błąd 80029564

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

błąd 80029564

Postprzez wasil91 » 13.12.2013, 20:02

Witam wszystkich serdecznie :)

Wczoraj zakupiłem moje pierwsze PS3 (Slim) - z już zainstalowanym CFW Rebug 4.46. Od razu zaznaczę, że jeszcze kompletnie nie orientuję się w temacie i miałem małe problemy z wrzuceniem gier. Na początek chciałem przetestować Uncharted, wyszukałem na forum PSNStuff, pobrałem z niego grę, plik .rap, wszedłem w multimana, pobrałem przez niego reActPSN. Stworzyłem nowe konto 'aa', aktywowałem .rap i dalej nie miałem pojęcia jak zainstalowac grę. Wrzuciłem ją podzieloną na party z rozszerzeniem .666 na pendrive, wyszukałem w multimanie opcje zainstalowania pkg, coś się kopiowało pół godziny a potem trzaba było nacisnąć trójkąt aby zainstalować grę... po naciśnięciu wyrzuciło mnie do xmb, próbowalem stamtąd zainstalować przez package manager i już się cieszyłem, ale stanęło na 14% i wywaliło błąd jak w temacie... Poszukałem na necie że może pomóc odbudowanie bazy danych z recovery menu PS3, ale nic mi to nie pomogło, za każdym razem ciągle zatrzymuje się na 14%. Na dysku bylo już zainstalowanych parę gier, sprawdzałem The Last of Us, Hitman: Absolution i działają, chociaż mam wrażenie że lekko się przycinają... z kolei God of War: Ascension nie da rady odpalić, bo wyskakuje komunikat "Game quit: no request event" (już po próbie odpalenia 'z płyty' w xmb).

No i jestem teraz w kropce. Czego może to być wina? Jak z tym walczyc? Może lepiej jakąś inną metodą wgrywac gry na dysk? Takie mikroskopijne przycięcia to normalne czy może coś spowalnia mi konsolę? Szczerze mówiąc, myślałem że z wgrywaniem gier będzie tak łatwo jak na PSP, gdzie wystarczyło wrzucić ISO do folderu i już :P Niestety wygląda na to, że PS3 jest trochę bardziej wymagające.

Mam nadzieję że komuś uda mi się pomóc i w miarę przystępnie wytłuamczyć, co i jak :)
Pozdrawiam serdecznie :)
wasil91
Newbie

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: błąd 80029564

Postprzez marciniak » 13.12.2013, 20:22

Napisałeś się to zaakceptowałem ale na drugi raz poleci do kosza...na początek to poczytaj poradniki i tematy związane z odpalaniem gier...wszystko jest łatwe tylko trzeba ogarnąć chociaż podstawy...żadne gry nie powinny się przycinać w żadnym wypadku prędzej dysk ci się sypie :wink:
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Re: błąd 80029564

Postprzez disp3ns3r » 13.12.2013, 20:24

Skoro Pan nowy to zapraszam do poczytania http://ps3-hack.pl/forum/poradnik-dla-zielonych-ps3-hack-pl-t76.html - tutaj jest opisane co i jak się robi, starczy czytaj ze zrozumieniem niektórych rzeczy. Z grami to zależy, bo jest mniej więcej tak jak mówisz, tyle , że ISO jest przy Cobra ODE itd. (ale to nas nie interesuje) Ty masz mieć grę albo w .pkg (tutaj instalujesz według numeracji plików) , albo w folderze np. BLESXXXXX,BLUSXXXX, itd. itp. (gdzie "x" to liczba, inaczej mówiać numer kreskowy gry po której wiadomo co to za gra, region wydania itd.) Takie gry wrzucasz.... a tutaj dowiesz się w poradniku z linku który ci podałem ;) Do zoptymalizowania systemu polecam wykonać pełny format PS3 (nie tracisz przeróbki, jeśli zacznie wołać o soft to podajesz dysk/pendrive z CFW - tutaj tak samo dowiesz się z poradnika z linku co i jak się robi). Potem JA polecam instalację Habib CFW 4.50 (można na nim grać online i jest stabilny - sam używam)
Na przyszłość także proszę czytać forum i szukać na forum, bo wiele i to bardzo wiele informacji jest na forum, a tematy na które są odpowiedzi zostają usuwane.

Pozdrawiam i powodzenia {%-)

-- 13.12.2013, 19:25 --

marciniak napisał(a):Napisałeś się to zaakceptowałem ale na drugi raz poleci do kosza...na początek to poczytaj poradniki i tematy związane z odpalaniem gier...wszystko jest łatwe tylko trzeba ogarnąć chociaż podstawy...żadne gry nie powinny się przycinać w żadnym wypadku prędzej dysk ci się sypie :wink:

To ja zaakceptowałem :D Albo oboje w tym samym czasie :dance:
Jeśli moja odpowiedź ci pomogła naciśnij Obrazek
Obrazek
disp3ns3r
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 33 razy
Firmware: Habib 4.50
PSN ID: GratkaMessiego

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych