PS3 Fat [POMOCY!]

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

PS3 Fat [POMOCY!]

Postprzez kacmajster » 25.10.2013, 04:02

Witam. Mam następujące pytanie , jak spisuje się PS3 fat w odtwarzaniu najnowszych gier takich jak np : GTA V w porwaniu do wersji slim ? Mam od znajomego do kupienia PS3 właśnie w wersji fat z CFW Rogero 4.50 w bardzo dobrym stanie . Jest to o tyle korzysta oferta że znam tą osobę od paru dobrych lat i wiem że jest on aż przewrażliwiony na punkcie swojego sprzętu tzn : bardzo dba o swój sprzęt i wiem że jeśli kupił bym od niego ta konsole to na pewno bym się nie przejechał . Wielu pomyśli pewnie czemu sam się go nie spytam i oto odpowiedz , on nie gra w te nowe gry , preferuje on te starsze (sam nie wiem dlaczego) i nie jest wstanie mi udzielić odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie dlatego zwracam się do was drodzy użytkownicy tego forum ;) Z góry dziękuję za odpowiedzi .
kacmajster
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: PS3 Fat [POMOCY!]

Postprzez mudark95 » 25.10.2013, 06:32

Zależy jak odtwarzanych z płyty (oryginalna gra) czy przez MM, co do odtwarzanych gier z płyt różnicy nie widzę mam PS3 Slim i 2xPS3 Fat to żadnej różnicy nie ma ten sam poziom hałasu konsoli i tak samo rewelacyjnie odtwarza gry, co do MM to Fat bardzo dobrze radzi sobie z kopiami zapasowymi (jak każda konsola z CFW), jeśli jest okazja i wiesz ze sprzęt jest pewny i nie w bardzo dużej cenie to jak najbardziej polecam kupić jest mnóstwo nowych jak i starszych gier na PS3 dla których warto nabyć ta konsolę.
mudark95
Banned
Gold Member

Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Firmware: CFW Rogero 4.50 v1.0
PSN ID: mudark95

Postprzez Longeret » 25.10.2013, 13:57

PS3 Fat odtwarza tak samo jak Ps3 Slim... nie spotkałem się żeby jakaś różnica była miedzy tymi modelami konsol, a grami... Naturalnie mowa o sprawnych modelach konsol...
Ja na swoim Facie w każdą nową pozycję grałem... czasami po 6 godzin non stop, a i więcej się zdarzało, załeżało to w dużej mierze od "poziomu wciągnięcia w fabułę gry " :)
Jedynie faty to już starsze modele i trzeba się liczyć z tym, że im starszy sprzęt tym bardziej podatny na usterki, chociaż to też zależy od modelu, ilości przegranych godzin itp. Dla przykładu mój fat dostał YLOD'a ( chyba... bo nie wiem na 100% ) po 7 latach... jak dla mnie PRO wynik, a są i lepsze.
Jeżeli wiesz, że kupujesz od kogoś kto dbał o sprzęt ... to kupuj śmiało.
Obrazek
Obrazek

" Sword in my hand, Axe on my side, Valhall awaits me, Soon I will Die..."
Longeret
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 15 razy
Otrzymał podziękowań: 38 razy
Firmware: Habib 4.46 v 2.05

Postprzez mantesinf » 25.10.2013, 18:24

1. Potwierdzam kolegów wyżej... Nie ma różnicy w odtwarzaniu gier z płyt i nie zauważyłem również różnicy w pracy konsoli (miałem do porównania pracę slima i fata u kolegi i praktycznie niczym się nie różni :D )
2. Jeżeli wiesz że kolega dbał o sprzęt to jak najbardziej kup (możesz się nawet zapytać czy oddawał konsolę do serwisu jak tak to gdzie itp... W ten sposób się dowiesz, czy była rozbierana, przez kogo, gdzie i w jakich warunkach do pracy :D )
3. Jeżeli konsola jest w okazyjnej cenie to bierz:)
4. Jeżeli nie zależy ci na graniu przez Internet to kup :)
5. Jeżeli cię nie stać na oryginalne gry PS3 to kup :) Po prostu różnie bywa z finansami każdego... Wiadomo że nie samą konsolą żyje człowiek :)

Po prostu wypytaj go o to, co jest najważniejsze dla Ciebie jak i dla nas :) Kto pyta nie błądzi :)

Pozdrawiam :)
Obrazek
mantesinf
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
Firmware: CFW HABIB Cobra 4.75

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc