Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

Nie działa multi man, brak cfw(?)

Wszelkie pytania i problemy z instalacją i użytkowaniem CFW 4.XX

Nie działa multi man, brak cfw(?)

Postprzez Yellow » 06.02.2019, 10:23

Mam problem z dzialaniem cfw, stalo sie to po tym jak podlaczylem internet przez kabel (na max 1 godzine) ogladajac film przez odtwarzacz showtime. Po ponownym uruchomieniu konsoli i odpalaniu mm mam jego logo a nastepnie czarny ekran, zaden przycisk pada nie reaguje. czy moglo dojsc mimowolnie do aktualizacji ofw? jak zajrzalem do informacji o systemie z xmb to mam firmware: 4.81 (mam cfw 4.81 rebug) .jak uruchamiam konsole to przy tym jest napis rebug w tle, narzedzia rebug tools tez moge odpalic i tam w info o systemie tez jest 4.81 (tylko nie wiem czy dotyczy ofw czy cfw).
Czy to mozliwe ze mimo iz mialem w xmb wylaczona automatyczna aktualizacje systemy to ps3 na sile zaktualizowalo ofw???
Yellow
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 95
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dołączył(a): 19.10.2013, 08:39

Sponsorzy

Re: Nie działa multi man, brak cfw(?)

Postprzez budman9 » 06.02.2019, 15:56

Czy przypadkiem nie logowałeś się do PSN odpalając showtime?
Spróbuj zainstalować jeszcze raz ten sam CFW który miałeś.
NOR/NAND Downgrade service in Ireland (+353)877166667
Avatar użytkownika
budman9
Elite
Elite
 
Posty: 2857
Lokalizacja: Międzynarodowa
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 363 razy
Dołączył(a): 13.11.2011, 12:34

Re: Nie działa multi man, brak cfw(?)

Postprzez Yellow » 06.02.2019, 16:37

Nie przypominam zadnej strony logowania, jednak gdy mialem podlaczony internet showtime mial wiecej opcji i byl zdecydowanie "bardziej multimedialny" . Czy takie objawy nie wskazuje ze ofw zostalo zaktualizowane? A jesli tak to jak to mozliwe gdy w opcjach systemu xmb mialem wylaczona aktualizacje??
Yellow
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 95
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dołączył(a): 19.10.2013, 08:39

Re: Nie działa multi man, brak cfw(?)

Postprzez Cyqor » 06.02.2019, 22:33

Jak ci się pokazuje logo rebuga przy uruchamianiu to nie masz OFW. Przeinstaluj CFW i MM.
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D CFW FERROX 4.82 COBRA 7.53 CEX + PSNPatch 2017.02/B
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 6.02
Avatar użytkownika
Cyqor
Elite
Elite
 
Posty: 2278
Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 306 razy
Dołączył(a): 22.11.2012, 21:51

Re: Nie działa multi man, brak cfw(?)

Postprzez Yellow » 07.02.2019, 14:46

Zrobilem tak, zainstalowalem od nowa cfw a potem mm i efekt jest ... zaden. nadal jest tak samo jak opisalem w 1 poscie. ktos ma to cfw co ja? Moze bedzie wiedzial co z rebug tools wybrac aby to naprawic(poki te narzedzia jeszcze dzialaja)
Yellow
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 95
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dołączył(a): 19.10.2013, 08:39

Re: Nie działa multi man, brak cfw(?)

Postprzez Cyqor » 07.02.2019, 16:29

To zainstaluj inne cfw...
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D CFW FERROX 4.82 COBRA 7.53 CEX + PSNPatch 2017.02/B
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 6.02
Avatar użytkownika
Cyqor
Elite
Elite
 
Posty: 2278
Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 306 razy
Dołączył(a): 22.11.2012, 21:51

Re: Nie działa multi man, brak cfw(?)

Postprzez Legrys » 08.02.2019, 23:56

Yellow, wywal multimana i na nowo zainstaluj tego: https://store.brewology.com/get/homebre ... 4&fid=2111
CFW SPY 4.84 COBRA 8.01
Discord: Michal_burnout#5434
Avatar użytkownika
Legrys
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 141
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy
Dołączył(a): 22.02.2017, 15:25

Re: Nie działa multi man, brak cfw(?)

Postprzez Yellow » 10.02.2019, 00:28

zainstalowalem kolejny raz cfw 4.81 i pomoglo, mm tak sam i dziala. niepokoi mnie jednak to co napisalem na poczatku, ze w podsumowaniu systemu mam firmware: 4.81. Dlaczego? przed tym zdarzeniem mialem firmware " 3.55 , jak do niego wrocic??
Yellow
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 95
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dołączył(a): 19.10.2013, 08:39

Re: Nie działa multi man, brak cfw(?)

Postprzez budman9 » 10.02.2019, 02:08

Miałeś Rebug 4.81, zainstalowałeś teraz 4.81 ale tak naprawdę zawsze miałeś 3.55?
NOR/NAND Downgrade service in Ireland (+353)877166667

Za ten post autor budman9 otrzymał podziękowanie od
Lotus377 (10.02.2019, 17:47)
Avatar użytkownika
budman9
Elite
Elite
 
Posty: 2857
Lokalizacja: Międzynarodowa
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 363 razy
Dołączył(a): 13.11.2011, 12:34

Re: Nie działa multi man, brak cfw(?)

Postprzez Yellow » 10.02.2019, 11:41

z tego tematu wynika ze tak post71918.html#p71918 wiec jak wrocic do tego ofw 3.55?
poza tym czy ktos moglby pomoc w w/w temacie? nie moge tam napisac nowego posta i temat jest pomijany przez innych jako stary :(
Yellow
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 95
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dołączył(a): 19.10.2013, 08:39

Re: Nie działa multi man, brak cfw(?)

Postprzez Cyqor » 11.02.2019, 08:44

Żadnego wracania i kombinowania. Wrócisz na 3.55 to za chwilę połowa gier nie będzie działać. Zostaw to tak jak jest ewentualnie zainstaluj coś jeszcze nowszego.
Po za tym z tamtego tematu nic nie wynika, że miałeś 3.55. O prostu nie łączyłeś się z Internetem. Zawsze ktoś mógł zapodac update ręcznie....
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D CFW FERROX 4.82 COBRA 7.53 CEX + PSNPatch 2017.02/B
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 6.02
Avatar użytkownika
Cyqor
Elite
Elite
 
Posty: 2278
Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 306 razy
Dołączył(a): 22.11.2012, 21:51

Re: Nie działa multi man, brak cfw(?)

Postprzez Yellow » 12.02.2019, 23:35

Kto mogl zapodac update jak tylko ja uzywam konsoli? No i przed zdarzeniem nie mialem zadnych problemow z grami majac ofw (albo napis ofw) v3.55. No wlasnie, czy jest jakis programik pod ps3 ktory mowi jakie na prawde mam ofw? Bo czy jesli realnie mialbym ofw 4.81 to mozliwe by bylo dzialanie cfw 4.81? chyba nie.
Yellow
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 95
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dołączył(a): 19.10.2013, 08:39

Re: Nie działa multi man, brak cfw(?)

Postprzez Cyqor » 13.02.2019, 14:03

Jak zainstalowałeś SAM cfw 4.81 to masz CFW 4.81. Napisałeś o tym kilka postów wyżej.
Po co chcesz kombinować i instalować OFW 3.55? Jak wszystko już działa to zostań na tym co masz.
Jak koniecznie chcesz wracać to masz poradnik - zmiana cfw co jak kiedy. Tam jest napisane jak zejść niżej.
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D CFW FERROX 4.82 COBRA 7.53 CEX + PSNPatch 2017.02/B
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 6.02
Avatar użytkownika
Cyqor
Elite
Elite
 
Posty: 2278
Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 306 razy
Dołączył(a): 22.11.2012, 21:51

Re: Nie działa multi man, brak cfw(?)

Postprzez Legrys » 14.02.2019, 00:36

Nie bardzo rozumiem potrzebę powrotu do 3.55, jestem na 4.83 i wszystko działa, gry i online. Widziałem ludzi co mieli rożne dziwne CFW i one miały wersje też cudaczne wypisane :hammer: ale to bez znaczenia, oby wszystkie gry chodziły ziomek :>>
CFW SPY 4.84 COBRA 8.01
Discord: Michal_burnout#5434
Avatar użytkownika
Legrys
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 141
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy
Dołączył(a): 22.02.2017, 15:25

Re: Nie działa multi man, brak cfw(?)

Postprzez Yellow » 16.02.2019, 15:44

chcieliscie to macie, mam nadzieje ze nie dostane warma za ten link https://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/ps3 ... trona3.php ale to z takiego powodu potrzebuje ofw 3.55. Choc zasadne pytanie czy nie nizszego. z jakim ofw mogla wyjsc konsola cech 2104b? byla kiedys taka stronka...
wiec jak przywrocic niskie ofw?
Yellow
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 95
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dołączył(a): 19.10.2013, 08:39

Następna strona


  • Sponsorzy

Powrót do CFW 4.XX

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

© 2010-2019
cron