Brak Recovery?

Wszelkie pytania i problemy z konsolą, homebrew, jailbreak
Regulamin działu
UWAGA! Problemy z grami zamieszczamy w dziale Backup!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.
  • Sponsorzy

Re: Brak Recovery?

Postprzez disp3ns3r » 12.10.2013, 06:53

Gdybym to czytal wczoraj %-) czyściłem swoją wczoraj z nudów i mogłem sprawdzić :cry:
Jeśli moja odpowiedź ci pomogła naciśnij Obrazek
Obrazek
disp3ns3r
Diamond Member
Diamond Member

Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 33 razy
Firmware: Habib 4.50
PSN ID: GratkaMessiego

Sponsorzy

Postprzez Raphel » 12.10.2013, 09:26

disp3ns3r napisał(a):Gdybym to czytal wczoraj %-) czyściłem swoją wczoraj z nudów i mogłem sprawdzić :cry:

Shit Happens %-)
Bierz tą ... kurę. ;)
Raphel
Member
Member

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postprzez kormoran » 14.10.2013, 12:44

Jaki to model?

Miałem dostęp do konsoli CECHH (czyli już z NOR'ami). Podłączyłem bez dysku - ciemność, włożyłem dysk - ciemność ;-) Okazało się że konsola była na etapie "przed YLOD'em" - po rebalingu GPU (RSX) obraz był niezależnie czy jest włożony dysk czy nie oraz czy podłączyłem pod HDMI czy kablami AV.

Pozdrawiam
Jak Ci pomogłem kliknij w łapkę ;-)
kormoran
Gold Member
Gold Member

Otrzymał podziękowań: 34 razy
Firmware: HABIB 4.50

Postprzez marciniak » 14.10.2013, 15:58

Też słyszałem że obraz powinien się pokazac bez względu czy jest dysk czy nie :wink:
także jest tak jak podejrzewałem coś jest uszkodzone i musisz dac ją do naprawy :wink:
Nie pomagam na pw.
marciniak
Elite
Elite

Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 526 razy
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Postprzez Raphel » 15.10.2013, 19:30

Wiem, że ma Black Screen oraz Green light of Dead, ktoś, coś? %-)
Bierz tą ... kurę. ;)
Raphel
Member
Member

Postprzez kormoran » 16.10.2013, 08:26

Ja tą swoją CECHH aby ją na pewno sprawdzić spróbowałem podgrzać RSX'a hot airem (na tyle żeby nie uszkodzić nic na płycie). Po tej operacji nie składając jeszcze full konsoli (zakładając radiator, zasilacz, dysk) odpaliłem konsolę - wstała. Wiedziałem już że jest potrzebny reballing.

Pytanie czy chcesz się w to bawić? Naprawa będzie kosztowała pewnie coś koło 200 zł więc decyzja należy do Ciebie. Chyba że jest jakiś inny sposób na naprawę tego?
kormoran
Gold Member
Gold Member

Postprzez Raphel » 16.10.2013, 17:09

kormoran napisał(a):Ja tą swoją CECHH aby ją na pewno sprawdzić spróbowałem podgrzać RSX'a hot airem (na tyle żeby nie uszkodzić nic na płycie). Po tej operacji nie składając jeszcze full konsoli (zakładając radiator, zasilacz, dysk) odpaliłem konsolę - wstała. Wiedziałem już że jest potrzebny reballing.

Pytanie czy chcesz się w to bawić? Naprawa będzie kosztowała pewnie coś koło 200 zł więc decyzja należy do Ciebie. Chyba że jest jakiś inny sposób na naprawę tego?

W sumie, kupiłem ją za 50 złotych, więc nie będzie to tak duży wydatek %-)
Na tą chwilę, wygląda to tak (podłożyłem pieniążki pod GPU). Konsola pika na start, pika na "odcięcie od prądu", co daje 2 piknięcia na jeden cykl pracy :?:

Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.
Bierz tą ... kurę. ;)
Raphel
Member
Member

Postprzez kormoran » 16.10.2013, 19:36

Na początek powiedz czy widać że konsola była już naprawiana? Czy widać jakieś opalone elementy, stopione? Albo nadpalone ścieżki czy podobne? Jeśli widać że konsola była naprawiana "domowymi" sposobami to być może jest już coś bardziej uwalone i wydaje mi się że nie ma sensu tego naprawiać, ale niech się wypowie ktoś inny ;-)

Ja przeglądając pewien serwis aukcyjny w poszukiwaniu konsoli dla mnie natrafiłem na FATA CECHJ nie otwieranego (oryginalna plomba) z dyskiem 60gb i zaciętym napędem za 200 zł. Fakt, że było tam OFW 4.46 nie stanowił problemu (zrobiłem sobie sam programator i nim zrobiłem downgrade), przestawiłem mechanizm, wymieniłem pastę i konsola śmiga aż miło ;-) Także możesz poświęcić 200 zł na naprawę, jeśli będzie tam OFW i będziesz chciał przejść na CFW to pewnie też będziesz musiał zapłacić - nie wiem czy bardziej nie opłaci się sprzedać tej konsoli i poszukać czegoś innego.

PS Widziałem gdzieś na elektrodzie jak ktoś próbował podłożyć monety i u niego to zadziałało - ale obstawiam że długo nie podziałało ;-)
kormoran
Gold Member
Gold Member

Postprzez tor001 » 16.10.2013, 20:19

Jak zrobiłeś programator?
Tuning jest bogiem, nitro nałogiem, drifting zabawą, a turbo podstawą
tor001
Banned
Gold Member

Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Postprzez kormoran » 16.10.2013, 20:32

Zrobiłem sobie kopie teensy'ego (schemat tu http://www.pjrc.com/teensy/schematic.html) - jedyną rzeczą, której nie miałem to at90usb1286. W Krakowie ten układ kosztuje ok. 50 zł. Także zaprojektowałem płytkę, wytrawiłem, polutowałem i zaprogramowałem ;-) Programator na tyle uniwersalny że rusza NAND i NOR ;-) (zrobiłem nim 2x CECHG, CECHH i CECHJ). Do NANDów jest mniej przewodów do polutowania ale gorzej je się lutuje ;-) Także zakup Atmelka już się zwrócił :-)

PS Nie robię zarobkowo downgrade, także proszę nie pisać ;-) Zrobiłem ten programator w celach edukacyjnych i dlatego że miałem trochę wolnego czasu i nie chciałem się nudzić ;-)
kormoran
Gold Member
Gold Member

Postprzez Raphel » 16.10.2013, 21:59

Rozumiem, w takim razie potrafiłbyś przeprowadzić reballing? ;)

Nie widać, aby konsola była wcześniej ruszana. Nadal ma black screen, z tym, że tym razem wywala RLOD. Nie mam do niej sił

Wysłane gołębiem pocztowym Nokia Lumia 800.
Bierz tą ... kurę. ;)
Raphel
Member
Member

Postprzez kormoran » 16.10.2013, 22:12

Hej,

niestety, nie posiadam odpowiedniego sprzętu do zrobienia takich rzeczy, po czytaniu tego forum polecam użytkownika spox_2, na pewno Ci fachowo doradzi i podpowie co zrobić.
kormoran
Gold Member
Gold Member

Poprzednia strona

• Sponsorzy

Powrót do Pierwsza Pomoc