Dużą zaletą byłoby też, gdyby można było grać w więcej niż 2 osoby na jednym TV, a najlepiej jakby było można w więcej niż 4 osoby.
Przy okazji mam 3 znajomych, z którymi gramy na różnych Play Station już ładne parę lat, tak więc i gry trochę trudniejsze by były mile widziane.
Od siebie polecam gry, w które można grać nawet z ciotkami, czy wójkami:
Buzz! - świetna gra dla każdego, w każdym wieku. Wymagane są Buzzery, ale pasują też od PS2, co obniża koszty (cena nowych to około 35zł z przesyłką z allegro). Z tego co się orientuję, to można grać do 7, czy 8 osób jednocześnie (sam będę kupował kolejne buzzery). Najlepsza wg mnie część na PS3 - Świat Quizów.
Bomberman Ultra HD - gra prosta, ale bardzo wciągająca. Osoba która nigdy nie grała, powinna szybko połapać się o co chodzi. Można grać do 8 osób jednocześnie.
Mortal Kombat - w to może grać każdy i każdy będzie miał tyle samo zabawy
Split/Second - od miesiąca ta gra święci u nas triumfy. Polecam głównie chłopakom - do 2 osób
Dla trochę bardziej zaawansowanych:
Little Big Planet 1 i 2 - tutaj chyba nie trzeba opisywać. Cukierkowa grafika - świetna zabawa. Gra chyba do 7 osób, my graliśmy tylko w 4.
Czekam na inne propozycje, bo na okres między świętami a nowym rokiem planowane jest kilka imprez i by się przydało pograć w coś nowego
Oczywiście gry które tutaj wymieniłem to są takie gry z doskoku - włączasz i grasz. Typowy cassual.
[edit]
Właśnie, przypomniało mi się, że najlepiej jakby w tych grach się rywalizowało między sobą