Kurcze już się wziąłem za to i
Zrobiłem tak jak należy w poradniku
instalacja-firmware-3-41-z-pendrive-na-ps3-t36.htmlEkekt "NIe znaleziono odpowiednich danych do aktualizacji"
4 razy sprawdziłem sumy kontrolne dla pliku X:\PS3\UPDATE\PS3UPDAT.PUP na 400% jest to OFW 3.55
Zastanawia mnie co widzę w Ustawienia>Ustawienia systemu>Informacje o systemie
widzę tam Oprogramowanie systemu Wersja 4.00.
Sprzedawca zapewniał mnie że na PS3 jest wersja 3.41.
Czy to możliwe że JB działa z wersją 4.00?
Czy może któryś z zainstalowanych programów w Grach (np. Backup manager) udaje że jest tam wersja 4.00?
[Edit]
DZIĘKI WIELKIE Zwolan za motywację. Udało się

Co prawda OFW 3.41 > OFW 3.41 tylko z poziomu recovery ale się udało. I obeszło się bez tooggle QA. OFW 3.55 na CFW 4.46 HABIB też poszło bez problemu !!!!
Ale dalej już nie było tak wesoło. Teraz zacznę chyba pisać bloga jak lamer brał się za przerabianie PS3.
Miałem wcześniej zainstalowane kilka programów FTP Server, Awsome File Manager, MultiuMan 4.05 i Backup Manager.
Usunąłem je bo sobie pomyślałem jak robić update to wszystkiego

No i razem z Backup Managerem co mi się usunęło z dysku wew.? Prawie wszystkie kopie zapasowe WRRRRRRRRRRR
Pozostał tylko Star Wars

(na której grałem wczoraj korzystając z JB) ale po uruchomieniu jedynej kopii jaka mi została konsola zaliczyła zwieche zaraz po uruchomieniu jej z XBM

TYlko wtyczka z prądu.
A po restarcie PS3 mówi do mnie że ma uszkodzony system plików i musi je naprawić. I naprawia już z 15 minut

Fajnie:)
No nic kontynuuje tą nie równą walkę z PS3