Jaki cfw wybrać?? (dla laika)

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Jaki cfw wybrać?? (dla laika)

Postprzez Miczu » 26.01.2013, 19:22

Witam! Mam do was prośbę: otóż na dniach znajomy podrzuci mi dwuletnie ps3, które nigdy nie było podłączane do internetu (więc oprogramowanie będzie niższe od 3.55). Mam zamiar przeróbki tej konsoli ale po pierwsze nie mam pojęcia jak się za to zabrać, a po drugie nie wiem jaki cfw wybrać. I tu jest moja prośba czy moglibyście mnie odesłać do jakiś tutoriali na ten temat i wskazać, który cfw będzie najlepszy?? A i jeszcze jedno podejrzewam, że raczej nie wszyscy popierają piractwo, ale
jeśli ktoś by mógł to proszę o podanie strony, skąd mogę ściągać gry na ps3 i program dzięki, któremu będę mógł w nie grać na necie.(Dla tych, którzy brzydzą się piractwem chcę tylko powiedzieć, że według polskiego prawa mogę mieć piracką grę ale nie dłużej niż 24h, więc jeśli usunę ją w odpowiednim czasie, to cały czas gram na legalu :P)
Z góry dziękuję za pomoc :)
Miczu
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Jaki cfw wybrać?? (dla laika)

Postprzez HABIBI » 26.01.2013, 19:52

Witam! Mam do was prośbę: otóż na dniach znajomy podrzuci mi dwuletnie ps3, które nigdy nie było podłączane do internetu (więc oprogramowanie będzie niższe od 3.55).

To nie do końca tak jest , co piszesz.Może być tak, że grał w gry które miały (potrzebowały) update softu konsoli i mógł to zrobić wkładając do napędu krążek i samo zaktualizowało z BD.Miejmy nadzieję, że tak nie jest. :wink:

Mam zamiar przeróbki tej konsoli ale po pierwsze nie mam pojęcia jak się za to zabrać, a po drugie nie wiem jaki cfw wybrać.

Teraz jest nowe CFW Rogero 4.30 (mniej zabawy z backupami jest), będzie bezpieczniej dla Ciebie tzn. Twojej konsoli (przypadkowa aktualizacja) w przyszłości.
Tam wszystkiego się dowiesz>>>
poradnik-dla-zielonych-ps3-hack-pl-t76.html

...jeśli ktoś by mógł to proszę o podanie strony, skąd mogę ściągać gry na ps3 i program dzięki, któremu będę mógł w nie grać na necie.

Tu znajdziesz>>>
strony-z-linkami-do-gier-na-ps3-t163.html?hilit=strony%20z%20grami

Powodzenia z CFW.
http://www.twojlimit.pl/user/114131
^^ ^^
Prosty i wygodny dostęp do kont premium -zapraszam :)

PS4PRO :
Oprogramowanie systemowe
: OFW : 5.50 Boost Mode
CUH-7016B
+ OLEDLG65C7V
HABIBI
Supreme Elite
Supreme Elite

Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 382 razy
Firmware: PS4PRO OFW 5.03

Postprzez Miczu » 27.01.2013, 13:34

Wielkie THX za odpowiedź. Jeszcze mam jedno pytanie otóż chcę zrobić na konsolce fan test, który przez całe jej życie nie był wykonywany, czy jeśli zrobię to bez płyty to jest ryzyko uszkodzenia konsoli?? (wiem, że fan test można robić najczęściej co pół roku)
Miczu
Newbie

Postprzez marciniak » 27.01.2013, 15:39

A po co ci płyta do tego?przedmuchujesz tym wiatraki tylko płyta nie ma tu nic do żeczy :> a fan test można robic kiedy chcesz? :D
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Postprzez Miczu » 28.01.2013, 10:13

Chodzi o to, że czytałem, że gdy podczas fan testu płyta jest w środku to może zwalić konsole. A fan testu nie można robić kiedy się chce bo jakbyś codziennie robił to po kilku dniach było by po playstation.
Miczu
Newbie

Postprzez marciniak » 28.01.2013, 10:28

codziennie wiadomo że nikt normalny by nie robił? :> ale z tym nie ma żadnych ograniczeń że co pół roku :>
od siebie dodam że ja jeszcze tego nie robiłem a mam konsole ponad ładny rok,nie widze potrzeby :> :>
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Postprzez Miczu » 28.01.2013, 12:10

A ja właśnie to zrobiłem (pierwszy raz od początku życia konsoli czyli 2 lat) i wszystko w porządku, a poza tym konsola teraz ciszej pracuje
Miczu
Newbie

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc