Ps3 brick czerwone tło i napisy

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Ps3 brick czerwone tło i napisy

Postprzez maximoq » 18.07.2012, 01:14

Witam
Tak jak w tytule mam problem.
Mam chyba ogromnego pecha. Przedstawię Wam od początku moją sytuację "przeklętą" chyba przygodę z Ps3.
Kupiłem używaną konsolę na allegro fat 80GB, wszystko chodziło bez problemu, nie grzała się byłem bdb zadowolony jednym słowem. Zachciało mi się wymienić dysk na większy. Postępuję zgodnie z instrukcją (tak myślałem bynajmniej) i popsułem konsolę całkowicie trzy diody i migająca czerwona dzwonie do sprzedawcy wysyłam i po 3 tygodniach i -150 zł konsolka wreszcie dociera do mnie z wymienioną płytą główną (konieczność tak napisał gość od naprawy).
Włączam konsolę wszystko śmiga tylko po 10 minutach zaczyna głośno pracować i grzać się.
Wymieniłem pastę termoprzewodzącą na inną i o dziwo jest znacznie lepiej. Pograłem pare godzin przez pare dni zadowolony i wreszcie szczęśliwy z nabytku.
Dzisiaj wieczorem (w środku nocy praktycznie) chciałem włączyć przesłać gre na konsole i pograć z godzine a tu BŁĄD czerwone tło i napisy w kilkunastu językach Brick jak sie domyślam.
Konsolę miałem przerobioną soft 3.55 kmew (chociaż sprawdzałem w głównym menu i pokazywało 4.11 dziwne bo normalnie multiman chodził i backupy gier więc może jakąś nową łatkę gościu zainstalował że konsole oszukiwało ?? ) Piszę wszystko co wiem na temat i błagam o pomoc bo nie wiem co juz robić ręce opadają Panowie po prostu !!!
maximoq
Newbie

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: CFW3.55 KMEAW

Sponsorzy

Re: Ps3 brick czerwone tło i napisy

Postprzez Mamcie40 » 18.07.2012, 22:25

maximoq napisał(a):"przeklętą" chyba przygodę z Ps3.

Masz przeklęte Ps3
A tak na serio wiem tylko jak ci odpowiedzieć na to
maximoq napisał(a):Konsolę miałem przerobioną soft 3.55 kmew (chociaż sprawdzałem w głównym menu i pokazywało 4.11 dziwne bo normalnie multiman chodził i backupy gier więc może jakąś nową łatkę gościu zainstalował że konsole oszukiwało ??

Jak jeszcze działał spoofer na granie multi ,żeby mieć softa 4.11 to wgrał i tak zostawił
PS.
maximoq napisał(a):Dzisiaj wieczorem (w środku nocy praktycznie) chciałem włączyć przesłać gre na konsole i pograć z godzine a tu BŁĄD czerwone tło i napisy w kilkunastu językach Brick jak sie domyślam.

To może być od czegoś innego %-) :-)) %-)
Jeżeli ci pomogłem to powiem ci coś na ucho
DAWAJ PLUSA!!!!!!!!!!
NIE POMAGAM NA PW ,ŻEBY TO BYŁO JASNE
Mamcie40
Platinum Member
Platinum Member

Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 19 razy
Firmware: CFW 3.55 Kmeaw

Postprzez maximoq » 18.07.2012, 22:37

No od przesyłu gry to na pewno się nie stało bo nawet nie zdążyłem załączyć konsoli a tu błąd. Kurcze a poprzedniego dnia grałem normalnie w Crysis 2 z dwie godziny po czym wyłączyłem normalnie, a tu RSOD. Ktoś może to miał i naprawił ?? Wiem że są wątki o tym ale chciałbym się dowiedzieć od osoby która to miała i naprawiła jak to dokładnie zrobiła i jaki miała model konsoli ( ja mam CECHL04) .
maximoq
Newbie

Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: CFW3.55 KMEAW

Postprzez Geno » 20.07.2012, 13:53

Coś mi się wydaję że sprzedawca cię oszukał i założył ci płytę główną po ylod. Wtedy jak ci konsola zaczęła się przegrzewać, powinieneś był napisać do sprzedawcy żeby to wyjaśnił dlaczego wymienił na zxxbaną plyte. Jakby płyta była git takie rzeczy jak przegrzewanie nie powinny mieć miejsca.

[mod=iraslbn]Nie przeklinamy, kultura obowiązuje. Poprawiłem styl i usunąłem co trzeba[/mod]
Obrazek
Geno
Gold Member
Gold Member

Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Firmware: CFW3.55 Kmeaw

Postprzez HABIBI » 20.07.2012, 22:24

@Geno,

edytuj ostatni post i popraw przedostanie zdanie.Zabrania się używania wulgaryzmu na Forum ! :wink:
http://www.twojlimit.pl/user/114131
^^ ^^
Prosty i wygodny dostęp do kont premium -zapraszam :)

PS4PRO :
Oprogramowanie systemowe
: OFW : 5.50 Boost Mode
CUH-7016B
+ OLEDLG65C7V
HABIBI
Supreme Elite
Supreme Elite

Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 382 razy
Firmware: PS4PRO OFW 5.03

• Sponsorzy