2504b - Nie odpala gier i Filmów - czarny ekra

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

PS3 Slim cech-2504b - Nie odpala gier i Filmów - czarny ekra

Postprzez pawel9567 » 29.04.2014, 12:19

Mam problem z konsolą. Normalnie odpala menu, można zmienić wszystkie opcje. Problem występuje po włączeniu czegoś z płyty (film, gra). Pojawia się ciemny ekran i konsola się zawiesza, nie można jej normalnie wyłączyć. Konsola rozpoznaje dyski. Żadna opcja z recovery menu nie pomogła. Czy ktoś miał podobny problem? Ma taki sam problem z uruchamianiem PSN. Skan dysku również kończy się czarnym ekranem. Można wykonać każdą opcję z "restore menu", jednak nie przynosi żadnych skutków. Odpowiedź na to brzmi( z innego forum): Aktualizacja nie pomogła. Wadliwy był firmware i backup na dysku. Formatowanie dysku i postawienie systemu z pamięci USB odniosło skutek. Prawdopodobnie ktoś uszkodził firmware przez ciągłe resetowanie - bardzo słaby laser, który wręcz potrafi zatrzymać grę. Potem zaktualizował (a uszkodzony backup przeniósł się na dysk automatycznie). Wychodzi na to że aktualizacja i backup z dysku nie podmienia 100% danych w firmware. Ze swojej strony zrobiłem format dysku z menu xmb, wgrałem następnie rogero 4.50, jak to nie pomogło to zaktualizowałem do rogero 4.55. NIC z tego co zrobiłem nie dało żadnych rezultatów, nie mam pojęcie o co chodzi. Mógłby ktoś pomóc. Coś źle robię?
pawel9567
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: 3.55

Sponsorzy

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc