stdowyy napisał(a):Witam!
Serwis, jak i sam kolega Spox_2, pełna profeska. Bardzo miły kontakt, szybka naprawa (nie licząc weekendu konsola wróciła do mnie po czterech dniach), ceny jak najbardziej do zaakceptowania.
Mojego SuperSlima wysłałem do Spox'a, ponieważ miałem problemy z uruchamianiem konsoli. Po przetestowaniu na miejscu w serwisie okazało się, że problem był nie w samym ps3, a w kablu zasilającym (nowy kabel od spox'a w paczce powrotnej). Z racji tego, że nie było co naprawiać w konsoli, Spox_2 zaproponował, że może zrobić mi pełne spa konsoli w promocyjnej cenie;). Oczywiście zgodziłem się:). Kurier dzisiaj dostarczył mi moją "odświeżoną" konsole, wszystko śmiga aż miło!
Podsumowując, dawno nie miałem do czynienia z tak profesjonalnym podejściem do klienta, szczerze POLECAM !!!
Dokładnie jest tak jak piszesz. Podesłałeś konsolę na naprawę a okazało się że sprzęt był sprawny.
Wrzucam poniżej zdjęcie z Twojej płyty głównej oraz stanem starej pasty termoprzewodzącej.
W Sony powinni wytarmosić kogoś za nakładanie najtańszego/najgorsze silikonu na rdzeń układu RSX...
Stara pasta termo aż się prosi o wymianę
Przyschnięty Silikon na procesorze RSX.
Heat pipe ze starą pastą:
Oczyszczone procesory ze starej pasty termoprzewodzącej:
Procesor RSX z nową pastę termo - Revoltec Thermal Grease DIAMOND oraz CELL z AG Silver
Nowa pasta na procesorach. W celu zapewnienia optymalnej pracy konsoli PS3 polecam raz na 2 lata wykonać konserwację.
Jeżeli Twoja konsola zaczyna pracować głośniej bądź ma już 2 lata odkąd ją użytkujesz to zalecamy wykonanie konserwacji układu chłodzenia.
Wszystko oczywiście dostępne w naszym serwisie