Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

Uruchamianie explolita OFW 4.05

Pytania i problemy dotyczące PS4
  • Sponsorzy

Re: Uruchamianie explolita OFW 4.05

Postprzez edek500 » 29.01.2018, 20:05

@edek500 rozumiem ze masz cale menu wxplolita wiec dlaczego chcesz sie łaczyc dalej z komputerem?Co CI wyslakuje jak wchodzisz w przegladarke?[/quote]

Wyobraź sobie że konsola chodzi tak jak by miała zaraz zdechnąć :lol: .Co jej wtedy pomaga przywrócenie do ustawień fabrycznych, tylko że jest jeden mankament po tych ustawieniach jak otwierasz przeglądarkę internetową to jest zablokowana chce połączenia z PSN czyli du** z połączeniem z siecią , jedyna nadzieja to połączenie się przez przewodnika użytkownika ale tam niespodzianka nie morza nigdzie wpisać adresu strony z loaderem explolita.Dlatego programiści stworzyli loadera windosowego za pomocą adresu DNS.Aby to poprawnie działało loader musi stworzyć takowy adres który to wpisujesz do konsoli a ona łączy się z kompem i wstrzykujesz explolita.Niestety ta metoda u mnie nie działa inni widzę nic nie odpisują czyli rozumiem mają to samo.Ja znalazłem sposób na oszukanie przewodnika użytkownika i udaje się uruchomić hack przez który odblokowuje przeglądarkę w konsoli a później jest z górki :)

Ps uważajcie na jedno denerwuje mnie, a puki co leku nie ma - drzwiami i oknami wpycha się najnowsze oprogramowanie jak konsola jest podłączona do internetu nawet jak uruchamiasz grę z płyty, czekam jak programiści wymyślą jakąś blokadę w oprogramowaniu 4.05.
edek500
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 29
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 16.11.2012, 14:38

Sponsorzy

Re: Uruchamianie explolita OFW 4.05

Postprzez pwilko » 29.01.2018, 20:55

Pisałeś że swoje gry przeniosłeś na dysk twardy -mozesz mi napisać gdzie wszedłes w explolita zeby to zrobić?

Edit:Wgrywając Phyton 3,6,4 zaznacz okienko na dole,może dlatego masz problem z wgraniem


Może kumuś się przyda, konsole z jakim FW :-) https://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_4_models oraz tu

http://www.psdevwiki.com/ps4/Datecode
pwilko
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 20
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 04.09.2011, 20:29
Firmware: 3.70

Re: Uruchamianie explolita OFW 4.05

Postprzez edek500 » 29.01.2018, 22:13

Explolit nie zgrywa gier :) on ma za zadanie pozwolić na uruchamianie aplikacji bez autoryzacji.HEN aplikacja ma za zadanie odpalić zainstalowanie gry na dysku jaki i przeprowadzić proces ich wgrywania. Do zgrania są odpowiednie narzędzia np PS4-PFSPKG-DUMP albo inne narzędzia bardziej wygodne wszystko jest w necie.
edek500
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 29
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 16.11.2012, 14:38

Re: Uruchamianie explolita OFW 4.05

Postprzez pwilko » 29.01.2018, 23:18

t212ruman napisał(a):Kopie ps4 na razie nie lotają :razz:
PS4 WebKit Playground for 4.05 by e✘treme
https://extreme-modding.de/PS4/4.05/Pla ... index.html


Bez złościwości,ale prosze nie wprowadzać w błąd userów :-)

MImo że nie jestem inidianinem :P:P:-)Kolego @marciniak :-) Włąśnie odpaliłem kopie gry (innego kolegi) The Last Guardian PL z pamięci USB ...długo nie grałem,ale wszystko jest jak w najlepszym porządku/działa płynnie :-)
Więc można powiedzieć że gry które wcześniej wymieniłem też będą hulac,ale sprawdze to w najbliższym czasie :-)

-- 30.01.2018, 21:48 --

edek500 napisał(a):Ps uważajcie na jedno denerwuje mnie, a puki co leku nie ma - drzwiami i oknami wpycha się najnowsze oprogramowanie jak konsola jest podłączona do internetu nawet jak uruchamiasz grę z płyty, czekam jak programiści wymyślą jakąś blokadę w oprogramowaniu 4.05.


Pojawila się też taka opcja :-)
PS4 HEN Update Blocker Payload with Debug Settings by CelesteBlue
Blokuje przypadkową aktualizacje.
pwilko
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 20
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 04.09.2011, 20:29
Firmware: 3.70

Re: Uruchamianie explolita OFW 4.05

Postprzez t212ruman » 31.01.2018, 21:14

Czyli zgrane gry można odpalić już? :wink:
Avatar użytkownika
t212ruman
Moderator
Moderator
 
Posty: 917
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 154 razy
Dołączył(a): 05.11.2014, 21:24

Re: Uruchamianie explolita OFW 4.05

Postprzez pwilko » 31.01.2018, 21:19

Tak,można juz odpalic niezly zbiór gier :-) kopii
Info nie z zadnego forum tylko zrealizowane w domowym zaciuszu :P :-)
pwilko
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 20
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 04.09.2011, 20:29
Firmware: 3.70

Re: Uruchamianie explolita OFW 4.05

Postprzez t212ruman » 31.01.2018, 21:44

Good info Obrazek
Avatar użytkownika
t212ruman
Moderator
Moderator
 
Posty: 917
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 154 razy
Dołączył(a): 05.11.2014, 21:24

Re: Uruchamianie explolita OFW 4.05

Postprzez edek500 » 01.02.2018, 09:08

Pojawila się też taka opcja :-)
PS4 HEN Update Blocker Payload with Debug Settings by CelesteBlue
Blokuje przypadkową aktualizacje.

Wiesz co ten bloker według tego co piszą jest taki sobie :roll: on nie zapobiega pobraniu oprogramowania tylko tworzy dodatkowy folder i zapobiega rozpakowaniu.Ale za każdym razem jak próbujesz odpalić grę wyskoczy komunikat o aktualizacji systemu.Ja inaczej zrobiłem bloker aktualizacji po prostu zablokowałem linki od sony i konsola nie wie łącząc się z internetem czy jest nowsze opro czy nie .Zero głupich komunikatów o pobranie itp, a internet na konsoli śmiga :)
edek500
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 29
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 16.11.2012, 14:38

Re: Uruchamianie explolita OFW 4.05

Postprzez pwilko » 01.02.2018, 09:18

Możesz się pochwalić swoją metodą :-)
Jest też opcja że zamiast kompa przy odpaleniu konsoli można użyć telefonu z np androidem baa niedługo będzie można odpalic explolita z plyty bluray :-}
W sumie codziennie są nowe funkcje,koledzy nie próżnują. :roll:
pwilko
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 20
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 04.09.2011, 20:29
Firmware: 3.70

Re: Uruchamianie explolita OFW 4.05

Postprzez marciniak » 01.02.2018, 09:28

Wstawcie jakiegoś tutka w pl.jak się do tego zabrać i z czym to się je,umieści się w odpowiednim dziale.
Nie pomagam na pw.
Avatar użytkownika
marciniak
Elite
Elite
 
Posty: 4158
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 525 razy
Dołączył(a): 27.11.2011, 16:48
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Re: Uruchamianie explolita OFW 4.05

Postprzez edek500 » 01.02.2018, 09:54

Zależy skąd konsola zasysa neta , moja ma z kompa i na kompie blokuje serwery sony jeżeli ktoś ma routera na routerze blokuje a oto one :
feu01.ps4.update.playstation.net
deu01.ps4.update.playstation.net
ic.b2d9c300.0dfcb3.4.ps4.update.sonycoment.loris-e.llnwd.net
post.net.playstation.net
get.net.playstation.net
ps4updptl.eu.np.community.playstation.net
tmdb.np.dl.playstation.net
themis.dl.playstation.net
sf.api.np.km.playstation.net
asm.np.community.playstation.net
artcdnsecure.ribob01.net
api-p014.ribob01.net
apicdn-p014.ribob01.net
t-prof.np.community.playstation.net
ps4updptl.eu.np.community.playstation.net
ps4.updptl.sp-int.community.playstation.net
ps4updptl.jp.sp-int.community.playstation.net
ps4-eb.ww.np.dl.playstation.net
ps4-eb.ww.np.dl.playstation.net
edek500
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 29
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 16.11.2012, 14:38

Re: Uruchamianie explolita OFW 4.05

Postprzez pwilko » 04.02.2018, 23:52

@Patriic Ogolnie ja robie tak:
Komp-uruchamiam explolit.
Konsola-wchodze w przeglądarke (podrecznik uzytkownika/user"s guide) tam wybierasz exploit,przegladarka sie restartuje i juz masz "magiczne menu" -zamykasz kompa i grasz :-)
Jest tez opcja bez kompa,explolit jest na telefonie

Kolekcja się powieksza :-)

PS4HEN PKGs for PS4 4.05

Spoiler:
pwilko
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 20
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 04.09.2011, 20:29
Firmware: 3.70

Re: Uruchamianie explolita OFW 4.05

Postprzez Emmess » 18.02.2018, 10:05

Mam pytanie jak wyglada sprawa z aktualizacjami czy moga sie zrobic automatycznie czy zawsze konsola pyta.
Druga sprawa skad brac pkg?
A trzecia, widzialem gdzies niby pkg np. Do cod wwe2 ale on raczej wymaga nowszego firmware to jakis fake czy moze mozna uruchomic nowsze gry??
Emmess
Newbie
 
Posty: 2
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 18.02.2018, 10:01

Re: Uruchamianie explolita OFW 4.05

Postprzez marciniak » 18.02.2018, 14:06

Aktualizację można wyłączyć w ustawieniach sama się raczej nie zainstaluje musisz potwierdzić,w nowsze gry powyżej 4.05 firmvare na razie nie ma możliwości zagrania.
Nie pomagam na pw.
Avatar użytkownika
marciniak
Elite
Elite
 
Posty: 4158
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 525 razy
Dołączył(a): 27.11.2011, 16:48
Firmware: CFW.REBUG 4.80 COBRA

Re: Uruchamianie explolita OFW 4.05

Postprzez pwilko » 18.02.2018, 14:12

W ustawieniach odhaczasz automatyczne aktualizowanie- u mnie o nic nie pyta :-)
Co do gier w takim formacie ...jak bedziesz miał exploita to napisz na pw :-)
CO do nowszych gier to są kopie/pia (rosyjskie) z rzucone z wyższego OFW które działają na 4,05 ..ale na to jeszcze trzeba poczekać.
Przestrzegam też przed "poradnikami" 5,XX !!.........Na chwilę obecną (public) opragromawie 4,05+exploit umożliwia granie w kopie gier

Jak wiadomo Horizon Zero wymaga wyższego sofru niż 4,05 a jednak https://www.youtube.com/watch?v=G2IqzT6 ... e=youtu.be
pwilko
Silver Member
Silver Member
 
Posty: 20
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 04.09.2011, 20:29
Firmware: 3.70

Poprzednia stronaNastępna strona


  • Sponsorzy

Powrót do Newbie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

© 2010-2018