Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

problem z grami na ferrox 4.83

Konsole, urządzenia, sprzęt

problem z grami na ferrox 4.83

Postprzez converse22 » 15.12.2018, 16:24

Witam, kilka dni temu zainstalowałem FERROX CFW 4.83 Cobra 7.55. Dziś próbowałem zainstalować kilka gier lecz ze skutkiem negatywnym bo albo załadowało logo gry i czarny ekran bądź od startu czarny ekran. Gry z PS2 działają mi dobrze. Proszę o podpowiedz co zrobiłem nie tak.
converse22
Newbie
 
Posty: 3
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 28.03.2012, 18:08
Firmware: 3.55 cm

Sponsorzy

Re: problem z grami na ferrox 4.83

Postprzez Atr3ju » 15.12.2018, 20:48

Jak czarny ekran po logo to trzeba przerobić na iso. Nie wiem jak w ferroxie jest ale po instalacji cfw rebug trzeba załączyć cobre bo domyślnie jest wyłączona. Może być też tak że pobrana gra jest źle pobrana lub jest uszkodzona i trzeba spróbować z innego źródła, też miałem tak kilka razy.
Obrazek
Avatar użytkownika
Atr3ju
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 133
Podziękował : 15 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy
Dołączył(a): 05.04.2016, 16:47

Re: problem z grami na ferrox 4.83

Postprzez esc » 16.12.2018, 00:34

A czym wgrywasz te gry i jak je uruchamiasz? Ja też mam ten cfw i webmana i raczej wszystko śmiga
esc
Member
Member
 
Posty: 19
Lokalizacja: Krk
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 06.11.2018, 14:58

Re: problem z grami na ferrox 4.83

Postprzez converse22 » 17.12.2018, 00:54

Gry ściągam z torentow bądź Internetu. Nie myślę by były uszkodzone bo tyle tego już ściągnąłem wcześniej, że wszystkie gry chodziły tyle, że na 3.55 kmeaw. Teraz by nie szukać fixów postanowiłem uaktualnić. Zgralem kilka gier na zewnętrzny dysk 1TB (Sherlocka holmes - crimes nad punishment, wrc 5, epick Mickey 2-the Power of two) do folderu GAMEZ i tak jak robiłem wcześniej gdy działało teraz nie działa. Gry startują i zaraz stają na czarnym ekranie. Nie robiłem wcześniej gier w iso bo nie miałem takiej potrzeby. Czy na tym sofcie potrzebna jest płyta w napędzie by dzialaly gry bo u mnie cały czas sie płyta kręci czy może jakieś ustawienia w Multi Manie musze ustawic? Gry uruchamiamy przez multimana

--- 18.12.2018, 18:14 ---

Atr3ju napisał(a):Jak czarny ekran po logo to trzeba przerobić na iso. Nie wiem jak w ferroxie jest ale po instalacji cfw rebug trzeba załączyć cobre bo domyślnie jest wyłączona. Może być też tak że pobrana gra jest źle pobrana lub jest uszkodzona i trzeba spróbować z innego źródła, też miałem tak kilka razy.


Pomogła twoja podpowiedź. Game folder z grą przerobilem na .ISO i działa bez problemu. Musiałem sie sporo naszukac po necie ale warto było się tego nauczyć. Dziękuję i temat chyba do zamknięcia. Pozdrawiam :)
converse22
Newbie
 
Posty: 3
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 28.03.2012, 18:08
Firmware: 3.55 cm



  • Sponsorzy

Powrót do Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 4 gości

© 2010-2019
cron