Powrót do oryginalnego softu niemożliwy

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Powrót do oryginalnego softu niemożliwy

Postprzez adonais » 29.09.2012, 11:19

witam,

chciałem wgrać w swojej konsoli z powrotem oryginalny soft, aktualnie mam chyba hermes 3.55 spoof 4.21 (teraz w system info wyświetla 4.21), kilka dni temu kupiłem konsolę przerobioną i sformatowałem w niej dysk (nie ma żadnych managerów, przy uruchamianiu nad logiem konsoli pojawia się napis ROGERO), posiadam dużo nowych oryginalnych gier (np. spec ops line, mw3 pl) ale żadna nie działa (przy uruchamianiu z płytki wyskakuje w nich błąd 80010017), jeżeli próbuję aktualizować soft przez neta, wyskakuje błąd 80029CCB. da się tu coś zrobić, żebym w końcu mógł pograć w kupione za ciężkie pieniądze gry i usunął przeróbkę ;)?
z góry dziękuję ludziom dobrej woli :O
adonais
Newbie

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

Re: Powrót do oryginalnego softu niemożliwy

Postprzez lukasz1091 » 29.09.2012, 17:53

Musiałbyś się pobawić w zgrywanie tych gier z oryginalnych płytek na dysk konsoli poprzez multimana, a potem poszukać odpowiednich fixów i by latały. Jeżeli jednak naprawdę chcesz wrócić na oryginała to spróbuj może zaktualizować manualnie - pobierz soft stąd - http://us.playstation.com/support/syste ... index.html, wrzuć na pendrive (fat32), struktura folderów - pendrive/PS3/UPDATE/ plik który ściągniesz, będzie to chyba ps3update.pup Następnie podłącz go do konsoli i zaktualizuj poprzez odpowiednie opcje w ustawieniach systemu. Jak wyskoczy błąd spróbuj przez recovery menu
"Lubię fajne cycki i zimną whisky"
Obrazek
Obrazek
Pomogłem? Kliknij w Obrazek

Za ten post autor lukasz1091 otrzymał podziękowanie od
adonais (29.09.2012, 18:16)
lukasz1091
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 51 razy
Firmware: CFW 3.55.4 Rebug REX