GTA V

Wszelkie pytania i problemy z kopiami gier na CFW
Regulamin działu
[b]W dziale Backup zabrania się tworzenia podwójnych tematów do jednego tytułu gry. Przed napisaniem tematu, należy użyć wyszukiwarki w celu lokalizacji istniejącego już tematu.
  • Sponsorzy

Re: GTA V

Postprzez 3mam4me » 08.06.2017, 21:20

Witam,

Sprawa wygląda następująco:
Ostatnio przerobiłem PS3 aby robić kopie zapasowe gier, mam na oryginalnej płycie GTA V, wchodzę w program MultiMan i daję "kopiuj".
Pojawiła mi się gra ale obrazek był szary, dodatkowo widoczna była czerwona ikonka [SPLIT], zobaczyłem gdzieś na YT, żeby działało trzeba skasować "podłogę" przed nazwą folderu gry w GAME.

Rzeczywiście napis [SPLIT] zniknął ale gdy próbuje załadować grę (mam też zaznaczone te 2 opcje "na dysku wewnętrzym" i "BD Mirror", daję start, konsola wychodzi do XMB, w napędzie "tak jakby" mam GTA V - więc uruchamiam.

Ale nic się nie dzieje widać, że TV przełącza sie na 720p ale gra nie działa, przycisk PS też nie nic nie da się zrobić. Tylko wyłączenie z przycisku pomaga.


Reasumując, bardzo proszę Was o pomoc, napiszcie co źlę robie, albo dlaczego tak się dzieje. Jest to mój początek zabawy z CFW więc jeszcze nie ogarniam wszystkiego.

Z góry dzięki za pomoc!
3mam4me
Newbie
 
Posty: 4
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 03.06.2017, 23:39
Firmware: 4.81.2 CEX

Sponsorzy

Re: GTA V

Postprzez Lotus377 » 09.06.2017, 12:00

Pewnie nie odczytuje tych plików co mają rozmiar powyżej 4GB. Skopiuj je sobie na pendrive,podziel splitterem na kompie i wrzuć podzielone pliki na miejsce tamtych.Gra powinna ruszyć.
Avatar użytkownika
Lotus377
Team
Team
 
Posty: 342
Lokalizacja: Z daleka
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 56 razy
Dołączył(a): 18.01.2016, 23:56
Firmware: Rebug 4.86
PSN ID: Dualram377

Re: GTA V

Postprzez DawidB » 11.06.2017, 04:30

Jak masz grę na płycie to po co kombinujesz?
Normalnie najpierw się ukrywasz. Załączysz internet. Logujesz się do PSN. Odpalasz grę (z płyty)
Ja tak właśnie robię z grami na płytach.
Po zakończeniu grania. Zamykasz grę. Odlaczasz internet. Wyłączasz konsolę.
Sa­ma wie­dza nie wys­tar­czy, trze­ba jeszcze umieć ją stosować.
Johann Wolfgang Goethe
Jeśli pomogłem kliknij w "łapkę" podziękuj (prawy górny róg)
Avatar użytkownika
DawidB
Elite
Elite
 
Posty: 1560
Lokalizacja: na końcu
Podziękował : 18 razy
Otrzymał podziękowań: 264 razy
Dołączył(a): 25.08.2015, 12:06
Firmware: REBUG 4.76.1 D-REX

Re: GTA V

Postprzez Cyqor » 11.06.2017, 11:52

Zapewne jakieś komplikacje przy kopiowaniu. Lepiej przez MM menadżerem plików kopiować jako folder.
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D CFW FERROX 4.82 COBRA 7.53 CEX + PSNPatch 2017.02/B
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 7.00
Avatar użytkownika
Cyqor
Supreme Elite
Supreme Elite
 
Posty: 2302
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 311 razy
Dołączył(a): 22.11.2012, 21:51

Re: GTA V

Postprzez 3mam4me » 16.06.2017, 16:54

Okazało się, że płyta miała ryskę i nie chciała skopiować jednego z plików gry na dysk. Ale pobrałem go i już wszystko działa.
Wielkie dzięki za pomoc :)

Spoiler:
3mam4me
Newbie
 
Posty: 4
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 03.06.2017, 23:39
Firmware: 4.81.2 CEX

gta5 problem błąd 800010006

Postprzez slavos13 » 29.11.2017, 23:44

Witam , zakupiłem gre gta5 , po włazeniu do napedu pojawia sie obraz z gry , daje rozpocznij i poawia sie czarny ekran i resetuje sie konsola z wyskakującym błędem "PODCZS OPERACJI URUCHAMIANIA WYSTĄPIŁ BŁĄD 80010006. niema mozliwosci zainstalowac gry . Druga sprawa to włączam "sprawdz aktualizacje do gry " to instaluje sie około 22 aktualizacje , jednak jak sie juz ainstalują to gdy wlącze gry pojawia sie czarny ekran cos jak by zaczynało czytac płyte i cisza konsola sie wiesza . . . Laser napewno sprawny bo gram w gta 4 i ponad 10 innych gier i niema z numi problemu . płuta ma jakies tam ryseczki ale naprawde znikome . W trybie bezpiecznym dawałem opcje nr 3 oraz opcje nr 4 . sformatował bym dysk ale znowy mam dwie gry w wersji cyfrowej . oco kaman
slavos13
Newbie
 
