Witam wszystkich!
Jak widać po moim profilu i głupich pytaniach pojawiających się dalej w poście jestem tu nowy. Jest to moje pierwsze PS jakie wogóle miałem. Dotychczas byłem użytkownikiem x360 ale znudziła mi się gra samemu i postanowiłem zakupić PS3. Udało mi si dorwać wersję z oprogramowaniem 3.55 OFW. Sprzedający twierdził że wystarczy dograć oprogramowanie kmeaw's i Rogero i będę mógł śmigac na grach z dysku. Konsola nie ma napędy tylko jakąś płytke zamontowaną. teraz moich milion pytań odnośnie PS3. Co to znaczy OFW i CFW? czy to się różni? Jak wgrać i skąd zassać te oprogramowanie. Czy po instalacji jest możliwość grania w PSN? Czy muszę jakoś specjalnie przygotować do gier HDD? Udało już mi się zamonować jak na razie 60GB i konsola zapytała się czy formatować dysk i formatowanie przeszło pomyślnie....ale co dalej? Przepraszam za tak głupie pytania ale na prawdę nie mam pojęcia co z czym się je? A wpisując w wyszukiwanie i czytając kolejno tematy pojawiają mi się takie zwroty że po prostu otwieram kolejne karty z objaśnieniami i robią się tego miliony.......i sam się w tym gubie :/ Jeśli jesteś w stanie mi pomóc będę wdzięczny bardzo za porady ale jeśli masz pisać posty typu...to już było to oszczędź sobie i mi stresu....

![[*] R.I.P. 27.08.17 [*] [*] R.I.P. 27.08.17 [*]](./images/ranks/Gold Elite.png)