Problem z odpaleniem gier w menadzerze multiman

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Problem z odpaleniem gier w menadzerze multiman

Postprzez maxi77 » 12.06.2011, 09:52

Witam,
Wgralem 3.55kmeaw poszlo gladko. Wgralem z poziomu install package files zainstalowalem multimana i tak samo bdemu.
Sciagnalem najnowszy full multiman i wgralem dbem_km, pozniej wgralem ftp ps3 i z poziomu ftp wrzucilem na dev_0/games gre night fight oznaczenie BLUS-30608 zamienilem na BLUS30608 tak jak w opisie i w folderze gry by bylo mozna ja widac i nic :(
Wczesniej nie widac bylo w mutlimanie gry, a jak zmienilem nazwe to gra sie ukazala. Wchodze do gry select + X i wychodzi mi do glownego XMB ps3 :( nie wiem co jest zle?

Druga sprawa na dysku mam dwa katalogi jeden z malej litery game a drugi z duzej GAMES i okazuje sie, ze wrzucilem do tego duzego katalogu GAMES gre cala.

Jakies wskazowki co robie zle badz co mam przesledzic? Nie mam na razie zadnej dostepnej orginalnej plyty z gra by byla w srodku mojego PS3, ale gre co wybralem dziala bez uzycia napedu.
Prosze o pomoc, dzieki.
Maxi77
maxi77
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firmware: CFW 3.55 Kmeaw

Sponsorzy

Re: Problem z odpaleniem gier w menadzerze multiman

Postprzez Dictator » 12.06.2011, 10:58

Gre wrzucasz na ps3 do folderu GAMES w postaci folderu z nazwa ID GRY z nazwa np BCES0114 i w tak nazwanym folderze jest cala gra. gre odpalaszw multimanie i z dysku wewnetrznego nie odpala sie gry przez select + x bo to dziala tylko z zewnetrznego. Wybierasz gre i klikasz tylko X wychodzi ci do XMB i tam masz ikone zamontowanej gry w multimanie tak jakby wlozonej plyty z grą do napedu i z tej ikony odpalasz i powinno śmigać.

Do katalogu game nie wrzucamy gier.
Obrazek

Za ten post autor Dictator otrzymał podziękowanie od
glukkon7 (17.08.2013, 14:45)
Dictator
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 57 razy
Firmware: 330HP 640Nm

Postprzez maxi77 » 12.06.2011, 11:31

Wlasnie dzieki, bo jak wybieram z multimana gre to jest X by zaladowac gre, laduje i wychodzi do glownego xmb PS3 pozniej jest taki katalog home_app/p3_game/ i tam jak wchodze to nagle widac tytul Fight Night i jeszcze jest muzyka wlancza sie i ikona gry, jak naciskam na nia X to laduje widac czarny ekran dysk w PS3 miga, ale po paru sekundach wywala do glownego menu XMB PS3.

Co moge sprawdzic?
Gra dobre ma ID, bo sprawdzalem w pliku.
Jakies sugestie?
maxi77
Newbie

Postprzez Dictator » 12.06.2011, 13:57

lipna gra wersja gry albo problem z ebootem. jaki to jest fight night? bo mam fight night champion i jak to jest ta wersja to mogę ci podrzucic eboota bo u mnie ta gra działa na kmeaw i multiman. z app itd tez mozna normalnie uruchamiac gry i nie robi to chyba zadnej roznicy. na pw wysle ci strone skad mozna latwo pobierac działajace i pewne gry i jest duzo ich w PL

Tutaj masz eboota i param.sfo od Fight Night Champion, mam takie samo id tej gry jak opisales powyzej

http://www60.zippyshare.com/v/63126700/file.html
Obrazek
Dictator
Diamond Member
Diamond Member

Postprzez maxi77 » 12.06.2011, 17:09

zobaczymy z ta gra, fight night champion :) taka sama mam tylko w skrocie pisalem, sprawdze i dam znac

-- 12.06.2011, 17:01 --

dzieki za plik, gdzie mam ten eboot podrzucic/podmienic?
maxi77
Newbie

Postprzez Dictator » 12.06.2011, 18:14

w takiej samej lokalizacji ma być jak jest spakowane, a najlepiej przerzuć cały ten folder z ID gry tam gdzie masz tą grę FNC. to się scali z resztą gry którą wrzucałeś na konsolę.

wrzuc ten folder wypakowany na pendriva sformatowanego w formacie FAT32 i w multimanie przelacz sobie R1 tam gdzie masz managera plików PS3 wejdz w hdd0 i w folder GAMES i tam wrzuć ten folder który ci się wypakuje

Pendrive jakby co to dev_USB czy jakoś tak.

a jak nie czaisz to PARAM.SFO ma być w folderze PS3_GAME, a eboot w folderze ID GRY\PS3_GAME\USRDIR\ i tutaj wrzuć. Wczesniej mozesz usunąć te PARAM.SFO i Eboota które wczesniej wrzucileś z cała grą. One są w tej samej lokalizacji którą opisałem powyzej.

-- 12.06.2011, 23:24 --

Temat do zamkniecia. Problem leży w tym, że gra w tej wersji BCES0114 wymaga jakiekolwiek oryginalnej plyty w napedzie. Pofatygowalem się i odpalilem tą grę po dość długiej przerwie. Pozdrawiam
Obrazek
Dictator
Diamond Member
Diamond Member

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc