Po aktualizacji konsoli ps3 czarny obraz.

Jeśli nie wiesz gdzie napisać temat
  • Sponsorzy

Po aktualizacji konsoli ps3 czarny obraz.

Postprzez aquarius » 20.12.2014, 08:20

Witam, tak jak w temacie napisałem, po aktualizacji konsola uruchomiła się ale już nic nie wyświetlała.
Pierwsze co zrobiłem, to kilaka prób wejścia w tryb serwisowy, niestety bez pozytywnego skutku dopiero po wyjęciu dysku HDD konsola wyświetla na tv komunikat o jego braku. A po włożeniu innego dysku HDD(jest możliwość wejścia w tryb serwisowy) formatuje go instaluje firmware a gdy skończy resetuje się, miga czerwona dioda i brak obrazu.

Po tym jak sformatuje wszystkie dyski pod windows(fat,fat32,ntfs), łącznie z oryginalnym dyskiem (4szt) konsola formatuje je instaluje firmware i znowu miga czerwona dioda i brak obrazu na tv.

robiłem ten zabieg z kilkoma różnymi pamięciami flash USB, konsola prosi o firmware minimum 2.50 ja próbowałem z 2.50 ,4.55 i 4.60

Niestety nie wiem jakie firmware było w konsoli i jakie zostało zaktualizowane. Udało mi się jedynie przy pomocy programatora serwisowego odczytać pamięć Nor i sprawdzić w Programach NorInspecto, i ps3 flash tool 4,5 ale wszystko jest ok tzn. wyświetla na zielono.

konsola ps3 40gb FAT
CEHH01
Płyta DIA-001

md5 firmware zgranego z NOR 5df3a5c10d81b56574d19887dd480114

z góry dziękuję za pomoc.
aquarius
Newbie

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Sponsorzy

• Sponsorzy

Powrót do Dla zielonych