Error#1
Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Gotowe tutoriale, poradniki i odpowiedzi na F.A.Q.
  • Sponsorzy

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez HABIBI » 12.06.2013, 20:11

Skoro skonfigurowałeś wg poradnika od webstera, to musi działać... :wink:

Ok...załóżmy, że zrobiłeś tak:
Kabel skrosowny lub zwykły ethernet PC<>Ps3

Ustawienie połączenia w PC
Ustawienia połączenia w Ps3 (połączenie sieci wł)
Włączony Multiman (powinno pojawić się IP konsoli na dole w mMAN'e)
Włączony TC (wchodzisz w "sieć" ...ustawienia FTP, nowe połączenie) pojawi się okienko z hasłem użytkownika,wpisujesz to z PS3

Tyle w temacie.
http://www.twojlimit.pl/user/114131 Prosty i wygodny dostęp do kont premium








Obrazek

PS4PRO : Oprogramowanie systemowe : OFW : 4.71 Boost Mode
CUH-7016B
Avatar użytkownika
HABIBI
Supreme Elite
Supreme Elite
 
Posty: 1605
Lokalizacja: Za miedzą
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 379 razy
Dołączył(a): 11.12.2011, 00:06
Firmware: PS4PRO OFW 4.71

Sponsorzy

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez Drako94 » 13.06.2013, 17:16

Powiem tak mi nie działa do tego coś mi się wczoraj zwaliło przez to z połączeniem internetowym dopiero dziś normalnie mam internet , prosił bym kogoś łaskawego o poradnik jak przerzucać gry z pendrive lub dysku przenośnego na PS3. :?:
Avatar użytkownika
Drako94
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 52
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 05.06.2013, 13:26

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez HABIBI » 13.06.2013, 19:17

A co tu wielkiego do opisywania... :wink:
Na HDD zew. lub Pendrive tworzysz folder GAMES i przenosisz backupa z PC do tego folderu.Następnie podłącz dysk do Ps3... włącz mMAN'a i odśwież, pojawią się backupy na liście, wchodzisz w ustawienia gry, zaznaczasz "kopiuj" A konsola zapyta Ciebie czy skopiować na wew. hdd.Zaznaczasz :x: i leci... :)

PS:Pamiętaj, że hdd zew. czy pendrive musisz mieć w formacie FTA 32 jeśli masz zamiar odpalać gry z zew.hdd.Do przenoszenia możesz mieć w formacie NTFS, by jednak konsola go widziała (mMAN), to musisz zaznaczyć w ustawieniach mMAN'a opcję NTFS.
http://www.twojlimit.pl/user/114131 Prosty i wygodny dostęp do kont premium








Obrazek

PS4PRO : Oprogramowanie systemowe : OFW : 4.71 Boost Mode
CUH-7016B

Za ten post autor HABIBI otrzymał podziękowanie od
Artemjusz (24.10.2013, 11:51)
Avatar użytkownika
HABIBI
Supreme Elite
Supreme Elite
 
Posty: 1605
Lokalizacja: Za miedzą
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 379 razy
Dołączył(a): 11.12.2011, 00:06
Firmware: PS4PRO OFW 4.71

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez XFX » 05.08.2013, 14:17

najlepszy możliwy sposób :) dzięki wielkie
XFX
Newbie
 
Posty: 4
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 15.07.2013, 14:48

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez Prosto21 » 11.10.2013, 19:20

Witam. robie wszystko zgodnie z instrukcja i podczas próby połaczenia prze TC wyskakuje komunikat nie znaleziono adresu IP. Mam ruter ale łacze się przez kabel crosowany bezposrednio z PC. Wczym może być problem?
Prosto21
Newbie
 
Posty: 1
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 31.08.2013, 09:13
Firmware: 4.45

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez bratze » 09.12.2013, 23:19

Witam mam pytanie,czy mozna wyjac dysk z konsoli podpiac pod kompa kablem sata i skopiowac gre na dysk konsolowy z dysku PC????
bratze
Member
Member
 
Posty: 21
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 08.12.2013, 23:23
Firmware: 4.50

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez budman9 » 10.12.2013, 03:00

bratze napisał(a):Witam mam pytanie,czy mozna wyjac dysk z konsoli podpiac pod kompa kablem sata i skopiowac gre na dysk konsolowy z dysku PC????

Nie.
NOR/NAND Downgrade service in Ireland (+353)877166667
Avatar użytkownika
budman9
Elite
Elite
 
Posty: 2903
Lokalizacja: Międzynarodowa
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 352 razy
Dołączył(a): 13.11.2011, 12:34

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez cecar » 13.12.2013, 18:48

jeżeli mam router ten sposób zadziała?
cecar
Member
Member
 
Posty: 18
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dołączył(a): 13.12.2013, 17:13
Firmware: Habib Cobra 4.65

Re: Odp: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez Zwolan » 13.12.2013, 23:25

Zadziała, ale prędkość przesyłanych danych jest żałosna.
Zwolan
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 122
Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy
Dołączył(a): 29.11.2011, 20:59
Firmware: Rogero 4.50 v1.01

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez alvaro » 02.02.2014, 14:04

Witam!

Mam problem z ustanowieniem połączenia PC-PS3 za pomocą kabla/sieci bezprzewodowej.
Niedawno wgrałem CFW Rebug 4.46.1, do tego od razu zaimplementowałem MM 4.46.01 z tego źródła.

Ustawienia połączenia kablowego:

na PS3
IP 192.168.1.2
maska 255.255.255.0
router 192.168.1.1 lub 1.0.0.0
dns 1.0.0.0
MTU - auto
proxy brak
UPnP - włączone

na PC:
IP 192.168.1.1
maska 255.255.255.0
brama 192.168.1.2 lub brak
DNS - brak

Efekt:
W testowanym połączeniu za pomoca PS3 (uzyskaj adres IP - powodzenie, poł int. niepowodzenie)
Wchodzę w FileZillę, wklepuje 192.168.1.2 i nie łączy. W multimana wchodzę (FTP aktywne) i też.
Pinguję z PCta konsolę na 192.168.1.2 i brak odpowiedzi.
Avatar użytkownika
alvaro
Member
Member
 
Posty: 27
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 09.07.2011, 10:11
Firmware: CFW ReBug Lite 4.46

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez Zwolan » 02.02.2014, 14:13

alvaro napisał(a):Witam!

Mam problem z ustanowieniem połączenia PC-PS3 za pomocą kabla/sieci bezprzewodowej.
Niedawno wgrałem CFW Rebug 4.46.1, do tego od razu zaimplementowałem MM 4.46.01 z tego źródła.

Ustawienia połączenia kablowego:

na PS3
IP 192.168.1.2
maska 255.255.255.0
router 192.168.1.1 lub 1.0.0.0
dns 1.0.0.0
MTU - auto
proxy brak
UPnP - włączone

na PC:
IP 192.168.1.1
maska 255.255.255.0
brama 192.168.1.2 lub brak
DNS - brak

Efekt:
W testowanym połączeniu za pomoca PS3 (uzyskaj adres IP - powodzenie, poł int. niepowodzenie)
Wchodzę w FileZillę, wklepuje 192.168.1.2 i nie łączy. W multimana wchodzę (FTP aktywne) i też.
Pinguję z PCta konsolę na 192.168.1.2 i brak odpowiedzi.


Jeśli masz Windowsa spróbuj wyłączyć zaporę systemową. U mnie to blokowało połączenie, po wyłączeniu wszystko ładnie się połączyło.
Zwolan
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 122
Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy
Dołączył(a): 29.11.2011, 20:59
Firmware: Rogero 4.50 v1.01

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez alvaro » 02.02.2014, 14:23

Próbowałem. Nic to nie dało.
Próbowałem nawet nawiązać połączenie na innym komputerze z win7 bez rezultatu.
Jedyne co mi przychodzi na myśl to kabel nieskrosowany, ale:
1. Komputer sam krosuje jak coś
2. Podłączenie przez router również nie działa.

Update
Udało się połączyć ale jedyny sposób to wczytanie IP automatycznie przez dhcp routera.
Avatar użytkownika
alvaro
Member
Member
 
Posty: 27
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 09.07.2011, 10:11
Firmware: CFW ReBug Lite 4.46

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez uchmanski » 30.10.2014, 17:49

Witam, czy da się przesyłać obrazy iso gier za pomocą wifi ?
uchmanski
Newbie
 
Posty: 4
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 29.10.2014, 22:26

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez kzkzg » 01.11.2014, 00:05

da rade
kzkzg
Newbie
 
Posty: 5
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 03.09.2014, 23:32

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez alex90mef » 26.02.2015, 11:28

Witam wszystkich, mam taki problem. Kilka lat temu dostałem przerobiona konsolę, z multimanem, dysk wymieniony na 500gb zajęte jakieś 360-400, bez namysłu od razu zaktualizowalem system, jednak lubię cieszyć się grą online, ale wcześniej nie usunąłem nic z multimana, i teraz mam pytanie, czy da się usunąć te dane, które były w multimanie? Czy jest jakaś opcja, żeby dostać się do tego w ogóle? Z 500gb używam niezbyt dużo, a kończy mi się juz miejsce, stąd moje zaniepokojenie. Pozdrawiam
alex90mef
Newbie
 
Posty: 4
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 26.02.2015, 11:21

Poprzednia stronaNastępna strona


  • Sponsorzy

Powrót do Poradniki

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

© 2010-2017