Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

GTA V

Wszelkie pytania i problemy z kopiami gier na CFW
Regulamin działu
[b]W dziale Backup zabrania się tworzenia podwójnych tematów do jednego tytułu gry. Przed napisaniem tematu, należy użyć wyszukiwarki w celu lokalizacji istniejącego już tematu.
  • Sponsorzy

Re: GTA V

Postprzez 3mam4me » 08.06.2017, 21:20

Witam,

Sprawa wygląda następująco:
Ostatnio przerobiłem PS3 aby robić kopie zapasowe gier, mam na oryginalnej płycie GTA V, wchodzę w program MultiMan i daję "kopiuj".
Pojawiła mi się gra ale obrazek był szary, dodatkowo widoczna była czerwona ikonka [SPLIT], zobaczyłem gdzieś na YT, żeby działało trzeba skasować "podłogę" przed nazwą folderu gry w GAME.

Rzeczywiście napis [SPLIT] zniknął ale gdy próbuje załadować grę (mam też zaznaczone te 2 opcje "na dysku wewnętrzym" i "BD Mirror", daję start, konsola wychodzi do XMB, w napędzie "tak jakby" mam GTA V - więc uruchamiam.

Ale nic się nie dzieje widać, że TV przełącza sie na 720p ale gra nie działa, przycisk PS też nie nic nie da się zrobić. Tylko wyłączenie z przycisku pomaga.


Reasumując, bardzo proszę Was o pomoc, napiszcie co źlę robie, albo dlaczego tak się dzieje. Jest to mój początek zabawy z CFW więc jeszcze nie ogarniam wszystkiego.

Z góry dzięki za pomoc!
3mam4me
Newbie
 
Posty: 4
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 03.06.2017, 23:39
Firmware: 4.81.2 CEX

Sponsorzy

Re: GTA V

Postprzez Lotus377 » 09.06.2017, 12:00

Pewnie nie odczytuje tych plików co mają rozmiar powyżej 4GB. Skopiuj je sobie na pendrive,podziel splitterem na kompie i wrzuć podzielone pliki na miejsce tamtych.Gra powinna ruszyć.
Avatar użytkownika
Lotus377
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 148
Lokalizacja: Z daleka
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Dołączył(a): 18.01.2016, 23:56
Firmware: Rebug 4.81

Re: GTA V

Postprzez DawidB » 11.06.2017, 04:30

Jak masz grę na płycie to po co kombinujesz?
Normalnie najpierw się ukrywasz. Załączysz internet. Logujesz się do PSN. Odpalasz grę (z płyty)
Ja tak właśnie robię z grami na płytach.
Po zakończeniu grania. Zamykasz grę. Odlaczasz internet. Wyłączasz konsolę.
Sa­ma wie­dza nie wys­tar­czy, trze­ba jeszcze umieć ją stosować.
Johann Wolfgang Goethe
Jeśli pomogłem kliknij w "łapkę" podziękuj (prawy górny róg)
pomagam w gtaV online (moderacja) - PM
Avatar użytkownika
DawidB
Elite
Elite
 
Posty: 1233
Lokalizacja: na końcu
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 184 razy
Dołączył(a): 25.08.2015, 12:06
Firmware: REBUG 4.76.1 D-REX

Re: GTA V

Postprzez Cyqor » 11.06.2017, 11:52

Zapewne jakieś komplikacje przy kopiowaniu. Lepiej przez MM menadżerem plików kopiować jako folder.
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D CFW FERROX 4.82 COBRA 7.53 CEX + PSNPatch 2017.02/B
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 5.01
Avatar użytkownika
Cyqor
Elite
Elite
 
Posty: 2018
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 256 razy
Dołączył(a): 22.11.2012, 21:51

Re: GTA V

Postprzez 3mam4me » 16.06.2017, 16:54

Okazało się, że płyta miała ryskę i nie chciała skopiować jednego z plików gry na dysk. Ale pobrałem go i już wszystko działa.
Wielkie dzięki za pomoc :)

Spoiler:
3mam4me
Newbie
 
Posty: 4
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 03.06.2017, 23:39
Firmware: 4.81.2 CEX

gta5 problem błąd 800010006

Postprzez slavos13 » 29.11.2017, 23:44

Witam , zakupiłem gre gta5 , po włazeniu do napedu pojawia sie obraz z gry , daje rozpocznij i poawia sie czarny ekran i resetuje sie konsola z wyskakującym błędem "PODCZS OPERACJI URUCHAMIANIA WYSTĄPIŁ BŁĄD 80010006. niema mozliwosci zainstalowac gry . Druga sprawa to włączam "sprawdz aktualizacje do gry " to instaluje sie około 22 aktualizacje , jednak jak sie juz ainstalują to gdy wlącze gry pojawia sie czarny ekran cos jak by zaczynało czytac płyte i cisza konsola sie wiesza . . . Laser napewno sprawny bo gram w gta 4 i ponad 10 innych gier i niema z numi problemu . płuta ma jakies tam ryseczki ale naprawde znikome . W trybie bezpiecznym dawałem opcje nr 3 oraz opcje nr 4 . sformatował bym dysk ale znowy mam dwie gry w wersji cyfrowej . oco kaman
slavos13
Newbie
 
Posty: 1
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 27.10.2017, 18:40

Re: gta5 problem błąd 800010006

Postprzez DawidB » 30.11.2017, 00:18

Może usuń grę. Wyczyść/przeczyść płytę. Zainstaluj ponownie. Pobierz aktualizacje. I dopiero odpal.
Bo z błędu wynika, że wystąpił problem z dostępem do pliku. Błąd może występować, kiedy system zostanie wyłączony podczas próby zapisania pliku lub uzyskania do niego dostępu.
Sa­ma wie­dza nie wys­tar­czy, trze­ba jeszcze umieć ją stosować.
Johann Wolfgang Goethe
Jeśli pomogłem kliknij w "łapkę" podziękuj (prawy górny róg)
pomagam w gtaV online (moderacja) - PM
Avatar użytkownika
DawidB
Elite
Elite
 
Posty: 1233
Lokalizacja: na końcu
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 184 razy
Dołączył(a): 25.08.2015, 12:06
Firmware: REBUG 4.76.1 D-REX

Poprzednia strona


  • Sponsorzy

Powrót do Backup

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

© 2010-2018