Witam
Po przeniesieniu abonamentu telefonu do PLAY za złotówkę stałem się posiadaczem PS3 z grą UNCHARTED 3. Jest to moja pierwsza konsola więc nie wszystko jeszcze wiem co i jak porobić. Przeczytałem parę topiców i już co nieco się dowiedziałem.
Pierwsze co zrobiłem po uruchomieniu konsoli to zapisałem się do PSN - niestety przed tym konieczna byłą akutalizacja do wersji 4.11 (co też zrobiłem...). Wtedy jeszcze nie wiedziałem nic o CFW i to był chyba mój błąd.
PSN działa ok. Mogłem sobie pobierać demonstracyjne wersje gier i grać.
Planuję kupno kilku gier bardziej z "mojej tematyki". Chce kupić FIFA 12, jakiegoś NFS i być może Battlefielda. Chciałbym też szczerze przyznać pościągać parę gier i pograć przynajmniej na początku bez kupna. Czy w moim przypadku będzie to wogóle możliwe? Z tego co doczytałem potrzebny byłby downgrade do wersji 3.55.
Czy na mojej konsoli można zrobić taki downgrade? Co po takim downgradzie stanie się z moimi oryginalnymi grami (FIFA 12, NFS i Battlefield) Nadal będzie w nie można grać (i czy będzie też możliwość granie online)?
Ile kosztuje taka przeróbka? Czy można wrócić później do oryginalnego firmware? (konsola jest jeszcze na gwarancji której nie chciałbym stracić).
Z góry dziękuję za wszelką pomoc i zainteresowanie tematem.