jestem tu nowy i zielony, nigdy nie bawilem sie w pirace3nie,, 3tyg temu koles spiracil mi ps3, wgral najnowszego multimana, pokazal jak wgrywac gierki i wszystko hulało, male gierki 4gb lub 8gb dalo sie przegrac, az do czasu kiedy chcialem wgrac beyond two souls 30GB, chcuialem ją wgrac przez dysk zewnetrzny ale po 10gb wywalalo blad i nie dalo rady dalej, sciagnalem inna wersje gry, i to samo, po ok 10gb wywalalo bląd,. se mysle ok, sprobuje przez serwer FTP, ale przegrywanie gier z lapka po sie3ci tej gry ktora waży 30Gb, to mialo trwac jakies 9godzin,, wiec lipa, chcialem szybciej wiec wpadlem na pomysl ze wyciagne dysk z konsoli podepne do lapka i se przegram i pojdzie raz dwa. A tu lipa, lapek nie widzi dysk, czytam na necie ze inny rodzaj plików i lapek nie widzi dysku, musialbym go sformatowac, no wiec ok, wloze dysk spowrotem do konsoli i poczekam te 8godzin. Wkladam do konsoli a tu du,,,pa, konsola nie odpala, wyswietla sie komunikat, ze
"NIE MOZNA PRAWIDŁOWO URUCHOMIC OPROGRAMOWANIA KONSOLI. NACISNIJ PRZYCISK PS ABY SPROBOWAC RESTAROWAC SYSTEM.
JEZELI NIE MOZNA ZRESTARTOWAC SYSTEMU TRZEBA PONOWNIE SFORMATOWAC PARTYCJE PAMIECI MASOWEJ SYSTEMU I PONOWNIE ZAINSTALOWAC OPROGRAMOWANIE SYSTEMU.
PODŁACZ NOSNIK ZAWIERAJĄCY DANE AKTUALIZCJI WERSJI 4.65 LUB NOWSZEJ A NASTEOPNIE JEDNOSCZESNIE NACISNIJ START I SELECT."
i co dalej, ktos mi pomoze jak to naprawic w domu czy musze oddac konsole chlopkowi zeby mi to naprawil, a mam pare dni wolnego i myslalem ze se pogram a tu lipa;/
help!!!

![[*] R.I.P. 27.08.17 [*] [*] R.I.P. 27.08.17 [*]](./images/ranks/Gold Elite.png)