Error#1
Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

Jakakolwiek przerobka, a uszkodzony naped

Konsole, urządzenia, sprzęt
  • Sponsorzy

Jakakolwiek przerobka, a uszkodzony naped

Postprzez kundelzin » 19.04.2017, 23:36

Witam czy istnieje jakas przerobka ktora sie nada na ps3 ktore jw. ma uszkodzony naped? Jest to ps3 slim.
kundelzin
Newbie
 
Posty: 6
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 19.04.2017, 23:30

Sponsorzy

Re: Jakakolwiek przerobka, a uszkodzony naped

Postprzez budman9 » 20.04.2017, 02:46

Co dla Ciebie znaczy uszkodzony napęd?
- nie działa laser / nie czyta płyt
- nie działa mechanizm
- nie działa logika
NOR/NAND Downgrade service in Ireland (+353)877166667
Avatar użytkownika
budman9
Elite
Elite
 
Posty: 2864
Lokalizacja: Międzynarodowa
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 350 razy
Dołączył(a): 13.11.2011, 12:34

Re: Jakakolwiek przerobka, a uszkodzony naped

Postprzez DawidB » 20.04.2017, 03:38

Ale jaka jakakolwiek?
Można przemalować na przykład i już to jakieś przerobienie :)
Jaki model? Tak na serio.
Sa­ma wie­dza nie wys­tar­czy, trze­ba jeszcze umieć ją stosować.
Johann Wolfgang Goethe
Jeśli pomogłem kliknij w "łapkę" podziękuj (prawy górny róg)
pomagam w gtaV online (moderacja) - PM
Avatar użytkownika
DawidB
Team
Team
 
Posty: 1029
Lokalizacja: na końcu
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 138 razy
Dołączył(a): 25.08.2015, 12:06
Firmware: REBUG 4.76.1 D-REX

Re: Jakakolwiek przerobka, a uszkodzony naped

Postprzez kundelzin » 23.04.2017, 01:55

budman9 napisał(a):Co dla Ciebie znaczy uszkodzony napęd?
- nie działa laser / nie czyta płyt
- nie działa mechanizm
- nie działa logika


Nie znam sie wiec napisze tyle, ze jak wlozy sie plyte do napedu to ten ja "polyka" i gdy chce ja spowrotem wyciagnac to konsola wydaje tylko dziwne dzwieki i nie chce oddac plyty


---


a z tego co czytalem, to jakis cfw wymaga wsadzenia plyty i po prostu ta plyta zamienia sie w sciagnieta gre.
kundelzin
Newbie
 
Posty: 6
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 19.04.2017, 23:30

Re: Jakakolwiek przerobka, a uszkodzony naped

Postprzez Cyqor » 23.04.2017, 14:07

Nie pisz jednego posta pod drugim, tyko używaj opcji edytuj.

Masz jakąś gre pobraną z PS STORE? Jeśli tak to uruchom ją. Jeśli ruszy to logika napędu jest sprawna i więcej nie potrzeba.

Zwykle cfw potrzebuje płyty w napędzie przy ladowaniu gier poprzez MM, a cfw z cobrą nie potrzebuje płyty. W obu przypadkach logika musi działać.
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D Rebug 4.81.1 – Cobra 7.31 + PSNPATCH v2015.11A
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 4.07

Za ten post autor Cyqor otrzymał podziękowanie od
kundelzin (23.04.2017, 15:22)
Avatar użytkownika
Cyqor
Moderator
Moderator
 
Posty: 1948
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 246 razy
Dołączył(a): 22.11.2012, 21:51

Re: Jakakolwiek przerobka, a uszkodzony naped

Postprzez kundelzin » 23.04.2017, 15:10

Cyqor napisał(a):Nie pisz jednego posta pod drugim, tyko używaj opcji edytuj.

Masz jakąś gre pobraną z PS STORE? Jeśli tak to uruchom ją. Jeśli ruszy to logika napędu jest sprawna i więcej nie potrzeba.

Zwykle cfw potrzebuje płyty w napędzie przy ladowaniu gier poprzez MM, a cfw z cobrą nie potrzebuje płyty. W obu przypadkach logika musi działać.




