Niedawno zakupiłem PS3 60 GB CECHC wstecznie kompatybilne z odpowiednio niskim softem. Chciałbym uruchamiać na nim kopie zapasowe gier z PS2. Tylko jak? Wiem, że jest kilka sposobów, ale który będzie najlepszy? Cobra USB czy Swap Magic + Open PS2 Loader? Ponoć też można jakoś konwertować w PS2 Classics, ponoć też jest jakaś metoda z przełącznikiem (są filmiki na youtubie) i ponoć gość zhackował Cobrę (też jest na youtubie), ale poza tym, że niby ją zhackował nie ma więcej info w sieci. Tak już więc sam nie wiem jaka metoda jest najlepsza, żeby odtwarzać backupy z PS2. Może ktoś coś doradzi. Najbardziej by mi zależało na odtwarzaniu obrazów płyt z dysku i myślę, że z wewnętrznego bo mam w planie go wymienić na większy. To który sposób jest najlepszy na odtwarzanie kopii zapasowych z PS2 na PS3?
-- 16.09.2013, 14:28 --
Trochę o tym poczytałem i wszystko się sprowadza raczej do jednego rozwiązania. Albo Cobra USB albo ewentualnie Swap Magic + Open PS2 Loader. Które z tych rozwiązań jest lepsze i które oferuje większą stabilność i kompatybilność? Swap Magic + Open PS2 Loader ponoć czyta tylko z dysku zewnętrznego lub pendrive'a w formacie FAT32 (pliki tylko do 4GB) i ponoć traktuje USB jako USB 1.1 przez co wolno i czasami mniej perfekcyjnie chodzi. A Cobra USB ponoć czyta tylko z wewnętrznego dysku, ale nie ma takich ograniczeń i gry ponoć lepiej chodzą, są stabilniejsze i bardziej kompatybilne. Czy to prawda? Mógłby ktoś to potwierdzić lub zdementować? Czy Cobra USB będzie dużo lepszym rozwiązaniem jeśli chodzi o odtwarzanie kopii zapasowych gier z PS2 niż poprzez Swap Magic + Open PS2 Loader? I czy Cobra USB jest najlepszym rozwiązaniem w tej kwestii? A odtwarzanie kopii zapasowych gier z PS2 jest dla mnie bardzo istotną kwestią.