Wczoraj zakupiłem moje pierwsze PS3 (Slim) - z już zainstalowanym CFW Rebug 4.46. Od razu zaznaczę, że jeszcze kompletnie nie orientuję się w temacie i miałem małe problemy z wrzuceniem gier. Na początek chciałem przetestować Uncharted, wyszukałem na forum PSNStuff, pobrałem z niego grę, plik .rap, wszedłem w multimana, pobrałem przez niego reActPSN. Stworzyłem nowe konto 'aa', aktywowałem .rap i dalej nie miałem pojęcia jak zainstalowac grę. Wrzuciłem ją podzieloną na party z rozszerzeniem .666 na pendrive, wyszukałem w multimanie opcje zainstalowania pkg, coś się kopiowało pół godziny a potem trzaba było nacisnąć trójkąt aby zainstalować grę... po naciśnięciu wyrzuciło mnie do xmb, próbowalem stamtąd zainstalować przez package manager i już się cieszyłem, ale stanęło na 14% i wywaliło błąd jak w temacie... Poszukałem na necie że może pomóc odbudowanie bazy danych z recovery menu PS3, ale nic mi to nie pomogło, za każdym razem ciągle zatrzymuje się na 14%. Na dysku bylo już zainstalowanych parę gier, sprawdzałem The Last of Us, Hitman: Absolution i działają, chociaż mam wrażenie że lekko się przycinają... z kolei God of War: Ascension nie da rady odpalić, bo wyskakuje komunikat "Game quit: no request event" (już po próbie odpalenia 'z płyty' w xmb).
No i jestem teraz w kropce. Czego może to być wina? Jak z tym walczyc? Może lepiej jakąś inną metodą wgrywac gry na dysk? Takie mikroskopijne przycięcia to normalne czy może coś spowalnia mi konsolę? Szczerze mówiąc, myślałem że z wgrywaniem gier będzie tak łatwo jak na PSP, gdzie wystarczyło wrzucić ISO do folderu i już
Mam nadzieję że komuś uda mi się pomóc i w miarę przystępnie wytłuamczyć, co i jak
Pozdrawiam serdecznie