Przepraszam, nie dodalo mi odpowiedzi wiec nie wiedzialem jak. No ja mam np. cyfrowa wersje gta v i dziala wiec wszystko musi byc ok, tylko jak pisze - gdy chce teraz wyjac gre z napedu to po prostu sie nie da.
kundelzin
Newbie
 
Posty: 6
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 19.04.2017, 23:30

Re: Jakakolwiek przerobka, a uszkodzony naped

Postprzez Cyqor » 23.04.2017, 15:25

Jeśli GTA V ci działa, to logika napędu jest sprawna. A skoro sam piszesz, że nie chce oddać płyt, to wynika z tego, że mechanizm jest uszkodzony.

Nadal nie podałeś modelu konsoli. Jeśli to model powyżej cech300X to przeróbka softwerowa jest niemożliwa.
PS3 SLIM 320GB CECH-2504B 0D Rebug 4.81.1 – Cobra 7.31 + PSNPATCH v2015.11A
PS4 Jet Black 750GB CUH-1116A OFW 4.07
Avatar użytkownika
Cyqor
Moderator
Moderator
 
Posty: 1948
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 246 razy
Dołączył(a): 22.11.2012, 21:51

Re: Jakakolwiek przerobka, a uszkodzony naped

Postprzez kundelzin » 25.04.2017, 14:51

cech-2004a
kundelzin
Newbie
 
Posty: 6
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 19.04.2017, 23:30

Re: Jakakolwiek przerobka, a uszkodzony naped

Postprzez DawidB » 25.04.2017, 17:45

Jak najbardziej się nada.
Sa­ma wie­dza nie wys­tar­czy, trze­ba jeszcze umieć ją stosować.
Johann Wolfgang Goethe
Jeśli pomogłem kliknij w "łapkę" podziękuj (prawy górny róg)
pomagam w gtaV online (moderacja) - PM

Za ten post autor DawidB otrzymał podziękowanie od
kundelzin (26.04.2017, 13:42)
Avatar użytkownika
DawidB
Team
Team
 
Posty: 1029
Lokalizacja: na końcu
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 138 razy
Dołączył(a): 25.08.2015, 12:06
Firmware: REBUG 4.76.1 D-REX

Re: Jakakolwiek przerobka, a uszkodzony naped

Postprzez kundelzin » 26.04.2017, 13:43

DawidB napisał(a):Jak najbardziej się nada.

Okej dzieki to teraz mam oficjalnego softa 4.81, to teraz isc w strone 3.55 itd?
kundelzin
Newbie
 
Posty: 6
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 19.04.2017, 23:30

Re: Jakakolwiek przerobka, a uszkodzony naped

Postprzez DawidB » 26.04.2017, 18:37

Nic Ci nie da samo wgranie CFW - wywali błąd.
Musisz oddać konsole do serwisu na downgrade do OFW 3.55 i dopiero na to jedziesz z CFW
Sam tego nie zrobisz.
Sa­ma wie­dza nie wys­tar­czy, trze­ba jeszcze umieć ją stosować.
Johann Wolfgang Goethe
Jeśli pomogłem kliknij w "łapkę" podziękuj (prawy górny róg)
pomagam w gtaV online (moderacja) - PM
Avatar użytkownika
DawidB
Team
Team
 
Posty: 1029
Lokalizacja: na końcu
Podziękował : 16 razy
Otrzymał podziękowań: 138 razy
Dołączył(a): 25.08.2015, 12:06
Firmware: REBUG 4.76.1 D-REX

Re: Jakakolwiek przerobka, a uszkodzony naped

Postprzez kundelzin » 30.04.2017, 01:00

DawidB napisał(a):Nic Ci nie da samo wgranie CFW - wywali błąd.
Musisz oddać konsole do serwisu na downgrade do OFW 3.55 i dopiero na to jedziesz z CFW
Sam tego nie zrobisz.

Dokladnie to samo mialem na mysli. Dzieki chyba mozna zamknac.
kundelzin
Newbie
 
Posty: 6
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 19.04.2017, 23:30



  • Sponsorzy

Powrót do Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

© 2010-2017