Posty: 1
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 27.10.2017, 18:40

Re: gta5 problem błąd 800010006

Postprzez DawidB » 30.11.2017, 00:18

Może usuń grę. Wyczyść/przeczyść płytę. Zainstaluj ponownie. Pobierz aktualizacje. I dopiero odpal.
Bo z błędu wynika, że wystąpił problem z dostępem do pliku. Błąd może występować, kiedy system zostanie wyłączony podczas próby zapisania pliku lub uzyskania do niego dostępu.
Sa­ma wie­dza nie wys­tar­czy, trze­ba jeszcze umieć ją stosować.
Johann Wolfgang Goethe
Jeśli pomogłem kliknij w "łapkę" podziękuj (prawy górny róg)
Avatar użytkownika
DawidB
Elite
Elite
 
Posty: 1560
Lokalizacja: na końcu
Podziękował : 18 razy
Otrzymał podziękowań: 264 razy
Dołączył(a): 25.08.2015, 12:06
Firmware: REBUG 4.76.1 D-REX

Re: GTA V

Postprzez zygi75 » 24.01.2018, 12:43

Panowie czy można przenieść GTA V wersja cyfrowa do drugą konsole i odpalić z MM?
Jeśli tak to poproszę instrukcje jak tego dokonać.
Z góry dziękuję.
zygi75
Newbie
 
Posty: 6
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 11.01.2018, 22:55
Firmware: 4.82

Re: GTA V

Postprzez DawidB » 24.01.2018, 20:08

zygi75 napisał(a):Panowie czy można przenieść GTA V wersja cyfrowa do drugą konsole i odpalić z MM?
Jeśli tak to poproszę instrukcje jak tego dokonać.
Z góry dziękuję.


Czy wersja cyfrowa jest na konsoli z CFW?
Jak tak to po prostu kopiujesz wszystko na przykład na dysk zewnętrzny i przerzucają na druga konsolę.
Jak nie to nie ma takiej możliwości.
Sa­ma wie­dza nie wys­tar­czy, trze­ba jeszcze umieć ją stosować.
Johann Wolfgang Goethe
Jeśli pomogłem kliknij w "łapkę" podziękuj (prawy górny róg)
Avatar użytkownika
DawidB
Elite
Elite
 
Posty: 1560
Lokalizacja: na końcu
Podziękował : 18 razy
Otrzymał podziękowań: 264 razy
Dołączył(a): 25.08.2015, 12:06
Firmware: REBUG 4.76.1 D-REX

Re: GTA V

Postprzez zygi75 » 24.01.2018, 21:18

W tym problem że wersja cyfrowa została ściągnięta i zainstalowana na oryginalnym sofcie bez przeróbek.
Po zainstalowaniu '' naszego softu i multiMana'' widać folder z GTA V.
Nawet teraz nic mi to nie da jak skopiuje ten cały folder na dysk zew. dodam plik PS3_DISC.SFB ze zmienionym ID gry ?

Sytuacja opanowana.
GTA V zassana i wrzucona na dysk zew. Odpalona w MM , ściągnięte aktualizacje i śmiga aż miło. Nie było problemów z odpaleniem.
zygi75
Newbie
 
Posty: 6
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 11.01.2018, 22:55
Firmware: 4.82

Re: GTA V

Postprzez mkpro » 20.03.2020, 19:32

Witam serdecznie. To mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość, ze względu na to że jestem nowy w temacie.
"Zakupiłem" GTA V, wrzuciłem mm na dysk konsoli, dokonałem aktualizacji i po odpaleniu wyskakuje kalibracja ekranu z logiem R*. Mój pad nie reaguje w żaden sposób na potwierdzenie czy też zmianę jasności obrazu. Grę przeinstalowalem i nadal to samo. Pad jest oryginalny, proszę o pomoc
mkpro
Newbie
 
Posty: 4
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 18.03.2020, 15:49
Firmware: PS3 Slim HEN

Re: GTA V

Postprzez Cyqor » 21.03.2020, 22:51

Jak pad nie reaguje to możesz wyłączyć grę normalnie czy musisz wyłączyć konsolę guzikiem? Może gra się zacina w tym miejscu.
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D CFW FERROX 4.82 COBRA 7.53 CEX + PSNPatch 2017.02/B
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 7.00
Avatar użytkownika
Cyqor
Supreme Elite
Supreme Elite
 
Posty: 2302
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 311 razy
Dołączył(a): 22.11.2012, 21:51

Re: GTA V

Postprzez mkpro » 30.03.2020, 23:02

Właśnie o to chodzi, że konsola się nie zacina i bez problemu mogę poruszać się po menu ps, gra jakby nie reagowała na kontroler. Dodam jeszcze, że sprawdziłem na padzie przewodowym, bezprzewodowym oraz na podróbie dualshock 3. Macie może jakiś link do zakupu GTA V od duplexa ?
mkpro
Newbie
 
Posty: 4
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 18.03.2020, 15:49
Firmware: PS3 Slim HEN

Poprzednia strona


  • Sponsorzy

Powrót do Backup

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

© 2010-2021