Granie z załączonym control fan utility

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Granie z załączonym control fan utility

Postprzez sito76 » 26.02.2014, 16:42

Mam ps3 slim 120gb. z zero 4.55 v1.00 i mM 04.55.00 BASE CEX i iris managerem.Od pewnego czasu zauważyłem że w mojej ps3 gdzieś po godzinie grania chodzą głośniej wiatraki z góry konsola nie jest ciepła ale od spodu tak.mam ją położoną poziomo na półce.chciałem się dowiedzieć czy jak załączę control fan utility na payload i załączę grę przez mM to coś to pomoże czy raczej zaszkodzi? czy w ogóle tak można robić? chyba że jest jakiś inny problem jest na to jakieś rozwiązanie.może jestem za bardzo przewrażliwiony ale zapytać chyba nie zaszkodzi .dodam że jak zakończę grę to wiatraki zwalniają tak jakby o jeden bieg i jak wejdę w control fan utility automatycznie jest ustawione na payload to cpu jest na 62 a rsx na 56.jeżeli to możliwe to proszę o rade.
sito76
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 60 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Sponsorzy

Re: Granie z załączonym control fan utility

Postprzez Cyqor » 01.03.2014, 01:40

Chyba sam stwarzasz sobie problem. U mnie gdy wyłączę grę i włączę Control Fan Unitly to mam temp w okolicach cpu 62 a rsx prawie 70. U mnie zawsze rsx jest większe od cpu, u ciebie na odwrót.

W porównaniu do moich temperatur twoje są mega niskie.
Ale reasumując, możesz przed grą włączyć Controla i nacisnąć trójkąt. Wtedy wiatrak będzie sterowany programem i będzie jeszcze bardziej zbijał temperaturę. Nic się nie stanie.
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D CFW FERROX 4.82 COBRA 7.53 CEX + PSNPatch 2017.02/B
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 8.01
Cyqor
Supreme Elite
Supreme Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 317 razy

Re: Granie z załączonym control fan utility

Postprzez Longeret » 01.03.2014, 06:08

Wierząc, że te temperatury w multimanie są prawidłowo pokazane i pokazują autentyczną temperaturę RSX i CPU... no to nie masz się o co martwić, a wręcz powinieneś się cieszyć z takich niskich temperatur... to, że wiatrak włącza sie bieg wyżej ...świadczy tylko o jego poprawnym działaniu. Gorzej by było, gdyby wiatrak włączał się na maksymalne obroty, wtedy trzeba pomyśleć nad środkami zapobiegawczymi...
Control Fan Utility nie musisz stosować...
Obrazek
Obrazek

" Sword in my hand, Axe on my side, Valhall awaits me, Soon I will Die..."
Longeret
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 15 razy
Otrzymał podziękowań: 38 razy
Firmware: Habib 4.46 v 2.05

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc