PS3 na smietnik?

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

PS3 na smietnik?

Postprzez ciper997 » 09.07.2011, 13:26

Wiatm mam pewnien problem... posiadam konsole ps3 w wersji fat hdd 40gb i mam z nia klopot... Kosnola posiada soft 3.55 a dysk jest pusty.. Gdy proboje zainstalowac softa wyskakuje mi komunikat " the data is corrupted" identycznie jak na tym filmiku:

http://www.youtube.com/watch?v=hdxfq-cC-mc

Czytalem o tym i podobno na obecna chwile nie da sie nic zrobic sony mialo sie zajac tym problemem lecz do tej pory nic nie wymyslili przynajmniej z tego co wiem.. najprawdopodobniej olali ta sprawe... probowalem przywracac konsole do poprzedniej wersji softa probowalem wgrywac mase innych softów i non stop to samo... jedynym ratunkiem na to jest posiadanie starego dysku z konsoli ktory mam sformatowany... Nasuwa mi sie pytanie czy gdybym poprzez pc przekopiowal pliki z innego dysku konsoli o sotcie 3.55 na swoj czysty to czy owy eksperyment powiódł by sie? jesli tak czy moglby ktos zrobic to dla mnie i poprostu przekopiowac swoj dysk wrzucic na jakis serwer? Teraz myslalem tez nad 2 opcja jesli wymienil bym pamiec flash konsoli np z konsoli o sofcie 3.41 czy jakos tak czy wszystko bylo by w porzadku i konsola zadzialala by prawidlowo ? z gory dziekuje za kazda chec pomocy
ciper997
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: PS3 na smietnik?

Postprzez Dictator » 09.07.2011, 13:54

za duzo kombinujesz i uwazaj bo przekombinujesz. probowales instalowac z recovery menu ? najpierw walnij OFW a potem CFW jesli da rade z recovery menu i sciagnij sobie ofw i cfw z tego forum
Obrazek
Dictator
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 57 razy
Firmware: 330HP 640Nm

Postprzez ciper997 » 10.07.2011, 05:48

KOMBINUJE JAK MOGE PROBOWOALEM twojego sposobu nie raz..... pisze w poscie... myslisz ze nie sciagalem z roznych zrodel ?? i pisalbym ze chce wymienic flash bo nie umiem sciasgnac softa albo pen drive nie mam na fat 32 ....?? szukam kogos kto przechytrzyl sony .... jest tu taki lisek ?
ciper997
Newbie

Postprzez iraslbn » 10.07.2011, 10:55

@ciper997 próbowałeś sformatować dysk na innej konsoli ?
Nie znasz przeszłości konsoli, może ktoś podczas formatowania wyłączył ps3 i stąd ten problem ?
Formatowanie na pc nie wchodzi w grę, bo nie ten format plików.

edit:
Z tego co wiem $ony poprawiło błąd w sofcie 3.56 lub 3.60
Wiem co z tego wynika, bo albo naprawisz błąd i będziesz miał soft nieumożliwiający wiadomo co, albo nie sprawną ps3.
iraslbn
Supreme Elite
Supreme Elite

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 131 razy
Firmware: CFW3.55 KMEAW

Postprzez ciper997 » 12.07.2011, 12:36

sprobuje z tym dyskiem u kogos ktoregos dnia... soft mysle mozna uaktualnic poprzez internet i raczej pojdzie...
ciper997
Newbie

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc