btw, jak otworzyć napęd bo za chiny nie daje rady
-- 13.01.2015, 17:40 --
ten ma 3 piny,

krzysiupoc napisał(a):btw, jak otworzyć napęd bo za chiny nie daje rady
-- 13.01.2015, 17:40 --
ten ma 3 piny,

krzysiupoc napisał(a):Jeśli to do mnie to 2 kable, narazie wychodzące od napędu na zewnątrz konsoli gdzie jest zrobiony prowizoryczny box z gniazdkiem na napęd i korytkiem na ogniwo 18650, oraz dwoma przełącznikami. Jutro ogarne przełącznik 6 pinowy i dam fotke. bez żadnego lutowania płytki, bez żadnych regulatorów. Bezsensu :3

car_killer napisał(a):Witam
mam slimkę CECH3004f OFW 4.66 - niestety downgrade możliwy tylko do 3.66
wieć pozostaje Cobra, przeczytałem już sam nie wiem ile poradników, manuali etc.
i na chwilę obecną zgłupiałem.
szukam odpowiedzi co w moim przypadku
którą cobrę wybrać (najnowsza to 5.30A) ale są różne wersje np QSV.
cena 50 $ nie jest za wysoka
http://www.aliexpress.com/item/olygame-100-original-Cobra-ODE-QSV-5-1b-version-Optical-Drive-Emulator-For-PS3-in-stock/1070122511.html
a montaż nie jest dla mnie problematyczny, a zakup u skośnookich kolegów nie jest problemem bo swego czasu trochę z nimi handlowałem
I co dalej, czytałem ze trzeba teraz jeszcze dodatkowe przełączniki montować, czy w każdej wersji czy tylko w superslim ( ak wyczytałem w FAQ).
Co z płytą w napędzie? Może być oryginalna ( na stronie cobry jest spis które mogą być) czy trzeba mieć dodatkową
płytę SWAP.
Pogubiłem się już w tym bo każdy piszę inaczej. Czy mogę prosić aby ktoś to opisał raz i dobrze ( oczywiście stan na dziś
i model jak podałem, przy OFW jak teraz)

car_killer napisał(a):juz poprawiłem wersja która mam to CECH3004B - ( nie f jak napisałem wcześniej przez pomyłkę).
Co do SWAP dysku trzeba mieć go do każdej gry inny ?
Widziałem na alledrogo do kupienia płytki SWAP ( niestety nie mam nagrywarki Blueray).
Możesz trochę bliżej z tym SWAP

krzysiupoc napisał(a):może za słabo wcisnąłeś kabel od zasilacza do płyty głównej.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość