Strona wymaga obsługi JavaScript
Proszę włącz JavaScript aby kontynuować[ PS3-HACK.PL ]

[POMOC] Dosbox na PS3

Regulamin działu
Dział ten służy wyłącznie do publikacji materiałów związanych z Emulacją lub ewentualnych komentarzy/pytań do tematów już istniejących. Zabronione jest tworzenie nowych tematów z prośbami o pomoc, które powinny być stworzone w sekcji HELP DESK!
  • Sponsorzy

[POMOC] Dosbox na PS3

Postprzez cookerdj » 17.04.2017, 02:18

Witam,

chciałbym się zapytać czy można uruchomić bezproblemowo DOSBox na ps3 ?
Podczas instalacji tego programu przez pkg wyskakuje mi błąd.
Od 2011 roku nie ma Update może ktoś zna jakiś Fix aby można było odpalić na CFW 4.81 Rebug ?
http://store.brewology.com/ahomebrew.php?brewid=182
Z tego źródła pobrałem tak samo jak MultiMana czy WebMana (oba mam zainstalowane).

Proszę o pomoc
Dziękuje
Krzysiek
cookerdj
Member
Member
 
Posty: 15
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 12.03.2017, 02:23
Firmware: CFW 4.81 Rebug
PSN ID: CookerVanDJ

Sponsorzy

Re: [POMOC] Dosbox na PS3

Postprzez Konr@do » 17.04.2017, 14:51

Wersja z linku jest na softy 3.55. Przerobiłem dla Ciebie ten pliczek, aby działał na nowszych, lecz nie mam pewności, czy będzie hulało.

Łap i daj znać:

Kod: Zaznacz cały
Uwaga! Materiał widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników. Kliknij tutaj aby zobaczyć.
Obrazek

Za ten post autor Konr@do otrzymał podziękowanie od
cookerdj (18.04.2017, 08:25)
Avatar użytkownika
Konr@do
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
[*] R.I.P. 27.08.17 [*]
 
Posty: 2636
Lokalizacja: Kraina Darmowych Linków
Podziękował : 10 razy
Otrzymał podziękowań: 401 razy
Dołączył(a): 14.07.2011, 22:52
Firmware: Habib 4.46 Cobra
PSN ID: Konrado 359

Re: [POMOC] Dosbox na PS3

Postprzez cookerdj » 18.04.2017, 08:25

Dziękuje działa bez problemowo. Aplikacja się zainstalowała oraz uruchomiła bezproblemowo. Teraz trzeba ją tylko wytestować pod względem jednej gry Warlords i tyle :-) . Dzięki wielkie Konr@do. Nie wiedziałem, że można przerabiać pliki aby hulały na wyższych softach.
cookerdj
Member
Member
 
Posty: 15
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 12.03.2017, 02:23
Firmware: CFW 4.81 Rebug
PSN ID: CookerVanDJ

Re: [POMOC] Dosbox na PS3

Postprzez DEX357 » 09.01.2018, 20:38

Odkopując temat mam takie pytanie, jak chodzą gry w dosboxie na ps3, da się grać czy raczej nie bardzo?
DEX357
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 56
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Dołączył(a): 24.10.2016, 12:27

Re: [POMOC] Dosbox na PS3

Postprzez cookerdj » 13.01.2018, 20:56

Da się grać ja młucę w Worms 1, Warlords 1, Warlords 2, Warlords 2 Deluxe bez najmniejszych problemów pewnie wszystkie gdy do Win95 będą pracować bez problemowo Polecam zmienić emulację procesora na Intel od razu :-) i zwiększyć częstotliwość jego pracy
cookerdj
Member
Member
 
Posty: 15
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Dołączył(a): 12.03.2017, 02:23
Firmware: CFW 4.81 Rebug
PSN ID: CookerVanDJ

Re: [POMOC] Dosbox na PS3

Postprzez DEX357 » 13.01.2018, 21:28

Jest możliwość zmiany procesora i zwiekszenie czestotliwosci w dosboxie na ps3? Jak? Potestowałem bardziej wymagające gierki jak DOOM czy Blood to straszliwe lagi. Ps3 nie wyarabiało w grach z 15 fps.
DEX357
Gold Member
Gold Member
 
Posty: 56
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Dołączył(a): 24.10.2016, 12:27



  • Sponsorzy

Powrót do Emulacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

© 2010-2018