Strona 64 z 65

Jaki multiman?

PostNapisane: 20.06.2016, 21:58
przez cinek29
Witam, niedawno wymienilem dysk i zainstalowałem system ten co mialem przed wymianą czyli REBUG LITE 4.76.1
Puzniej zainstalowałem webmana, ale nie wiem czy jest taka możliwość instalowania przez niego gier czy tylko odpalanie ich?
Moim problemem jest dobór odpowiedniego MM do mojego systemu, szukałem na forum i znalazłem pare więc nie mam pojecia którego wybrać, prosze o pomoc :)

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

PostNapisane: 20.06.2016, 22:25
przez Cyqor
gry instalują się podczas ich uruchomienia, chyba że mowa o instalacji z podzielonych plików PKG, wtedy webman chyba odpada.
Multiman jakiego potrzebujesz musi być minimum w wersji 4.76 lub wyższy. Tobie pozostawiam wybór co wybierzesz ;)

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

PostNapisane: 21.06.2016, 21:36
przez cinek29
Szymek251 napisał(a):Obrazek
multiMAN v04.76.00

Added support for CFW 4.76
Fixed BD-Mirror for 4.75 DEX


Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.


Czy ten MM nadaje się u mnie do zainstalowania? REBUG LITE 4.76.1 w/COBRA 7.1

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

PostNapisane: 21.06.2016, 22:29
przez Cyqor
Napisałem ci wyraźnie, minimum wersja 4.76, więc będzie działać.

A nawiasem mówiąc, bez pieprzenia się zainstaluj najnowszą wersję 4.80 i koniec.

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

PostNapisane: 16.09.2016, 10:58
przez DawidB
multiMAN 04.80.00

Obrazek

Last Release: Aug 28, 2016

Wprowadzono kilka zmian w stabilności programu.


multiMAN 04.80.00 BASE full wersja
Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.


multiMAN 04.80.00 (update) update do poprzedniej wersji
Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.

Problem z Multimanem

PostNapisane: 21.10.2016, 14:57
przez matadorRS
Syn coś namieszał (bo chyba samo się nie zrobiło) i po włączeniu MM pojawia się tylko te gwiazdki (wygaszacz czy coś takiego) co chwile tak jak by coś się pokazuje (takie falshe) ale nic się nie da zrobić. Przeinstalowałem multimana zainstalowałem najnowszego, nawet soft zaktualizowałem przy okazji po czym znowu zainstalowałem nowego MM i dlalej to samo. Jakieś pomysły?

Gry które mam w menu konsoli działają jeśli to ma znaczenie.

EDit: Soft jest wgrany taki: Official – Rebug 4.80.1 – Cobra 7.3 – Toolbox 2.02.10
Wcześniej był jakis 4.73 bodajże (ale mogę się mylić).

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

PostNapisane: 21.10.2016, 16:28
przez Cyqor
hm, gwiazdki? podrzuć zdjęcie jeśli możesz ;)

Re: Problem z Multimanem

PostNapisane: 22.10.2016, 06:54
przez t212ruman
matadorRS napisał(a):Syn coś namieszał (bo chyba samo się nie zrobiło) i po włączeniu MM pojawia się tylko te gwiazdki (wygaszacz czy coś takiego) co chwile tak jak by coś się pokazuje (takie falshe) ale nic się nie da zrobić. Przeinstalowałem multimana zainstalowałem najnowszego, nawet soft zaktualizowałem przy okazji po czym znowu zainstalowałem nowego MM i dlalej to samo. Jakieś pomysły?

Gry które mam w menu konsoli działają jeśli to ma znaczenie.

EDit: Soft jest wgrany taki: Official – Rebug 4.80.1 – Cobra 7.3 – Toolbox 2.02.10
Wcześniej był jakis 4.73 bodajże (ale mogę się mylić).


Usuń katalog multimana z folderu game,ponownie zainstaluj multimana.

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

PostNapisane: 01.01.2017, 05:35
przez DawidB
multiMAN 04.81.00

Obrazek

multiMAN v04.81.00
* Added support for CFW 4.81 (CEX)
* Added update for Stealth version

BASE
Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.


UPDATE
Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

PostNapisane: 05.01.2017, 02:49
przez DawidB
multiMAN 04.81.01

Obrazek

multiMAN v04.81.01

**Added support for CFW 4.81 (DEX)

BASE
Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.


UPDATE
Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

PostNapisane: 10.01.2017, 02:33
przez DawidB
multiMAN 04.81.02

Obrazek

multiMAN v04.81.02 UPDATE 2

*Fixed nethost/netiso issues on DEX CFW

BASE
Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.


UPDATE
Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

PostNapisane: 01.02.2017, 02:07
przez ziomal66
Mam pytanko jak mieć multimana 8.1 lub 8.2 cex

Tu jest dex i ups

Pozdrawiam

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

PostNapisane: 01.02.2017, 10:54
przez DawidB
ziomal66 napisał(a):Mam pytanko jak mieć multimana 8.1 lub 8.2 cex

Tu jest dex i ups

Pozdrawiam


CO??
W ogóle nie rozumiem :?:

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

PostNapisane: 01.02.2017, 11:23
przez budman9
Multiman działa na CEX i DEX. Pobierz I zainstaluj.

Re: multiMAN PS3 NTFS Backup Manager

PostNapisane: 11.03.2017, 20:09
przez westg
Witam wszystkich,
Jestem zielony, konsole zrobili mi w serwisie, FAT z dyskiem 1TB, REBUG najnowszy z Cobrą i toolboxem i najnowszy MultiMan. Gry z płyt zgrywam bez problemu jako iso lub kopia plików. Problem to wrzucenie czegokolwiek pobranego z sieci.
Czy ktoś łopatologicznie wytłumaczy mi jak np. przenieść ISO np 6GB na dysk ? Jak zrzucam z płyty to na dysku tworzy się obraz np 14 gb a z dysku lub pena jak to zrobić. Jak zapinam usb z NTFS to konsola widzi obraz z katalogu PS3ISO na USB i można ją uruchomić ale nie ma opcji kopiowania na dysk. Jak zrobiłem format FAT32 i podzieliłem ISO programem PS3spliter to idzie skopiować te podzielone pliki gdziekolwiek chce ale jak je scalić na dysku konsoli ?
Cytuję pierwszy post:
Moja gra ma pliki powyżej 4gb, co mam zrobić?
Format FAT32 ma ograniczenie do 4gb, można sformatować USB do formatu NTFS wtedy nei ma takiego ograniczenia lub skorzystać z innego sposobu.
Jesli gra ma postać dwóch folderów to należy przerobić ją na obraz ISO oraz od razu podzielić na pliki do 4gb poradnik-jak-przerobic-gre-na-iso-t8354.html
Jeśli gra jest już w ISO, używamy programu PS3Splitter
Podzielone pliki kopiujemy do folderu na USB, następnie te podzielone pliki kopiujemy do folderu PS3ISO.

A więc wrzucam na dysk do PS3ISO 6 plików i co dalej? Przy moich plikach podzielonego ISO widnieja znaki zapytania. Dla pewności wrzuciłem gre z płyty w iso i tworzą sie trzy pliki bin, cue i iso. Więc co dalej po skopiowaniu podzielonego na mniejsze pliki ISO z rozszerzeniem 666xx ?

EDIT:

SAM SOBIE PORADZIŁEM WIEC MOŻE KOMUŚ TO POMOŻE A W PIERWSZYM POŚCIE PROSZĘ ODPOWIEDNIO ZMODYFIKOWAĆ TUTORIAL. A WIĘC PLIKI POWSTAŁE PO PODZIELENIU PLIKU ISO NALEŻY RZECZYWIŚCIE KOPIOWAĆ DO KATALOGU PS3ISO NA DYSKU WEW. KONSOLI TYLE ŻE NIE BEZPOŚREDNIO A POPROSTU SKOPIOWAĆ JE UMIESZCZONE W JAKIMŚ JEDNYM KATALOGU !!! POZDRAWIAM KOLEGĘ "DOBRA RADA" Z POSTU POD MOIM !!!