Konsole z softem 3.55, bez napędu, na Allegro

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

Re: Konsole z softem 3.55, bez napędu, na Allegro

Postprzez misha » 14.10.2013, 15:20

po prawie 2 tyg. dostałem śmiecia a nie konsole. od chwili włączenia buczy jak odkurzacz, porysowana jakby ktoś nią coś skrobał. dodatkowo z dyskiem 40 GB a nie 60 GB i niedziałającym padem. jakby tego było mało pokrywa przyklejona a nie przykręcona więc jeśli chcesz włożyć napęd lub wyczyścić konsolę to musisz wszystko połamać. napisałem do przemiłego pana, że reklamuję i chce sprawną konsolę zgodną z opisem oraz kosztów za przesyłkę żeby odesłać ten złom. oczywiście otrzymałem odpowiedź, że nie ma mowy a konsoli na wymianę już nie ma. jeśli sprawa zostanie załatwiona w ten sposób to skończy się zgłoszeniem do allegro i UOKiK. jeśli ktoś ma podobną sytuację to zapraszam na PM im więcej osób oszukanych w ten sposób tym łatwiej dochodzić praw.
misha
Member
Member

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Postprzez marciniak » 14.10.2013, 15:55

Jest kupę oszustów i trzeba uważac co się kupuje %-) niestety niektórzy tylko czyhają na zrobienie przekrętu i zarobieniu na tym kasy
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Postprzez dziobdziob » 24.10.2013, 00:28

Witam, tak jak napisałem wcześniej, kupiłem tę konsolę od gościa za 315zł, no i działa, gra, jest super. Nie mam problemu z buczeniem, jak kolega wyżej. Trochę musiałem się pomęczyć i poczytać w internecie milion postów na forach, ale się udało; oto, co zrobiłem:
1. Robimy format dysku. Pełny format (u mnie trwało to 3,5h - dysk 60GB), narzędzie do formatowania znajdziemy w menu XMB->ustawienia.
2. Dostajemy konsolę z CFW 3.55, a chcemy mieć OFW 3.55, w tym celu wchodzimy sobie na PirateBay, ściągamy stamtąd (albo skądkolwiek) OFW 3.55, wrzucamy na pendriva i instalujemy z menu XMB (jak to zrobić, jest napisane na forum)
3. Ściągamy sobie Rogero 4.46 i znów instalujemy z menu XMB- przeczytałem, że ta wersja nie będzie działać z konsolą bez napędu, ale z moją działa, więc git.
4. Instalujemy Multimana do systemu 4.46 i wszystko śmiga jak złoto:)

Szczegóły dotyczące wykonania poszczególnych kroków dostępne są na forum. Ogólnie wrażenia spoko, czas pokaże, czy konsola wytrzyma długo bez awarii. Tylko pada trzeba sobie dokupić, bo ten dołączony to jakaś ch*jnia, no ale chyba nikt nie spodziewa się super pada w cenie konsoli za równowartość dwóch oryginalnych padów :)
dziobdziob
Newbie

Otrzymał podziękowań: 1 raz

Postprzez misha » 24.10.2013, 14:45

no to miałeś szczęście. gość jest patologicznym kłamcą niestety. moja sprawa też skończyła się dobrze bo odzyskałem pieniądze ( co prawda z niewiadomych względów o 4,5 zł mniej ale już mniejsza o to). mnie np. w piątek 18.10 zapewnił, że wysłał przelew i żebym zamknął spór w allegro. pieniądze nie dotarły do wtorku (22.10) więc napisałem kolejnego maila i w odpowiedzi otrzymałem informację, że przelew zostanie wysłany dziś (22.10) lub jutro (23.10). koniec końców dotarły 23.10. tak czy inaczej świadczy to o jego poziomie. swoją drogą w aukcji napisane było "KONSOLA NIE JEST PRZEROBIONA, DZIEKI CZEMU NIE JEST ZBANOWANA!!" a ja również dostałem konsole z CWF.
misha
Member
Member

Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postprzez Spox_2 » 24.10.2013, 19:15

Tak to jest jak ktoś sprzedaje sprzęt o którym za bardzo nie ma pojęcia.

Plus taki ze zwraca pieniążki (ważna rzecz).

Ogólnie co to za problem złapać Bana na CFW, wgrac OFW i podać taki argument jak w powyższym poście.

Niestety ale wszędzie można sie naciac
SERWIS KONSOL PS3, PS4 ==>YLOD, BLOD, DOWNGRADE PS3 DO OFW 3.55 Sony! tel : 795 666 333 | https://wielkielektronik.com | Międzynarodowy certyfikat napraw BGA!
Wideo z naprawy PS3!->https://youtube.com/watch?v=BwxK5TAoKV4
Spox_2
VIP
VIP

Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 114 razy
Firmware: OFW
PSN ID: Spox2

Poprzednia strona

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych