Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

PS3ISO Poradnik - Jeśli gra nie działa

Wszelkie pytania i problemy z kopiami gier na CFW
Regulamin działu
[b]W dziale Backup zabrania się tworzenia podwójnych tematów do jednego tytułu gry. Przed napisaniem tematu, należy użyć wyszukiwarki w celu lokalizacji istniejącego już tematu.
  • Sponsorzy

Re: PS3ISO Poradnik - Jeśli gra nie działa

Postprzez budman9 » 12.12.2011, 00:47

Musisz skopiować całą. Kup sobie dysk zewnętrzny np: 1tb i po problemie.
NOR/NAND Downgrade service in Ireland (+353)877166667
Avatar użytkownika
budman9
Elite
Elite
 
Posty: 2828
Lokalizacja: Międzynarodowa
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 357 razy
Dołączył(a): 13.11.2011, 12:34

Sponsorzy

Re: PS3ISO Poradnik - Jeśli gra nie działa

Postprzez sacret » 12.12.2011, 04:22

Jedyna opcja kupić większy dysk. W przypadku God of War 3 czy Metal Gear Solid 4 razem to jest 80GB, każda po 40 więc pomyśl - jednak gra i 3/4 dysku pełne.
Avatar użytkownika
sacret
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 64
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Dołączył(a): 09.11.2011, 12:49
Firmware: 3.55

Re: PS3ISO Poradnik - Jeśli gra nie działa

Postprzez Zajbatsu » 12.12.2011, 18:51

Znaczy muszę kopiować na dysk konsoli za każdym razem jak nie działa i mam przepuszczone przez ps3iso? Bo ja właśnie mam 1TB dysk zew i tylko myślałem sobie , żeby kilka partycji zrobic i po problemie... A tu sie okazuje ze trzeba kopiowac na dysk konsoli , troche szkoda , ale cóż lepiej żeby działała jakaś gra na dysku w konsoli niż w ogóle :)
Zajbatsu
Newbie
 
Posty: 3
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 04.12.2011, 11:17

Re: PS3ISO Poradnik - Jeśli gra nie działa

Postprzez Konr@do » 12.12.2011, 19:51

Po co na dysk konsoli? Każda z tych gier działa na dysku zewnętrznym. Look: http://www.pshomebrew.net/wiki/PS3_Back ... ility_List
Obrazek
Avatar użytkownika
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
 
Posty: 2636
Lokalizacja: Kraina Darmowych Linków
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 401 razy
Dołączył(a): 14.07.2011, 22:52
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Re: PS3ISO Poradnik - Jeśli gra nie działa

Postprzez wodzio » 15.08.2012, 07:36

Chce zainstalować Green Lantern: BLUS30674. Niby wszystko idzie zgodnie z instrukcją ale na koncu mam czarny ekran. Jak dokładnie mam wykonać pkt. 9. Gdy wchodzę do file managera GAMES/BLUS30674/ zaznaczam :#: PS3_GAME i klikam R3 to on zmienia czcionki w motywie Multimana i nie robi żadnych cieni...
wodzio
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 30
Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Dołączył(a): 31.05.2012, 14:08
Firmware: CFW 4.50 v1.02 Habib

Re: PS3ISO Poradnik - Jeśli gra nie działa

Postprzez Konr@do » 15.08.2012, 13:01

Obrazek
Avatar użytkownika
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
 
Posty: 2636
Lokalizacja: Kraina Darmowych Linków
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 401 razy
Dołączył(a): 14.07.2011, 22:52
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Re: PS3ISO Poradnik - Jeśli gra nie działa

Postprzez wodzio » 20.08.2012, 20:01

Ok. Mój błąd, trzeba kliknąć :o: i tak jest stwórz "shadow" pkb . Niestety dalej mam czarny ekran. Może opiszę krok po kroku co robię, może robię coś nie tak i nie jestem tego świadom...
1. Kopiuje Grę BLES01116 na dysk konsoli dev_hdd0/GAMES/BLES01116
2. Kopiuje i nadpisuje cała zawartość stworzonego folderu RETAIL na dev_hdd0/GAMES/BLES01116/PS3_GAME
3. Wklejam FIXa do dev_hdd0/GAMES/BLES01116/PS3_GAME/USRDIR
4. Z folderu NPDRM kopiuje [BLES01116] Green Lantern Rise of the Manhunters (HDD)-FW_35.pkg, wrzucam na Pendriva (FAT32) i instaluje z Install Package Files
5. Wchodze w multimana menadżer plików i dev_hddo/GAMES/BLES01116/ klikam :o: na PS3_GAME i "Shadow" dla gier PKG -> Tworzy mi się folder G i ten drugi w Games.
6. Wychodze do XMB i prubuje uruchomić grę GL: RofM (HDD)
7. Po chwili widzę ciemny obraz

Jakieś porady?
wodzio
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 30
Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Dołączył(a): 31.05.2012, 14:08
Firmware: CFW 4.50 v1.02 Habib

Re: PS3ISO Poradnik - Jeśli gra nie działa

Postprzez zuro » 13.09.2012, 11:20

Witam!
Mam też wielki problem z grami ponieważ wczoraj pierwszy raz gdy dostałem przerobioną konsolę miałem z tym do czynienia. Nie rozumiem paru spraw związanych z fixami itd.
Wiem że grę wrzucam na Pendrive (FAT32) i z tego na dysk konsoli w miejsce: dev_hdd0/GAMES/ - gra zaczyna się kopiować czy tam instalować i do tego miejsca jest wszystko ok.
Problem polega na tym że po wgraniu fixa do folderu: dev_hdd0/GAMES/BLESxxxxx/PS3_GAME/USRDIR wyskakuje mi błąd: (80028F10) czy jakoś tak. Zauważyłem że w fixach są czasem inne pliki niż sam EBOOT i tak samo jak poprzedni nadpisuje je w folderze z grą (szukam zazwyczaj tego samegu pliku i robię copy/paste) więc chyba wszystko powinno być ok. ale zawsze pokazuje mi ten błąd. Sciągnąłem nawet nowego fixa z datą 20.08.2012 i też błąd.
Dodam że ściągnąłem też grę Skate 3 i nie było w paczce z grą żadnego fixa - zrobiłem wszystko tak samo tyle że bez tego nadpisywania itd. (bo nie miałem czym nadpisać) i gra odpaliła od razu :] Co to znaczy - że gra była już "sfixowana" na komputerze przed spakowaniem do paczki czy nie wymaga fixa?
Jeszcze jedno pytanie - w razie gdyby okazało się że problem jest z fixem to czy za każdym razem trzeba od nowa kopiować grę na dysk i później nadpisywać nowym fixem czy gra może tam być cały czas a ściągam tylko nowego fixa i po raz kolejny nadpisuję plik?

Jeśli mogę to proszę instrukcję jak dla 5 latka dotyczącą "fixowania" gry bo pierwszy raz w ogóle mam konsolę i nie mam pojęcia jak to zrobić żeby gry działały i nie było tego błędu. Zapewne robię coś źle tylko dlaczego gra Skate 3 ruszyła bez tego fixa? Tą grę poprostu skopiowałem na dysk twardy konsoli.

Liczę na Waszą pomoc :]

PS - konsola w tym tygodniu wróciła z przeróbki także takie rzeczy jak MultiMan itp są raczej najnowsze i aktualne z tego co mnie zapewniano.
zuro
Member
Member
 
Posty: 16
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 27.08.2012, 13:37
Firmware: CECH3004A

Re: PS3ISO Poradnik - Jeśli gra nie działa

Postprzez Patrick » 13.09.2012, 12:05

Jeśli wyskakuje taki błąd to przyczyn może być wiele: zły fix, nieodpowiednia wersja gry itd. Takie sprawy lepiej rozwiązywać w dziale backup. Co do Skate 3- nie musiałeś nic zamieniać, bo gra wymaga softu niższego od 3.55. Tylko gry wymagające softu powyżej 3.55 należy "sfixować". Tutaj masz listę kompatybilności gier: http://www.pshomebrew.net/wiki/PS3_Back ... ility_List. Co do ostatniego pytania- jeśli problem leży po stronie niewłaściwego fixa, to nie musisz usuwać całej gry, tylko tak jak poprzednio nadpisujesz pliki z fixa( eboot, param.sfo itd.) :wink:

Za ten post autor Patrick otrzymał podziękowanie od
zuro (13.09.2012, 13:14)
Avatar użytkownika
Patrick
Platinum Member
Platinum Member
 
Posty: 170
Podziękował : 37 razy
Otrzymał podziękowań: 21 razy
Dołączył(a): 15.09.2011, 11:41
Firmware: 6.80

Re: PS3ISO Poradnik - Jeśli gra nie działa

Postprzez zuro » 13.09.2012, 13:18

Patrick napisał(a):Jeśli wyskakuje taki błąd to przyczyn może być wiele: zły fix, nieodpowiednia wersja gry itd. Takie sprawy lepiej rozwiązywać w dziale backup. Co do Skate 3- nie musiałeś nic zamieniać, bo gra wymaga softu niższego od 3.55. Tylko gry wymagające softu powyżej 3.55 należy "sfixować". Tutaj masz listę kompatybilności gier: http://www.pshomebrew.net/wiki/PS3_Back ... ility_List. Co do ostatniego pytania- jeśli problem leży po stronie niewłaściwego fixa, to nie musisz usuwać całej gry, tylko tak jak poprzednio nadpisujesz pliki z fixa( eboot, param.sfo itd.) :wink:



