Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

Da się zmienić ustawienia wczytywania tekstur?

Tylko i wyłącznie o grach
Regulamin działu
Wszelkie problemy z grami czy fix'ami na CFW zamieszczamy w dziale BACKUP!
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi utratą możliwości pisania na forum.

Da się zmienić ustawienia wczytywania tekstur?

Postprzez venom52 » 11.04.2019, 13:09

Gram w grę w której gdzie spojrze wczytują się tekstury iczasem to trwa długo i tekstury są zamazane . Są jakieś ustawienia w plikach gry żeby jakoś inaczej wczytywania była mapa , tekstury ..itp?
Avatar użytkownika
venom52
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 59
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 10.09.2018, 14:53

Sponsorzy

Re: Da się zmienić ustawienia wczytywania tekstur?

Postprzez DEX357 » 11.04.2019, 18:42

Nie ma takowych ustawień taki urok gier na ps3. Ja używam dysku ssd w ps3 co redukuję opóźnienia w dostępie do pamięci. Tekstury przy ssd wczytują się szybciej i nie mam tego zjawiska dogrywających się obiektów.
DEX357
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 99
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 19 razy
Dołączył(a): 24.10.2016, 12:27

Re: Da się zmienić ustawienia wczytywania tekstur?

Postprzez venom52 » 12.04.2019, 12:55

Oki dzięki
Avatar użytkownika
venom52
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 59
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 10.09.2018, 14:53

Re: Da się zmienić ustawienia wczytywania tekstur?

Postprzez TheEazy » 12.04.2019, 15:20

A co to za gra?
Avatar użytkownika
TheEazy
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 45
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Dołączył(a): 06.04.2014, 19:12
Firmware: STARBUGED 4.84 + COB

Re: Da się zmienić ustawienia wczytywania tekstur?

Postprzez venom52 » 12.04.2019, 21:21

Rage
Avatar użytkownika
venom52
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 59
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 10.09.2018, 14:53

Re: Da się zmienić ustawienia wczytywania tekstur?

Postprzez TheEazy » 12.04.2019, 22:05

Tak mi coś chodziło po głowie, że właśnie wymienisz ten tytuł.

Niestety na PS3 ta gra została tak zaprogramowana, że po prostu zwykły dysk fabryczny od PS3 nie nadąża za wczytywaniem tekstur. I to nie jest problem tylko u Ciebie :

https://www.youtube.com/watch?v=1rbh7ztsQU8

Tutaj masz jak to rozwiązano za pomocą SSD :

https://www.youtube.com/watch?v=MxReZLdSxcg
Avatar użytkownika
TheEazy
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 45
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Dołączył(a): 06.04.2014, 19:12
Firmware: STARBUGED 4.84 + COB

Re: Da się zmienić ustawienia wczytywania tekstur?

Postprzez venom52 » 13.04.2019, 12:49

Dziękuję za wyjasnienia
Avatar użytkownika
venom52
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 59
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 10.09.2018, 14:53



  • Sponsorzy

Powrót do Gry

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

© 2010-2019