Error#1
Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

Problem z dyskiem zew. 1TB podpiętym do PS3

Konsole, urządzenia, sprzęt
  • Sponsorzy

Problem z dyskiem zew. 1TB podpiętym do PS3

Postprzez Atr3ju » 04.07.2016, 22:05

Zakupiłem dysk 1 TB specjalnie aby mieć na nim gry ale nie aby z niego uruchamiać gry ale jest z nim mały problem.

Otóż mam go podpiętego przez USB ale taką przejściówką

Obrazek

Nie mam oryginalnej kieszeni dla niego.

Dysk zachowuje się tak że jest widoczny w systemie CFW, multimanie, webmanie ale po chwili np. 20 sekundach dysk znika i po chwili znów się pojawia. Gdy kopiuje z niego grę na HDD wewnętrzny to kopiuje się ze 100 MB i HDD znika.

W windowsie dysk normalnie działa i nie znika ze systemu więc jest raczej sprawny. Jest sformatowany programem Fat32 Formatter ale jest to 1 TB więc nie wiem czy system plików coś tu nie współpracuje z tak dużym dyskiem.

Mam jeszcze stary dysk ATA 60 GB zasilany przez podobną przejściówkę ale bez zasilania zewnętrznego ponieważ pobiera jakoś 0,4 mAh i PS3 potrafi nim zakręcić i działa prawidłowo, nie znika więc tu odrazu bym wykluczył jakieś problemy z zasilaniem dysku.

Problemem może być to że dysk 1 TB ma właśnie zewnętrzne zasilanie i nie wiem czy konsola nie stara się podawać mu swoje zasilanie ??? i stąd te problemy.
Avatar użytkownika
Atr3ju
Member
Member
 
Posty: 26
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dołączył(a): 05.04.2016, 16:47

Sponsorzy

Re: Problem z dyskiem zew. 1TB podpiętym do PS3

Postprzez Raiden » 12.07.2016, 16:17

Dysk musi być chyba w NTFS, na fat32 to ci praktycznie żadna gra nie wejdzie bo jeden plik nie może ważyć w ięcej niż 4gb a to "znikanie" jest zapewne przez tą przejściówkę ale pewny nie jestem
Raiden
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 107
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dołączył(a): 05.02.2015, 18:51
Firmware: 4.75 Starbucks v1.00

Re: Problem z dyskiem zew. 1TB podpiętym do PS3

Postprzez DawidB » 12.07.2016, 16:20

Raiden napisał(a):Dysk musi być chyba w NTFS, na fat32 to ci praktycznie żadna gra nie wejdzie bo jeden plik nie może ważyć w ięcej niż 4gb


Wejdzie tak samo na NTFS jak i na FAT32 każda gra. Z tym, że na FAT32 trzeba się pobawić w dzielenie plików.
Sa­ma wie­dza nie wys­tar­czy, trze­ba jeszcze umieć ją stosować.
Johann Wolfgang Goethe
Jeśli pomogłem kliknij w "łapkę" podziękuj (prawy górny róg)
pomagam w gtaV online (moderacja) - PM
Avatar użytkownika
DawidB
Team
Team
 
Posty: 878
Lokalizacja: na końcu
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 108 razy
Dołączył(a): 25.08.2015, 12:06
Firmware: REBUG 4.76.1 D-REX



  • Sponsorzy

Powrót do Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

© 2010-2017
cron