Dziękuje za szybką odpowiedź - jednak to forum jest dla mnie w tej chwili też strasznie zagmatwane bo ciężko się troche w nim odnaleść stąd napisałem gdzie popadło :P Czyli wychodzi na to że wszystko robię dobrze a jedyne co to muszę myśleć nad inną wersją gry lub fixa.
Takie pytanie tylko jeszcze - Czy gdzieś na forum znajdę dział w którym wyszukam linki z tymi poprawnie działającymi grami itd. Bo w tej chwili staram się też szukać fixa pod grę jaką mam i nie jest to prosta sprawa :P

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc
zuro
Member
Member
 
Posty: 16
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 27.08.2012, 13:37
Firmware: CECH3004A

Re: PS3ISO Poradnik - Jeśli gra nie działa

Postprzez Patrick » 13.09.2012, 13:56

Napisz może o jaką grę chodzi, to zobaczymy co da się zrobić :wink:
Avatar użytkownika
Patrick
Platinum Member
Platinum Member
 
Posty: 170
Podziękował : 37 razy
Otrzymał podziękowań: 21 razy
Dołączył(a): 15.09.2011, 11:41
Firmware: 6.80

Re: PS3ISO Poradnik - Jeśli gra nie działa

Postprzez zuro » 13.09.2012, 14:56

Hmmm... Sugerowałem się trzema grami z jakimi miałem problem bo dalej nie miałem już pomysłu co robić i nie instalowałem innych gier (wcześniej były już ściągnięte).
Gry które zdąrzyłem zainstalować to:
Fifa Street - błąd
WWE'12 - błąd
Max Payne 3 - błąd
Skate 3 - OK

Nie wiem jak będzie z następnymi bo nie sprawdzałem jeszcze ale chodzi o gry:
PES 12
NBA 2k12
Dirt Showdown
Gran Slam Tennis 2
NBA Street Homecourt
Transformers Fall of the Cybertron - do tego wiem że nie ma jeszcze fixa

No i w planach miałem też:
Batman Arkham City
Residen Evil 5 lub Resident Evil ORC
zuro
Member
Member
 
Posty: 16
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 27.08.2012, 13:37
Firmware: CECH3004A

Re: PS3ISO Poradnik - Jeśli gra nie działa

Postprzez Patrick » 13.09.2012, 15:19

Linki do fixów:
Fifa Street 2012: http://ps3scenefiles.com/file.php?id=1110
WWE'12: http://pl.rghost.net/39587803 (tataj trzeba jeszcze zainstalować aktualizacje- pisz PW to podam linki i wytłumaczę co i jak :wink: )
Max Payne 3: http://filecloud.io/ofi47w10

TUTAJ MASZ NOWE FIXY (Pes 2012, Grand Slam Tennis 2 itd.):
http://ps3scenefiles.com/category.php?id=41
http://ps3scenefiles.com/category.php?id=8

Do każdej gry zrób najlepiej osobny temat w dziale backup i opisz tam swój problem. Tak będzie najłatwiej :wink:
Avatar użytkownika
Patrick
Platinum Member
Platinum Member
 
Posty: 170
Podziękował : 37 razy
Otrzymał podziękowań: 21 razy
Dołączył(a): 15.09.2011, 11:41
Firmware: 6.80

Re: PS3ISO Poradnik - Jeśli gra nie działa

Postprzez Vinsento92 » 20.04.2016, 20:24

Mam taki problem przerzucam grę na dysk wewnętrzny odpalam multimana wszystko ok wybieram grę powrót do XMB włączam grę przechodzi mi przerywsze loadingi i robi się czarny obraz w tle słychać tylko muzykę i nic się nie pojawia ;/ nie mam pojęcia jak to naprawić, originale gry chodzą bez problemu,jakieś pomysły?
Vinsento92
Newbie
 
Posty: 1
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 24.06.2014, 11:00

Re: PS3ISO Poradnik - Jeśli gra nie działa

Postprzez timador » 14.01.2017, 13:06

A Ja mam takie pytanie, gdy ori grę skopiuję poprzez MM na zewnętrzny dysk i na innej konsoli będę chciał ją uruchomić to zadziała ? Oczywiście na drugiej konsoli poprzez MM :)
timador
Member
Member
 
Posty: 14
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 24.09.2014, 15:44

Poprzednia stronaNastępna strona


  • Sponsorzy

Powrót do Backup

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

© 2010-2018
cron