Instalacja gier

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Instalacja gier

Postprzez maciek5500 » 16.01.2014, 21:55

Witam wszystkich. Z góry przepraszam jeśli temat był juz wczesniej poruszony, szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi.
Otóż mam od niedawna konsolę PS3 fat 40GB, rogero 4.31 i multimana. Pobieram grę pod odpowiedni soft i wrzucam na pendrive. Gra to Crysis 2 (ok. 5GB). włączam multimana i wybieram install package files. Wybieram crysis2(...).pkg i po restarcie konsoli w xmb w sekcji gry wyskakuje opcja "install crysis2(...).pkg. Wybieram to i po instalacji nie pojawia się z=żadna ikonka świadcząca o istnieniu tej gry, zarówno w xmb jak i w multimanie. na pendrive natomiast utwozył się folder GAMEI. Czy ktos mógłby wytłumaczyc mi jak zainstalować/odpalić grę z pendrive/dysku przenosnego. Albo jak skopiować ją na dysk konsoli.Mam tez jeszcze jedno pytanie: Mam oryginalnego CoD'a Black Ops 2i pobralem w formie plików pkg Nuketown zombies map. Instaluję jak wyżej i w grze nie ma żadnej mapy. Przepraszam jesli to błachostkalub temat był omawiany.
maciek5500
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: 4.31

Sponsorzy

Re: Instalacja gier

Postprzez szczepan77 » 16.01.2014, 22:11

Jeśli Pomogłem Kliknij Na Łapę ;)
szczepan77
Banned
Diamond Member

Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 80 razy
Firmware: REBUG 4.65 COBRA7.03

Re: Instalacja gier

Postprzez zybios » 17.01.2014, 07:25

Co do Black Ops to musisz jeszcze DLC zaktywować programem PSNreact, tak myśląc PS3 wykrywa pendrive tylko w formacie FAT32 i tam max. rozmiar pliku to 4gb jakim cudem twój plik ma 5gb znaczy jak się zmieścił na pendrive?
Wejdź w multiMAN skopiuj plik .pkg na dysk konsoli wejdź do xmb konsoli, wyciąg pendrive i teraz zainstaluj.
zybios
Silver Member
Silver Member

Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Firmware: CFW Arch 4.55

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc