Witam
Tak jak w tytule mam problem.
Mam chyba ogromnego pecha. Przedstawię Wam od początku moją sytuację "przeklętą" chyba przygodę z Ps3.
Kupiłem używaną konsolę na allegro fat 80GB, wszystko chodziło bez problemu, nie grzała się byłem bdb zadowolony jednym słowem. Zachciało mi się wymienić dysk na większy. Postępuję zgodnie z instrukcją (tak myślałem bynajmniej) i popsułem konsolę całkowicie trzy diody i migająca czerwona dzwonie do sprzedawcy wysyłam i po 3 tygodniach i -150 zł konsolka wreszcie dociera do mnie z wymienioną płytą główną (konieczność tak napisał gość od naprawy).
Włączam konsolę wszystko śmiga tylko po 10 minutach zaczyna głośno pracować i grzać się.
Wymieniłem pastę termoprzewodzącą na inną i o dziwo jest znacznie lepiej. Pograłem pare godzin przez pare dni zadowolony i wreszcie szczęśliwy z nabytku.
Dzisiaj wieczorem (w środku nocy praktycznie) chciałem włączyć przesłać gre na konsole i pograć z godzine a tu BŁĄD czerwone tło i napisy w kilkunastu językach Brick jak sie domyślam.
Konsolę miałem przerobioną soft 3.55 kmew (chociaż sprawdzałem w głównym menu i pokazywało 4.11 dziwne bo normalnie multiman chodził i backupy gier więc może jakąś nową łatkę gościu zainstalował że konsole oszukiwało ?? ) Piszę wszystko co wiem na temat i błagam o pomoc bo nie wiem co juz robić ręce opadają Panowie po prostu !!!