Konsola nie wykrywa pendrive'a.

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Konsola nie wykrywa pendrive'a.

Postprzez Sliviss » 04.10.2013, 17:40

Witam.
To mój pierwszy post, mimo, że jestem na forum od dłuższego czasu :)
Jakieś 4 miesiące temu kupiłam przerobioną konsolkę z kilkoma grami, gdyż miałam wielką ochotę na zagranie w tytuły takie jak Heavy Rain :). Oprogramowanie konsolki to Rogero 4.40 v1.03. Używam multimana do odpalania gier. Ostatnio chciałam pograć w kilka innych gierek, więc specjalnie do tego celu kupiłam pendrive 64GB FAT32 (mój komputer twierdzi, że to FAT32). Zgrałam gry, wszystko bez problemu. Utworzyłam folder GAMEZ. Jednakże, jestem kompletnie zielona. Jestem w XMB w dziale z grami, klikam trójkąt, nie ma opcji 'pokaż wszystko'. Jestem w dziale z wideo i muzyką, jest ta opcja. Patrzyłam pomoc multimana, są różne skróty klawiszowe takie jak SELECT+START itp. Nic to nie pomaga, nadal nie mogę skopiować w żaden sposób gier.
Co może być przyczyną? Może coś źle robię? Proszę, jeżeli można wytłumaczcie mi to wszystko krok po kroczku, jak dziecku. Może mam to kopiować przez multimana? W jaki sposób?
Spędziłam na YouTube i Google jakieś 4 godziny, nic pomocnego nie znalazłam.
Bardzo proszę, wytłumaczcie mi to, nie wiem co mam robić. :(

Z góry dziękuję,
Sliviss
Sliviss
Member
Member

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Konsola nie wykrywa pendrive'a.

Postprzez marciniak » 04.10.2013, 19:20

Odpalasz MM i tam pokazują(ścieżka na pendrive dysk zew. GAMES/ID GRY np.BLUSXXXXX/pliki gry) się gry w kolumnie podobnej do tej z XMB :wink: odświeżasz liste gier i albo grasz bespośrednio z pendrive albo wciskasz :^: lub :#: kopiujesz gdzie chcesz :wink:
ps.poradnik-dla-zielonych-ps3-hack-pl-t76.html
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Re: Konsola nie wykrywa pendrive'a.

Postprzez Sliviss » 04.10.2013, 20:50

Trochę to wszystko rozpracowałam, ale na drodze stoi mi kolejny problem.
Czekam godzinę, aż mi się gra przegra na pendrive'a, podłączam, nie wykrywa żadnego pliku. Podłączam znów do komputera i nagle 7GB gry znika. Jest sam folder, ale żadnych plików...
Konsola usuwa mi to? Czy może wina leży po stronie pendrive'a? :/
Ps. Dzięki, poradnik się przydaje :)

EDIT: Już wszystko wiadomo. Pendrive fake, mieści max 6GB. Naciągacz mi go sprzedał. Cóż, mam nauczkę. Bardzo dziękuję za chęci, gdy zakupię porządnego, oryginalnego pendrive'a z pewnością skorzystam z rad :). Jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuję.
Sliviss
Member
Member

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc