PS3 wróciło z przeróbki, działa, ale nie do końca.

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

PS3 wróciło z przeróbki, działa, ale nie do końca.

Postprzez czerstwy22 » 17.07.2013, 15:45

Witajcie
Otóż problem jest następujący, po XMB śmigam etc. ale kiedy chce włączyć multimana, tolbox albo "version spoofer" to zostaje na czarnym ekranie. Strzelam że te programy są w rogero (4.41) domyślne, bo po włączeniu konsoli była standardowa konfiguracja, a więc po przeróbce nawet facet nie raczył sprawdzić jak wszystko chodzi (albo sprawdził źle).
I przechodząc do sedna, nic się systemowi nie stanie jak te programy wyrzucę przez XMB (chyba że jest inny sposób, nie chce żeby zostały jakieś śmieci po usunięciu) i wgram na nowo, po swojemu (Raczej tylko multimana)?
czerstwy22
Member
Member

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: PS3 wróciło z przeróbki, działa, ale nie do końca.

Postprzez marciniak » 17.07.2013, 16:36

Usuń to co nie działa z XMB i zainstaluj na nowo z instal packages file MM Base CEX 4.40/4.30 lub nowego 4.46,a czy masz Rogero to widać logo przy odpalaniu ps3 :wink:
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Postprzez czerstwy22 » 17.07.2013, 16:47

Dobra teraz mam Całkiem inny problem. Włożyłem grę do napędu oryginalną i raz że gry nie odczytało wcale, to jeszcze nie mogę płyty spowrotem wyjąć... o co chodzi?
czerstwy22
Member
Member

Postprzez marciniak » 17.07.2013, 19:17

Coś z napędem masz nie tak,z mechanizmem odpowiedzialnym za wysuwanie i wkładanie płyt %-)
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Postprzez czerstwy22 » 17.07.2013, 20:11

zjeść zjadła normalnie, jak zawsze, tylko nie odczytuje jej i nie chce oddać. Nie powiedziałem a pewnie to istotne, jak klikam na wysuwanie to pika 3 razy, tak jak by płyta była w trakcie odczytu bodaj? Czuje że faceta od przerabiania ostro muszę zjechać...

Na razie zrobiłem format i reinstaluje system na czysto bo jeszcze inne bajki w międzyczasie się działy. Później spróbuje fan testem opróżnić napęd, a jak to nie da to chyba sam rozbiorę konsole i napęd, bo innego wyjścia już nie ma? Jak co to mam fat'a.

Format zrobiony, system wgrany, Fan test przeprowadzony, płyta dalej siedzi. Nie można jakoś wymusić na napędzie oddania płyty? Bo mechanicznie szczerze wątpię żeby z napędem coś się stało, może tasiemka nie styka jak należy i to przez to...

-- 17.07.2013, 21:52 --

Jest jeszcze lepiej. Żadne gry instalowane z pkg się nie ładują, zostają na czarnym ekranie, multiman i druga z opcji która w CFW dochodzi w grach wywala błędy, są to kolejno 80010009 i 8002BF14. Konsola jest całkiem uwalona teraz czy co? Bo już nie mam ani siły ani nerwów na nią...

-- 17.07.2013, 22:07 --

Do tego jeszcze nie działa autologowanie do PSN (Też ma swój osobliwy numerek). Powiedzcie że sam mogę to naprawić, nawet jeśli wchodzi w grę rozbieranie konsoli...
czerstwy22
Member
Member

Postprzez marciniak » 18.07.2013, 10:47

Oddaj temu fachowcowi co ci przerabiał i niech naprawia %-) jak przed wszystko śmigało :wink:
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Postprzez czerstwy22 » 18.07.2013, 14:26

Gdyby nie to że flasher się tak beznadziejnie w konsole wpina sam bym to zrobił i szybciej i po wszystkim by działało... Jak nie do tego fachowca to do innego, po uprzednim zwrocie kasy. No nic, dzięki za samo uświadomienie że to jest poważnie skopane.
czerstwy22
Member
Member

Postprzez Spox_2 » 18.07.2013, 19:21

A kto tak konsole załatwił ?
SERWIS KONSOL PS3, PS4 ==>YLOD, BLOD, DOWNGRADE PS3 DO OFW 3.55 Sony! tel : 795 666 333 | https://wielkielektronik.com | Międzynarodowy certyfikat napraw BGA!
Wideo z naprawy PS3!->https://youtube.com/watch?v=BwxK5TAoKV4
Spox_2
VIP
VIP

Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 114 razy
Firmware: OFW
PSN ID: Spox2

Postprzez czerstwy22 » 21.07.2013, 19:10

Facet z Allegro, po komentarzach patrząc, praktycznie bez skazy, Platek_2005.
Już żeby nie otwierać nowego wątku, usterka wygląda tak, że nie ma komunikacji z napędem, co może być tego przyczyną? Niestykająca/zerwana tasiemka, uszkodzenie sterownika w napędzie? Stawiam na tasiemkę ogólnie, ale, jest opcja że to mogą być mikropęknięcia na płycie głównej, albo zabrudzenie i przez to zwarcie któryś ścieżek? Czy w skrajnym przypadku skopanie czegoś przy flashowaniu?

