Trophy Hack

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

Trophy Hack

Postprzez mudark95 » 06.10.2013, 11:04

Witam
Znalazłem metodę na hakowanie trofeów w grze sprawdziłem u mnie działa, co będziemy potrzebować:
- Folder z trofeami który znajduje sie na dev_hdd0/home/00000001/trophy (można przenieś przez FTP lub przez pendriva)
- Gry żeby jednorazowo odpalić
- program który jest do ściągnięcia poniżej:
http://www.mediafire.com/download/nig5l ... IsGood.rar
A więc do roboty uruchamiamy PS3TrophyIsGood przenosimy folder z trofeami (np. NPWR01421_00), następnie w zakładce Advenced dajemy Instant Platinum i zapisujemy File>>Save. Teraz folder z odblokowanymi trofeami podmieniamy z tymi na PS3 w folderze home.
Uruchamiamy grę najlepiej przed całym tym procesem dokładnie chodzi o to żeby gra była odpalona w przeszłości na konsoli, wpisujemy się do PSN aktualizujemy trofea i gotowe wbita platyna.Jeśli nie odpalaliśmy gry na konsoli bo może tak się zdarzyć ze ściągniemy statystyki z PSN to nie wbijesz platyny mimo ze będzie pisać 100% to i tak platyny nie odblokuje no taki minus mały.

Poniżej podaje link do filmiku na yutube:
http://www.youtube.com/watch?v=lEStapUOCwc

Jak działa to kciuk do góry %-)
Sposób działa jak się ma 0% w trofeach jak się ma np. już 1% to trzeba robić to ręcznie i klikać na dane trofeum i ustawiać datę, klikając na zdobyte trofeum trzeba ustawić datę dokładnie taką jak jest czyli taka którą wbiłeś np. 2013.3.24 15:49:23 a na końcu odblokowuje się trofeum Platinum i Save i przenieś na PS3 i zsynchronizować tak jak jest na filmiku na YT.
Nie wierzycie to zobaczcie na mój profil PSN mudark95 i na grę Beyond Dwie Dusze czy jest możliwość wbicia już platyny no i w takim czasie jak są trofea?

Za ten post autor mudark95 otrzymał podziękowanie od
lukaszgogi (11.10.2013, 02:06)
mudark95
Banned
Gold Member

Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Firmware: CFW Rogero 4.50 v1.0
PSN ID: mudark95

Sponsorzy

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych