Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

PSMAME - Port MAME na PS3!

Regulamin działu
Dział ten służy wyłącznie do publikacji materiałów związanych z Emulacją lub ewentualnych komentarzy/pytań do tematów już istniejących. Zabronione jest tworzenie nowych tematów z prośbami o pomoc, które powinny być stworzone w sekcji HELP DESK!
  • Sponsorzy

PSMAME - Port MAME na PS3!

Postprzez Konr@do » 15.07.2011, 14:21

Obrazek

Pewien użytkownik zagranicznego forum, przedstawiający się jako Robo Hobo, zabrał się za port emulatora MAME (Multiple Arcade Machine Emulator) na naszą wspaniałą konsolę. Jak na razie pokazał On tylko początek swojej pracy, emulator jest w początkowej fazie tworzenia, ale autor obiecuje, że postara się go jak najszybciej doszlifować. Co najlepsze, obecna wersja PSMAME v0.142 Preview jak najbardziej nadaje się do użytku!

Download:
Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.


Lista Kompatybilności Gier - http://www.pshomebrew.net/wiki/PSMAME_C ... ility_List


Instalacja

Standardowo, po pobraniu pliku PKG, wrzucamy go na pendraka i instalujemy spod opcji Install Package Files. Na dysku wewnętrznym naszej konsoli, tworzymy foldery /dev_hdd0/ROMS/mame i właśnie tam wrzucamy ROM'y z grami.


Sterowanie

Po uruchomieniu gry:

"R3" = otwiera okno konfiguracji MAME
"Select" = dodajemy pieniądze/kredyty
"Start" = startujemy ;)

Znane Problemy

- Jeśli dodamy nowe gry po wcześniejszym uruchomieniu emulatora, musimy przeskanować folder z ROM'ami naciskając R3 (jeszcze przed uruchomieniem jakiejkolwiek gry) i wybrać odpowiednią opcję.

- Aktualnie jedyną opcją wyświetlania obrazu jest skalowanie proporcji pikseli. Przyszłe wersje będą wspierać różne tryby korekcji obrazu.

- Zmieniając ustawienia wideo w menu, emulator się zacina.

- Gry, które wymagają rekompilacji nie uruchomią się.

- Gry, które wymagają większej ilości pamięci RAM nie uruchomią się. PS3 ma wolne tylko 220MB RAM.

- Domyślne sterowanie, musi być ustawiane przez gracza.


Na koniec...

Filmik prezentujący możliwości emulatora ;)

http://www.youtube.com/watch?v=xkZ9uYlf9mc
Ostatnio edytowano 17.07.2011, 11:14 przez Konr@do, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Za ten post autor Konr@do otrzymał podziękowanie od
suchy73 (29.06.2012, 00:39)
Avatar użytkownika
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
 
Posty: 2636
Lokalizacja: Kraina Darmowych Linków
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 402 razy
Dołączył(a): 14.07.2011, 22:52
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Sponsorzy

Re: PSMAME - Port MAME na PS3!

Postprzez MKX » 15.07.2011, 23:14

Jak dla mnie. Najlepszy emulator :-))
Our own future.
Avatar użytkownika
MKX
Administrator
Administrator
 
Posty: 1151
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 229 razy
Dołączył(a): 20.10.2010, 12:01
Firmware: OFW

Re: PSMAME - Port MAME na PS3!

Postprzez Konr@do » 16.07.2011, 12:40

Pykało się kiedyś na automatach :) Ja również uważam MAME za najlepszy emulator. Amigi i inne tego typu konsole już nie dają mi tyle radości.
Obrazek
Avatar użytkownika
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
 
Posty: 2636
Lokalizacja: Kraina Darmowych Linków
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 402 razy
Dołączył(a): 14.07.2011, 22:52
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Re: PSMAME - Port MAME na PS3!

Postprzez iraslbn » 17.07.2011, 21:12

A ja mam automat przerobiłem z bratem, jest komputer i monitor. Wszystkie bebechy wyrzuciliśmy. Teraz pozostaje podłączyć wyprowadzenia z pada na pad automatu i wszystko.

Obecnie mam wszystkie mame jakie są w sieci, oraz autobootujący się program z emulatorami. Może i wystarczy wrzucić do autostartu ale ten ma identyczne zachowanie jak ten z automatu.

KLASYKA W PEŁNYM SŁOWA ZNACZENIU
Pomogłem kliknij w górnym prawym rogu Obrazek
Obrazek
Obrazek

http://www.facebook.com/pages/PS3-Hackpl/298303093607639
Avatar użytkownika
iraslbn
Supreme Elite
Supreme Elite
 
Posty: 1414
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy
Dołączył(a): 20.05.2011, 07:59
Firmware: CFW3.55 KMEAW

Re: PSMAME - Port MAME na PS3!

Postprzez Konr@do » 17.07.2011, 21:15

No to pogratulować i pozazdrościć :)
Obrazek
Avatar użytkownika
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
 
Posty: 2636
Lokalizacja: Kraina Darmowych Linków
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 402 razy
Dołączył(a): 14.07.2011, 22:52
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Re: PSMAME - Port MAME na PS3!

Postprzez iraslbn » 18.07.2011, 08:26

Jak dobrnę do końca, wrzucę fotki. Nie wiem czy widzieliście jak wygląda pcb z grą do takiego automatu ? ale jest to kawał płyty :)
Pomogłem kliknij w górnym prawym rogu Obrazek
Obrazek
Obrazek

http://www.facebook.com/pages/PS3-Hackpl/298303093607639
Avatar użytkownika
iraslbn
Supreme Elite
Supreme Elite
 
Posty: 1414
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy
Dołączył(a): 20.05.2011, 07:59
Firmware: CFW3.55 KMEAW

Re: PSMAME - Port MAME na PS3!

Postprzez Konr@do » 24.07.2011, 21:19

I jak tam z tymi fotkami? ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
 
Posty: 2636
Lokalizacja: Kraina Darmowych Linków
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 402 razy
Dołączył(a): 14.07.2011, 22:52
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Re: PSMAME - Port MAME na PS3!

Postprzez iraslbn » 24.07.2011, 21:47

Byłem i zapomniałem zrobić wziąć aparatu, jeszcze cierpliwości. Nie poskładałem poskręcałem do kupy.

edit: na razie jeszcze padów nie podepnę brak czasu, ale fotki będą w takim stadium jak stoi.
Pomogłem kliknij w górnym prawym rogu Obrazek
Obrazek
Obrazek

http://www.facebook.com/pages/PS3-Hackpl/298303093607639
Avatar użytkownika
iraslbn
Supreme Elite
Supreme Elite
 
Posty: 1414
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy
Dołączył(a): 20.05.2011, 07:59
Firmware: CFW3.55 KMEAW

Re: PSMAME - Port MAME na PS3!

Postprzez Konr@do » 25.07.2011, 01:31

Czekam z niecierpliwością :)
Obrazek
Avatar użytkownika
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
 
Posty: 2636
Lokalizacja: Kraina Darmowych Linków
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 402 razy
Dołączył(a): 14.07.2011, 22:52
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Re: PSMAME - Port MAME na PS3!

Postprzez g4co » 02.04.2012, 10:45

Poproszę te fotki również : D
Avatar użytkownika
g4co
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 24
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 05.06.2011, 14:09
Firmware: ---

Re: PSMAME - Port MAME na PS3!

Postprzez Konr@do » 02.04.2012, 13:17

Obrazek
Avatar użytkownika
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
 
Posty: 2636
Lokalizacja: Kraina Darmowych Linków
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 402 razy
Dołączył(a): 14.07.2011, 22:52
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Re: PSMAME - Port MAME na PS3!

Postprzez RUPERT » 03.11.2012, 17:18

Mam cfw rogero 4.21 zainstalowalem Mame i wyskakuje blad 80010017.Ma ktos jakis pomysl aby ten problem rozwiazac?
RUPERT
Newbie
 
Posty: 1
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 03.11.2012, 16:54
Firmware: 4.21 Rogero

Re: PSMAME - Port MAME na PS3!

Postprzez LAClippers » 06.11.2012, 16:44

Macie MAME na 4.30 od Rogero? Dzięki za odpowiedź
Avatar użytkownika
LAClippers
Platinum Member
Platinum Member
 
Posty: 188
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 45 razy
Dołączył(a): 17.07.2012, 21:01
Firmware: Konsola Sprzedana



  • Sponsorzy

Powrót do Emulacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

© 2010-2018