Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

Błędy PS4

Pytania i problemy dotyczące PS4
  • Sponsorzy

Błędy PS4

Postprzez krzyk » 25.02.2018, 00:18

Cześć

Mam problem z PS4 i nie wiem już co robić.

Problem jest jak gram w Call of Duty infinity warfare. PS4 wyrzuca błąd CE-34878-0 lub sama mi się resetuje (wtedy uruchamia się w tryb recowery i próbuję ponownie odbudować bazę, po tej czynności konsola się uruchamia). Sprawdziłem w necie i znalazłem informację, żebym zaktualizować soft (wtedy miałem 5.01) oraz pobrać wszystkie patche do gry.
Uruchomiłem automatyczną aktualizację, system pobrał pliki, jednak podczas uruchamiania wyrzuciło błąd SU-30627-8.
Postanowiłem zrobić aktualizację za pomocą USB. Pobrałem aktualizację do 5.05 i uruchomiłem PS4 w tryb recovery.
Konsola się zaktualizowała. Zainstalowałem wszystkie patche do gry. Niestety gra dalej wyrzuca mi błąd CE-34878-0 lub się resetuję.

Pomyślałem, że może coś jest z dyskiem twardym (samsung 1 TB). Mam wolny dysk WD 320 GB, więc sprawdzę. Dysk WD sformatowałem do fat32, włożyłem do konsoli. Pobrałem pełną wersję 5.05, zrobiłem tak jak w instrukcji na stronie PS. nośnikach USB i dalej wyrzuca mi w/w błąd. Pobrałem nawet z dwóch sieci ten plik i dalej to samo.

Nie wiem co dalej zrobić, może będziecie mieli jeszcze jakieś pomysły ?
krzyk
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 25
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 08.12.2012, 16:19

Sponsorzy

Re: Błędy PS4

Postprzez Cyqor » 25.02.2018, 14:59

Masz jeszcze gwarancję na tą konsolę?
Jeśli tak to zadzwoń na infolinię i przedstaw problem.
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D CFW FERROX 4.82 COBRA 7.53 CEX + PSNPatch 2017.02/B
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 5.03
Avatar użytkownika
Cyqor
Elite
Elite
 
Posty: 2170
Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 289 razy
Dołączył(a): 22.11.2012, 21:51

Re: Błędy PS4

Postprzez Lotus377 » 25.02.2018, 16:29

Cyqor napisał(a):Masz jeszcze gwarancję na tą konsolę?
Jeśli tak to zadzwoń na infolinię i przedstaw problem.


Na infolinii to mu powiedzą: Aktualnie pracujemy nad rozwiązaniem problemu.Proszę zadzwonić za rok lub 10 lat ^_^
Avatar użytkownika
Lotus377
Team
Team
 
Posty: 257
Lokalizacja: Z daleka
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 36 razy
Dołączył(a): 18.01.2016, 23:56
Firmware: Rebug 4.82
PSN ID: Dualram377

Re: Błędy PS4

Postprzez krzyk » 25.02.2018, 16:33

Niestety konsola nie jest już na gwaranci. Myślę, jeszcze, czy nie napisać do Spox_2 ?
krzyk
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 25
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 08.12.2012, 16:19

Re: Błędy PS4

Postprzez Cyqor » 25.02.2018, 21:20

Ta gra jest na płycie czy cyfrowa wersja?
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D CFW FERROX 4.82 COBRA 7.53 CEX + PSNPatch 2017.02/B
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 5.03
Avatar użytkownika
Cyqor
Elite
Elite
 
Posty: 2170
Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 289 razy
Dołączył(a): 22.11.2012, 21:51

Re: Błędy PS4

Postprzez krzyk » 25.02.2018, 22:17

Na płycie. Sprawdziłem na drugiej konsoli i całą kampanię przeszedłem baz błędu. Jedyne co mnie dziwi, że nie mogę zainstalować softu na czysty dysk WD ? Plik z wersją pobierałem z dwa razy, nawet z dwóch różnych dostępów do Internetu.
Czy oprócz dysku w formacie fat32 muszę coś robić jak wymieniam dysk ?
krzyk
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 25
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 08.12.2012, 16:19

Re: Błędy PS4

Postprzez Cyqor » 26.02.2018, 08:40

Niby nie. Odpalasz recovery i instalujesz system. Widzę że wiesz o co chodzi z instalacją systemu na ps4 ;) Pobrałeś na pewno ten duży plik do instalacji od 0 ?
Próbowałeś opcji "zainicjował PS4" - Wymarz wszystkie dane?
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D CFW FERROX 4.82 COBRA 7.53 CEX + PSNPatch 2017.02/B
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 5.03
Avatar użytkownika
Cyqor
Elite
Elite
 
Posty: 2170
Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 289 razy
Dołączył(a): 22.11.2012, 21:51

Re: Błędy PS4

Postprzez krzyk » 26.02.2018, 20:23

Jak uruchamiam w recovery to mam tylko dostępną ostatnią opcję Zainiacjalicuj PS4, reszta opcji jest niedostępna. Przed podmianką dysku sprawdziłem go HD tune, czy nie ma bad sector. Sam plik softu pobrałem od strony producenta https://www.playstation.com/pl-pl/get-h ... -software/. Plik waży 910 MB.
krzyk
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 25
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 08.12.2012, 16:19

Re: Błędy PS4

Postprzez pwilko » 26.02.2018, 23:58

Sprawdzales - nawigacja [Ustawienia]> [Inicjalizacja] i wybranie [Inicjalizuj PS4] ?
pwilko
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 22
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 04.09.2011, 20:29
Firmware: 3.70

Re: Błędy PS4

Postprzez krzyk » 03.03.2018, 16:42

Tak jak napisałem w poprzednim mailu, konsola wchodzi w tryb recovery i mam tylko dostępną opcję zainicjuj PS4
https://zapodaj.net/c211b087c790d.jpg.html
Jak próbuję wykonać tą opcję do dostaję komunikat plik aktualizacyjny jest uszkodzony. https://zapodaj.net/6a59950b563b3.jpg.html
krzyk
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 25
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 08.12.2012, 16:19

Re: Błędy PS4

Postprzez Cyqor » 03.03.2018, 17:18

Jeśli masz możliwość to włóż inny dysk i spróbuj zainstalować Ofw od nowa.
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D CFW FERROX 4.82 COBRA 7.53 CEX + PSNPatch 2017.02/B
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 5.03
Avatar użytkownika
Cyqor
Elite
Elite
 
Posty: 2170
Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 289 razy
Dołączył(a): 22.11.2012, 21:51

Re: Błędy PS4

Postprzez pwilko » 04.03.2018, 11:59

krzyk napisał(a):Tak jak napisałem w poprzednim mailu, konsola wchodzi w tryb recovery i mam tylko dostępną opcję zainicjuj PS4
https://zapodaj.net/c211b087c790d.jpg.html
Jak próbuję wykonać tą opcję do dostaję komunikat plik aktualizacyjny jest uszkodzony. https://zapodaj.net/6a59950b563b3.jpg.html

1)Przy ściąganiu pliku aktualizacji nie uzywaj menadzerow pobierania tylko pobierz przez przegladarke.
2)Podczas formatowania dysku flash musisz wybrać FAT32 i co wazne aby wybrać rozmiar jednostki alokacji na 16 kilobajtów.
pwilko
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 22
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 04.09.2011, 20:29
Firmware: 3.70



  • Sponsorzy

Powrót do Newbie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

© 2010-2018