-- 21.07.2013, 20:26 --

Ja już na faceta nie mam siły, teraz mi wmawia że to moja wina że jest uszkodzona ta konsola. Argumenty typu że mogłem powiedzieć że jest wybrakowana (brakowało paru śrub), że mnie uprzedzał że w środku jest grzebane, jak bym to ja był odpowiedzialny za to że ją spieprzył. Takie argumenty w sporze na allegro... doradźcie coś proszę bo ja już w łeb dostaje, krew mnie zalewa i spać nie mogę (dosłownie) przez takich ludzi.
czerstwy22
Member
Member

Postprzez darkos » 21.07.2013, 23:16

Spór na allegro nic ci nie pomoże. Gość ciebie olewa. Wsiadasz w samochód / pociąg i gnasz to człowieka. Jak się osobiście zjawisz najlepiej z kumplem albo dwoma to inaczej będzie rozmawiał.

Niczego nie sugeruje ale kontakt osobisty inaczej na człowieka działa niż takie zasłanianie się odległością. Widocznie wydaje się że jemu że dzięki odległości jest bezkarny. Ale moja rada to zgłoś się osobiście jeśli wg. ciebie zostałeś poszkodowany z jego winy.

Wystarczy zjawić się i po ludzku wytłumaczyć co miało być zrobione, czego oczekiwałeś a co jest i kto to robił. Jak się dogadacie to powinien naprawić pierwsze swój błąd.

Nie wiem czy opłaca ci się jechać kilkaset kilometrów w takiej sprawie, sam zdecyduj. Ale nie licz na to że spór na allegro ci pomoże. Admini allegro to debile, im zależy tylko na procencie od sprzedaży jaki zainkasowali od sprzedawcy. A w kwestii sporów zawsze staną po stronie sprzedającego żeby tylko w przyszłości mieć z kogo ściągać kasę. Kupujący się nie liczą od nich nie mają pieniędzy.
darkos
Banned
Platinum Member

Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Postprzez czerstwy22 » 21.07.2013, 23:43

W jedną stronę mam 500km więc nie ma szans tam jechać. A poza allegro mogę liczyć na jakąś pomoc? Kij tam że poszło na to prawie 200zł, ale konsola też kosztowała swoje a za przywrócenie jej ze stanu warzywa jeśli ktoś się podejmie to zechce pewnie kolejne 200zł.
czerstwy22
Member
Member

Postprzez budman9 » 22.07.2013, 01:12

czerstwy22 skoro twierdzisz, że zostałeś oszukany to idziesz z tym na policję. Ja też kiedyś miałem problem na allegro i niestety nie mogłem liczyć na ich pomoc. Zadzwoniłem do sprzedającego i poinformowałem, że idę ze sprawą na policję i ma 3 dni na zwrot $. W ciągu tych 3 dni otrzymałem pieniądze. Zadzwoń do chłopa i poinformuj go, że spór na allegro zmierza do nikąd i postanowiłeś zgłosić oszustwo na policję. Jeśli chce to ma 3 dni na rozpatrzenie "reklamacji".
NOR/NAND Downgrade service in Ireland (+353)877166667
budman9
Elite
Elite

Otrzymał podziękowań: 366 razy

Postprzez czerstwy22 » 22.07.2013, 01:37

Zwrot zwrotem, nie wiem czy inny serwis w ogóle to przyjmie a jak już to ile zawołają za to bagno. Akurat jestem przed wyjazdem więc mu napisałem że ma dosyć sporo czasu na naprawę (jeśli w ogóle kurier dojedzie), jeśli nie to mam prawo zgłosić to odpowiednim ludziom, prawie dokładnie cytując siebie. Mam nadzieje że to ruszy do przodu. Jeśli jednak to go nie przekona, policja może coś zdziałać w takiej sprawie? Bo z tego co się słyszy to są najskuteczniejsi w łapaniu rowerzystów na ścieżkach a nie oszustów. Zobaczymy jutro co odpowie, jak nie będzie kuriera a facet będzie się stawiał to czas mu ukrócę i zażądam kasy... Dzięki, mam nadzieje że wasze rady skutecznie pomogą.
czerstwy22
Member
Member

Postprzez darkos » 22.07.2013, 07:49

Chcesz mieszać policje w sprawę nieudanej instalacji pirackiego oprogramowania, Hmmmm ciekawe jakby to się skończyło :>

Anyway na allegro zdecydowanie nie licz. Teraz to już najlepiej włożyć nerwy do szafy i próbować na spokojnie dogadać się z tym serwisantem :?
darkos
Banned
Platinum Member

Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Postprzez czerstwy22 » 22.07.2013, 13:59

Wiem że to trochę nie tego z policją, dlatego pytam;) No nic, pożyjemy zobaczymy
czerstwy22
Member
Member

Następna strona

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc