Error#1
Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Gotowe tutoriale, poradniki i odpowiedzi na F.A.Q.
  • Sponsorzy

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez teken » 02.11.2012, 12:38

można prosić o odświeżenie tematu? screeny z pierwszego posta ją niedostępne. Próbowałem już chyba 4 poradników, jak podłączyć pc z ps3 i ciągle coś nie działa...
Avatar użytkownika
teken
Member
Member
 
Posty: 21
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dołączył(a): 16.01.2012, 02:07

Sponsorzy

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez webster » 02.11.2012, 13:02

Klikaj w zdjęcia bo coś się posypało a nie mam dostępu do konta.
Pomogłem? Podziękuj przyciskiem Obrazek
Profil forum na facebook'u
Nie ma innego sposobu na downgrade z softów oficjalnych powyżej 3.55 jak użycie programatora(E3 Flasher, Progskeet).
Konsola z data code 1B lub wyższym = nieprzerabialna
Avatar użytkownika
webster
Master
Master
 
Posty: 631
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 63 razy
Dołączył(a): 14.07.2011, 16:13
Firmware: CFW Rogero 4.30v2.05

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez teken » 02.11.2012, 15:50

jakoś mi się udało. choć opis nie jest kompletny. punkcie 8 trzeba jeszcze wpisać Router domyślny, maske i serwer DNS
poza tym, w totalcomanderze musiałem ustawić użytkownika i jakieś hasło, bo bez tego nie chciało połączyć.
tylko jeden drobiazg - po przesłaniu folderu z grą na ps3 do folderu gdzie mam resztę gier. multiman w zakładce "gry" nie widzi tej przesłanej. żeby ją włączyć muszę wchodzić w menadzer plików i tam odpalić plikiem EBOOT

-- 02.11.2012, 17:34 --

Edit. po naciśnięciu "odśwież, gra pojawiła się na liście ;]

Za ten post autor teken otrzymał podziękowanie od
funthomas (13.06.2013, 22:26)
Avatar użytkownika
teken
Member
Member
 
Posty: 21
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dołączył(a): 16.01.2012, 02:07

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez webster » 02.11.2012, 20:51

Ale po co wpisywać bramę domyślną skoro tworzysz połączenie bezpośrednie pomiędzy PS3 a PC. Owszem w połączeniu gdzie router jest w sieci i podłączasz PS3 jako dodatkowy element w sieci to nie trzeba zmieniać ustawień w komputerze tylko na ps3.
Pomogłem? Podziękuj przyciskiem Obrazek
Profil forum na facebook'u
Nie ma innego sposobu na downgrade z softów oficjalnych powyżej 3.55 jak użycie programatora(E3 Flasher, Progskeet).
Konsola z data code 1B lub wyższym = nieprzerabialna
Avatar użytkownika
webster
Master
Master
 
Posty: 631
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 63 razy
Dołączył(a): 14.07.2011, 16:13
Firmware: CFW Rogero 4.30v2.05

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez adrian1906 » 16.01.2013, 15:25

Witam wszystkich. Jestem nowy więc wybaczcie. Chciałbym podłączyć konsolę do PC bo przesyłanie filmu zajmującego 10 giga zajmuje 8 godzin. Mam problem dochodząc do punktu 6 u siebie w PC nie mam takiego czegoś jak "Protokół internetowy w wersji 4" http://imageshack.us/photo/my-images/713/15021308.jpg/ Więc wszystko wpisuję w " Protokół internetowy (TCP/IP)" Właściwości ->Użyj następującego adresu IP -> Adres IP wpisuję 192.168.1.2 Maska podsieci 255.255.255.0 Naciskam OK. Na konsoli dochodzę do punktu 7 i wszystko przepisuję
Adres IP 192.168.1.3
Maska podsieci 255.255.255.0
Router domyślny 192.168.1.1
Podstawowy serwer DNS 1.0.0.0
http://imageshack.us/photo/my-images/542/dscf1321n.jpg/
Dochodzę do punktu 12 i wyskakuje Wiadomość:
http://imageshack.us/photo/my-images/6/dscf1323m.jpg/

Włączam TC-> Sieć-> FTP Połączenia-> Nowe Połączenia-> Sesja: PS3, Nazwa Hostu: 192.168.1.3, Użytkownik: root naciskam OK i nie widzi PS3. Co robię nie tak? Proszę was wytłumaczcie mi to jakoś normalnie
adrian1906
Newbie
 
Posty: 3
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 16.01.2013, 14:31

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez budman9 » 16.01.2013, 21:13

Mi też nie widziało i musiałem zaznaczyć w konfiguracji połączenia FTP opcję: "Użyj trybu pasywnego do transferu (jak w przeglądarce WWW)". I w polu Hasło też "root".
NOR/NAND Downgrade service in Ireland (+353)877166667
Avatar użytkownika
budman9
Elite
Elite
 
Posty: 2903
Lokalizacja: Międzynarodowa
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 352 razy
Dołączył(a): 13.11.2011, 12:34

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez adrian1906 » 17.01.2013, 05:50

Po pierwsze to trzeba jeszcze jakiś program śiągnąć na PS3 czy to wszystko na sucho robić ? Czy trzeba mieć przerobioną konsolę czy nie koniecznie?
adrian1906
Newbie
 
Posty: 3
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 16.01.2013, 14:31

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez budman9 » 17.01.2013, 11:16

No jasne, że trzeba mieć przerobioną. Na PS3 musisz włączyć multiMana lub jakiś inny program do FTP.
NOR/NAND Downgrade service in Ireland (+353)877166667
Avatar użytkownika
budman9
Elite
Elite
 
Posty: 2903
Lokalizacja: Międzynarodowa
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 352 razy
Dołączył(a): 13.11.2011, 12:34

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez adrian1906 » 17.01.2013, 14:01

Dzięki za odpowiedź. Szkoda że w poradniku nie było tego napisane WIELKIMI literami na samym początku tak nie byłoby tematu :)
adrian1906
Newbie
 
Posty: 3
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 16.01.2013, 14:31

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez lukass84 » 11.02.2013, 09:21

Witam, bardzo mi to pomogło. Może nie chodziło mi o dostęp do dysku przez TC a głównie do normalne kopiowanie i oglądanie za pomocą ps3mediaserver. Teraz działa wszystko tak jak chciałem i dzięki temu poradnikowi. Pozdrawiam :-))
lukass84
Newbie
 
Posty: 1
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 11.02.2013, 08:51
Firmware: 4.31

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez Felice » 15.03.2013, 21:32

Witam zrobilem wszystko tak jak zostalo to opisane powyzej.

W opcjach siechowych poloczenie lokalne z PS3-PC jest okreslone: "Network, No internet access". Przez co nie mam na PS3 internetu, i tu moje pytanie, czy do dalszej konfiguracji z multimanem i wgrywaniem gier, jest mi on potrzebny na konsoli ?
Felice
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 57
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dołączył(a): 15.03.2013, 19:38

Re: Odp: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez Dlugin2 » 15.03.2013, 22:32

Nie.Jeżeli Pc widzi Ps3 to są w sieci i możesz przesłać gierki. Net potrzeby Ci będzie do psn,itd.
Dlugin2
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 156
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy
Dołączył(a): 01.12.2011, 00:00
Firmware: 4.46 Habib mM 4.46

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez ryss » 22.05.2013, 10:06

Witam,
niedawno kupilem PS3 super slim 12 gb - konsoloa jest nowa z najnowszym softwerem - nie przerabiana - i pytania:
1. mozna ja podlaczyc do PC po kablu?
2. czy mozna na PC wykorzystac naped Blueray z konsoli? np. po sieci.
Pozdrawiam.
ryss
Newbie
 
Posty: 1
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 22.05.2013, 01:12

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez budman9 » 22.05.2013, 13:55

ryss do takich rzeczy konsola musi być przerobiona a Twoja jest nieprzerabialna.
NOR/NAND Downgrade service in Ireland (+353)877166667
Avatar użytkownika
budman9
Elite
Elite
 
Posty: 2903
Lokalizacja: Międzynarodowa
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 352 razy
Dołączył(a): 13.11.2011, 12:34

Re: Ustawienie bezpośredniego połączenia PS3=PC

Postprzez Drako94 » 12.06.2013, 19:51

Witam chciałem przesłać grę z PC na PS3 do zrobienia tego użyłem poradników poradnik-krok-po-kroku-dla-nowych-t3427.html i ustawienie-bezposredniego-polaczenia-ps3-pc-t1977.html ale gdy dochodzę do punktu połączenia Total Commander 8.01 z PS3 to wyświetla mi się komunikat ,, Nawiązanie połączenia nie powiodło się " wszystko robiłem z godnie z poradnikiem i nawet z komentarzami pod ale nic nie działa ma ktoś jakiś pomysł czemu to nie działa ??
Avatar użytkownika
Drako94
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 52
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 05.06.2013, 13:26

Poprzednia stronaNastępna strona


  • Sponsorzy

Powrót do Poradniki

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

© 2010-2017