Od kilku dni posiadam PS3 60GB (CECHC04), wiedziałem przed kupnem że nie jest do końca sprawna ale cena nie była wysoka więc zaryzykowałem.
Otóż ok 20 sekund po włączeniu konsola zaczyna wchodzić kolejno na coraz wyższe obroty, aby po osiągnięciu najwyższych wyświetlić komunikat o przegrzaniu i się wyłączyć żadnych problemów z obrazem i dźwiękiem nie zauważyłem. Sądziłem że to może być wina pasty, więc ją rozebrałem i wymieniłem pastę na RSX I CELL na mx2, oczywiście uprzednio usuwając poprzednią, która też nie była stara, widocznie ktoś już tego próbował przede mną. Jeżeli chodzi o stan wewnątrz to znalazłem miejsce w którym była naprawiana, ale nie wygląda to na nic drastycznego, jakby ścieżka była połatana cyną w jednym miejscu. Wokół procesorów nie widać topniku ani innych oznak traktowania opalarką więc może ominął ją ten los, chociaż wiem że można to zrobić tak aby nie było widać.
Czy ktoś może podpowiedzieć czego to może być wina?? Czy to jest jakiś objaw na po naprawie YLOD-a?? Nie wiem czy jest sens pakować się w naprawę