[PSP2PS3] PSP Revolution?

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

[PSP2PS3] PSP Revolution?

Postprzez seXy » 03.03.2014, 00:24

Cześć, mam problem.

Mając jeszcze niedawno PSP siekałem w grę homebrew o nazwie PSP Revolution (PSPR) - jeśli znacie stepmanię to wiecie o co chodzi, jeśli nie, to przypomnijcie sobie maszynę w salonach gier do tańczenia; lecą strzałki i trzeba w odpowiednim czasie je naciskać.

Poczytałem, poszperałem, okazało się, że jest takie coś jak PSP2PS3, czyli aplikacja przerabiająca .ISO na .PKG do instalacji na PS3. Ale... PSPR nie była wydana w .ISO, tylko jako folder z "EBOOT.PBP". Dwa wyjścia z sytuacji:

a) Przerobić EBOOT.PBP na obraz .ISO
b) Przerobić EBOOT.PBP na plik .PKG

W obu przypadkach nie potrafię sobie poradzić, ponieważ program pomimo tego, że obsługuje .PBP to za cholerę nie potrafi ruszyć akurat tego. Czy ktoś może mi pomóc? Zabiłbym żeby mieć to na PS3, zabierało mi to godziny życia, a i skill był dość dobry :-))

Wiem, że nie można podawać linków do gier na forum, więc jeśli ktoś potrzebowałby linka do PSPR to mogę podrzucić na PW, ew. udostępnić za zgodą moderatora w poście, bo fakt, że trochę trudno wyszperać prawidłową wersję.

Jeśli ktoś będzie szukał, to niech szuka "PSP Revolution 0.3", do tego jest "0.3 to 0.3a patch".
seXy
Member
Member

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: 4.53
PSN ID: Swistak937

Sponsorzy

Re: [PSP2PS3] PSP Revolution?

Postprzez Konr@do » 03.03.2014, 00:38

Powiem Ci, że jestem fanem tej gry, a dokładniej Guitarway to Heaven Superstar - nakładki na PSP Revolution. Szukałem, próbowałem, testowałem - niestety, ale nie ma żadnej możliwości jej uruchomienia na ps3... Nie z powodu niemożliwości jej przerobienia, lecz po prostu konsola jej nie gryzie.
Obrazek
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 411 razy
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Postprzez seXy » 03.03.2014, 01:20

Krew mnie chyba zaleje :?

A czy jest jakaś gra/homebrew o podobnym działaniu? Nie chcę żadnego dziadowskiego GH czy DH, nie kręcą mnie takie klimaty. Czysta Stepmania. Wiem, że SM można odpalić na PS3 pod linuxem, a i z tym jest trochę problemów. A ja szukam właśnie odpowiednika SM lub PSPR.

PS: Jeśli nie ma, to skłamcie chociaż, że ktoś nad nią pracuje, żeby mi humor poprawić :roll:
seXy
Member
Member

Postprzez Konr@do » 03.03.2014, 10:29

Nie ukrywam, że ten fakt również mnie dobija... Niestety, nic takiego nie ma i nie będzie. Dlatego sam zakupiłem gitarę do ps3 i męczę po kolei wszystkie części GH i RB.
Obrazek
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 411 razy
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Postprzez seXy » 04.03.2014, 21:05

Mój przyjacielu, jest nadzieja!

Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.

Co prawda jeszcze nie pobrałem, ale zaraz szukam badziewia i wrzucam na konsolę, zdam relację :)

@Edit:

Dziadostwo leci w nieskończoność. Bez dźwięku. I punktacji. Ech...
seXy
Member
Member

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc