PSN Pass: Sony potwierdza istnienie "systemu antyużywkowego"

Newsy ze sceny PS3 Hack
  • Sponsorzy

PSN Pass: Sony potwierdza istnienie "systemu antyużywkowego"

Postprzez iraslbn » 07.07.2011, 09:59

Obrazek

PSN Pass – najprawdopodobniej nowy sposób Sony na walkę z rynkiem gier używanych. Informacja o tym swoistym odpowiedniku Online Pass pojawiła się na pudełku zestawu składającego się z Resistance’a 3 i PlayStation 3. Nasze podejrzenia potwierdzili przedstawiciele Sony.

Europejski oddział firmy na łamach serwisu VG247 opublikował oficjalne oświadczenie, w którym koncern potwierdza istnienie PSN Pass. Jak czytamy:
Zawsze oceniamy nowe programy, które trafiają do naszej internetowej oferty i wraz z Resistance 3, które pojawi się we wrześniu, przedstawimy program sieciowy stworzony dla gier z elementami multiplayerowymi. Jego charakter będzie zależał od konkretnej produkcji. Do tych, które zostaną nim objęte dodawany będzie jednorazowy kod umożliwiający jego posiadaczom pełny dostęp do funkcji internetowych danej gry. To ważna inicjatywa, która pozwala nam zwiększyć nasze zobowiązania związane z rozszerzaniem usług premium wśród tworzonych przez nasze studia produkcji.

Jak zawsze ucierpią na tym gracze, czyli My wszyscy.

źródło: cdaction.pl
iraslbn
Supreme Elite
Supreme Elite

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 131 razy
Firmware: CFW3.55 KMEAW

Sponsorzy

Re: PSN Pass: Sony potwierdza istnienie "systemu antyużywkow

Postprzez Geno » 07.07.2011, 16:20

Nie wiem czy nas to nie będzie dotyczyć, pewnie jak większość z was czeka na dual boot CFW od Kmeaw. Jak to się pojawi to wszystkie problemy znikną mam nadzieje chyba że sony znowu będzie upierdliwe i to zablokują, ale to powinni zostawić spokoju, ponieważ leży to troszkę w ich interesie. Lubie CFW ponieważ odpala mi mkv i mogę grać za free ale posiadam też kilka gierek oryginalnych w którym jest fajny multi, z jednej strony nie chce rezygnować z cfw , ale z drugiej strony stać mnie na kupno kilka gierek specjalnie na multi. Więc takie przełączanie między systemem cfw a ofw jest świetnym rozwiązaniem i czekam niecierpliwie. A ten system anty użytkowy to już szczyt chamstwa ze strony sony, mój kolega kupuje gry w jednym ze sklepów polega to na tym, że płacisz pełną wartość gry i jak zwrócisz ją do 2 tygodni to oddają ci kasę a zostawiają sobie tylko jakiś procent z tej gry, takie rozwiązanie jest legalne, a sony chce to zniszczyć. Oni wszędzie szukają zysków jeszcze do tego dojdzie że będzie abonament na psn
Obrazek
Geno
Gold Member
Gold Member

Otrzymał podziękowań: 3 razy
Firmware: CFW3.55 Kmeaw

Re: PSN Pass: Sony potwierdza istnienie "systemu antyużywkow

Postprzez iraslbn » 07.07.2011, 17:48

@Geno tak wypożyczalnia jest i u mnie, ale jak widać sony chce tylko dla siebie zgarniać szmalec, po co maja się dzielić.
Wiem, że jest wielu ludzi którzy kupują gry oryginalne i nawet nie słyszeli o cfw itp. Grają w multi jak gdyby nigdy nic, a my jesteśmy po czarnej stronie mocy :) i wierzymy że w końcu pojawi się dual boot. Ale na chwilę obecną wiem, że w sprawie cfw dual boot wszyscy (hackerzy) siedzą cicho jak mysz pod miotłą. Nie chcą mieć po prostu problemów.
Zgadzam się z Tobą Geno abonamentowi psn mówi NIE ! czego dowodem jest w ps3 powiewająca flaga z napisem CFW kmeaw może z czasem dual boot
iraslbn
Supreme Elite
Supreme Elite

Otrzymał podziękowań: 131 razy
Firmware: CFW3.55 KMEAW

• Sponsorzy

Powrót do News